nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Από Απόσταση - E-learning Επιστροφή    
Σεμινάρια GIS και WEBGIS από απόσταση

 

Αθήνα 11.2.2013, 13:32

"Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS)" και "Διάχυση Γεωχωρικών Δεδομένων και μεταδεδομένων στο Διαδίκτυο (WEBGIS)" είναι τα θέματα εκπαιδευτικών προγραμμάτων εξ αποστάσεως που διοργανώνει η Gis Education σε συνεργασία με την Cyber Education.

* Τα προγράμματα με θέμα "Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS)" διεξάγονται ανελλιπώς από το 2004 και έχουν διάρκεια 30 εβδομάδες (15 το εισαγωγικό επίπεδο Ι και 15 το προχωρημένο επίπεδο ΙΙ). Ο νέος κύκλος θα γίνει το χρονικό διάστημα Μάρτιος – Ιούνιος 2013. Απευθύνονται σε επαγγελματίες στο χώρο της διαχείρισης του περιβάλλοντος, στον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, σε εκπαιδευτικούς, μεταπτυχιακούς σπουδαστές κ.λπ., που έχουν ανάγκη να εξοικείωσης με τις βασικές αρχές των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και απόκτησης χωρικής σκέψης.

Για το εισαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (επίπεδο Ι) δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στα ΓΣΠ, παρά μόνο γνώση υπολογιστών και διαδικτύου, καθώς και επάρκεια στη αγγλική γλώσσα (επίπεδο First Certificate Cambridge). Για το προχωρημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (Επίπεδο ΙΙ), απαιτείται επιτυχής αποφοίτηση από το εισαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή αποδεδειγμένη εμπειρία στη χρήση των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι μέρος τους προγράμματος αποτελεί και η προετοιμασία των συμμετεχόντων για επιτυχή απόκτηση πιστοποίησης στα ΓΣΠ από την εταιρεία πιστοποίησης ACTA, Τεχνοβλαστό του ΑΠΘ.

* Το πρόγραμμα με θέμα "Διάχυση γεωχωρικών δεδομένων και μεταδεδομένων στο διαδίκτυο (WEBGIS) διαρκεί 15 εβδομάδες (από 25 Μαρτίου 2013 μέχρι 14 Ιουλίου 2013), διεξάγεται με τη μέθοδο της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων, και καλύπτει τα ακόλουθα εκπαιδευτικά θέματα:  
• Εισαγωγή στις τεχνολογίες διαδικτύου HTML, XML, GML, KML JAVASCRIPTS
• Δημιουργία χωρικών βάσεων με το ανοικτό λογισμικό POSTGRESQL + POSTGIS
• Χαρτογραφικοί κόμβοι – Υπηρεσίες γεωχωρικών δεδομένων (REST,WMS,WFS)
• Λογισμικό ανοικτού κώδικα Geoserver
• Λογισμικό της εταιρείας ESRI, ArcGIS Server
• Δημιουργία Γεωχωρικών ευρετηρίων και μεταδεδομένων κατά INSPIRE με χρήση του λογισμικού ανοικτού κώδικα GeoNetWork
• Δημιουργία χαρτογραφικών Mashups και οπτικοποίησης γεωχωρικών δεδομένων με σύγχρονες τεχνολογίες όπως
- Desktop GIS ανοικτού κώδικα (Quantum GIS, Udig)
- Desktop ArcGIS
- Αντικειμενοστραφή προγραμματισμό με χρήση JAVASCRIPTS API
• OPENLAYERS + GeoExt, EXT JS
• ArcGIS Server API
• Adobe Flex, Microsoft Silverlight

Με το πέρας του εκπαιδευτικού προγράμματος ο σπουδαστής αποκτά τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για τη δημιουργία χαρτογραφικών κόμβων και γεωευρετηρίων με υπηρεσίες συμβατές κατά REST και OGC (WMS, WFS),  καθώς και εμπειρία και γνώσεις για τους σύγχρονους τρόπους οπτικοποίησης των υπηρεσιών αυτών. Διδάσκουν πεπειραμένοι εισηγητές με διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Σε όσους σπουδαστές ολοκληρώσουν επιτυχώς την εκπαίδευση θα δοθεί Πιστοποιητικό Επάρκειας.

Οι ώρες ενασχόλησης με τα σεμινάρια δεν είναι προκαθορισμένες και εξαρτώνται από τον ελεύθερο χρόνο του κάθε συμμετέχοντα. Επιπλέον,  για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων και για την επίλυση τυχόν ερωτημάτων και προβλημάτων εκτός από την επικοινωνία με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες τηλεδιάσκεψης (live meeting) καθώς και ομάδες συζήτησης (forums). Σε όσους σπουδαστές ολοκληρώσουν επιτυχώς την εκπαίδευση θα δοθεί Πιστοποιητικό Επάρκειας.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 5 Μαρτίου 2013, ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο http://www.giseducation.gr, e-mail: nandr@otenet.gr, τηλ..: 6944392246.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved