nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Από Απόσταση - E-learning Επιστροφή    
Νέα προγράμματα e-learning για την Επιχειρηματικότητα από το ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Αθήνα 12.4.2011, 10:42

Ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες, το ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει νέα εξ αποστάσεως (e-learning) Εκπαιδευτικά Προγράμματα για την Επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με του διοργανωτές, στην πρόσφατη έκθεση του ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών με θέμα «Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2009 - 2010: Αναζητώντας διέξοδο από την Κρίση», το 66% των Ελλήνων θεωρούν πως η ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι μια καλή επιλογή καριέρας, που αποτελεί την 4η καλύτερη επίδοση ανάμεσα στις χώρες του GEM (Global Entrepreneurship Monitor). Η συνολική επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα αφορά στο 23,6% του πληθυσμού ηλικίας 18 - 64 ετών, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από τις αντίστοιχες επιδόσεις των χωρών που βασίζονται στην καινοτομία, στις οποίες συγκαταλέγεται η Ελλάδα, αλλά και από το μέσο όρο του συνόλου των χωρών του GEM.

Το ποσοστό των ατόμων που δηλώνουν πως σκοπεύουν να εισέλθουν στον επιχειρηματικό στίβο κάποια στιγμή τα επόμενα τρία χρόνια, όχι μόνο παραμένει υψηλό (17% έναντι 16,6% την προηγούμενη χρονιά), αλλά αποτελεί και το υψηλότερο ποσοστό της τελευταίας πενταετίας. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στις δυσμενείς εξελίξεις στην εγχώρια αγορά εργασίας: είτε λόγω πίεσης από πραγματική απώλεια θέσης εργασίας, είτε λόγω φόβου για ενδεχόμενη απώλειά της βραχυπρόθεσμα ή ακόμα λόγω της δυσαρέσκειας από την υπάρχουσα απασχόληση. 

Η ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση και διαρκή βελτίωση των ικανοτήτων σε μία ευμετάβλητη και άκρως ανταγωνιστική αγορά εργασίας, οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στην ελληνική οικονομία και οι ανάγκες της κοινωνίας για καινοτομία, επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη αποτέλεσαν το κίνητρο για τη διάθεση των συγκεκριμένων προγραμμάτων μέσω της νέας αυτής κατεύθυνσης. Προγράμματα που επιβεβαιώνουν και ενισχύουν τη στροφή της κοινωνίας προς την κατεύθυνση της επιχειρηματικότητας, είναι το πρόγραμμα «StartUp Greece» του Υπουργείου Ανάπτυξης, το πρόγραμμα Jeremie για νέα επιχειρηματικότητα (ευνοϊκά δάνεια επιμερισμού ρίσκου για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις) και το πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα - Κίνητρα για τη δημιουργία νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων ύψους 30 εκ. ευρώ».

Το ΚΕΚ του ΕΚΠΑ (E-learning) λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες τάσεις και ανάγκες της αγοράς προσφέρει τα κάτωθι εκπαιδευτικά προγράμματα με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα:
- Επιχειρηματικότητα για Γυναίκες 3 μήνες.
- Επιχειρηματικότητα για Νέους 4
- Ανάπτυξη Πολιτισμικής Επιχειρηματικότητας 6
- Ανάπτυξη Επιχειρηματικής Μονάδας 6
- Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας και Καινοτομία 5
- Επιχειρηματικότητα και Τουρισμός 5
- Business Plan 4
- Ανάπτυξη Βασικών Ικανοτήτων (Key Skills) για τις Επαγγελματικές Απαιτήσεις στη Σύγχρονη Ευρώπη 5
- Επιχειρηματικός Προγραμματισμός & Κατάρτιση Επιχειρηματικών Σχεδίων 4
- Επιχειρηματικότητα 3

Η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Εξειδίκευσης ή  Επιμόρφωσης.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και απόφοιτοι Λυκείου με σχετική εμπειρία. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 13 Μαΐου 2011, ενώ η έναρξη παρακολούθησης προγραμματίζεται για τις 16 Μαΐου 2011.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή της αίτησής σας, μπορείτε να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα: http://elearn.elke.uoa.gr, όπου παρουσιάζεται αναλυτικά το σύνολο των προσφερόμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία των προγραμμάτων στα τηλέφωνα 210-3689354 και 210-3689381, ή να στείλετε e-mail στη διεύθυνση: elearn-secretariat@elke.uoa.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 26410-53055, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2019  proslipsis.gr, All rights reserved