nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Από Απόσταση - E-learning Επιστροφή    
Σεμινάριο από απόσταση: Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ψηφιακές Τεχνολογίες

Αθήνα 2.9.2014, 15:23

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (πρώην ΚΕΚ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου. υλοποιεί εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα στο γνωστικό αντικείμενο «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ψηφιακές Τεχνολογίες». 

Σύμφωνα με το Κέντρο, πρόκειται για ένα καινοτόμο αντικείμενο για τα ελληνικά δεδομένα, με εξαιρετικό θεωρητικό ενδιαφέρον και πολυάριθμες εκπαιδευτικές και πρακτικές εφαρμογές. Στο τέλος του Προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει γνώσεις και ικανότητες που αφορούν τα παρακάτω αντικείμενα: 
- η λογοτεχνία στο διαδίκτυο: συστηματική έρευνα σε ψηφιακές βιβλιοθήκες, πύλες και βάσεις δεδομένων, 
- αξιολόγηση και δημιουργική αξιοποίηση ψηφιακού και πολυμεσικού υλικού,
- δημιουργία ειδικού λογισμικού για τη φιλολογική έρευνα,
- χρήσεις ψηφιακών εφαρμογών στη διδακτική της λογοτεχνίας,
- ψηφιακή λογοτεχνία κ.ά.

Το Πρόγραμμα διαρκεί τέσσερις μήνες και συγκεκριμένα από τις 6 Οκτωβρίου 2014 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2015 (16 πλήρεις διδακτικές εβδομάδες). Απευθύνεται σε φιλολόγους, σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στον χώρο της εκπαίδευσης, σε φοιτητές και αποφοίτους φιλοσοφικών σχολών, σχολών ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και επιστημών της αγωγής, καθώς και σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή ενδιαφέροντα. 

Η διδασκαλία του προγράμματος γίνεται αποκλειστικά με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τη χρήση του διαδικτύου, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του εκπαιδευόμενου σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο.

Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος διατίθεται σταδιακά, ανά διδακτική ενότητα, μέσω της ειδικά σχεδιασμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Εκτός από τη διάθεση του εκπαιδευτικού υλικού, στην πλατφόρμα αναρτώνται ανακοινώσεις, χρονοδιαγράμματα και οδηγοί μελέτης, ενημερωτικά σημειώματα καθώς και λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας και τη συμμετοχή στα τεστ αξιολόγησης. Τέλος, το εκπαιδευτικό υλικό παρέχεται και σε ηλεκτρονική μορφή (e-book), προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευόμενοι που προτιμούν να μελετήσουν το υλικό εκτυπωμένο.

Μέσω του ενσωματωμένου στην εκπαιδευτική πλατφόρμα συστήματος επικοινωνίας, ο εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί στη Διοικητική ή Τεχνική Υποστήριξη του προγράμματος, αναλόγως με το ζήτημα που τον απασχολεί, ενώ για θέματα που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία, ο σπουδαστής βρίσκεται σε επικοινωνία με τον εκπαιδευτή του καθΆ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Διδασκαλία
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με online διδασκαλία. Από τους εκπαιδευόμενους απαιτούνται 15-20 ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης για τη μελέτη ειδικά σχεδιασμένου διαδραστικού υλικού, την εκπόνηση δραστηριοτήτων και τη συγγραφή μικρής έκτασης εργασιών. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης, η οποία τεκμηριώνεται με συνολική επίδοση άνω του 60% σε κάθε δοκιμασία εξέτασης, παρέχεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης, το οποίο συνοδεύεται από αναλυτική βαθμολογία για κάθε μία από τις τέσσερις διδακτικές Ενότητες που το απαρτίζουν.

Η εκπαίδευση διεξάγεται εξ αποστάσεως, σε ολιγομελή τμήματα εκπαιδευομένων και οι εκπαιδευτικοί σύμβουλοι αναλαμβάνουν τη συμβουλευτική καθοδήγηση, την αξιολόγηση/ανατροφοδότηση των εκπαιδευόμενων και τη βαθμολόγηση των ασκήσεών τους, καθώς και την επίλυση τυχόν ζητημάτων που προκύπτουν στο πλαίσιο της μελέτης τους. 

Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κ. Τάκης Καγιαλής, ο οποίος έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής λειτουργίας του προγράμματος. 

Οι συγγραφείς του εκπαιδευτικού υλικού είναι μέλη ΔΕΠ Ελληνικών Πανεπιστημίων ή ειδικοί επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο, οι οποίοι κατέχουν πολύ βασικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος. Συγγράφουν το υλικό που μελετούν οι εκπαιδευόμενοι, αναλαμβάνουν την επιστημονική ευθύνη για τη μετατροπή του εκπαιδευτικού υλικού σε μορφή e-learning και παρέχουν στενή εποπτεία και συντονισμό στα τμήματα εκπαιδευομένων που συγκροτούνται.

Υποβολή αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα από τις 16/6/2014 μέχρι τις 3/10/2014. Η αίτησή τους θα αξιολογηθεί από την επιστημονική επιτροπή και θα λάβουν απαντητική επιστολή εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών.

Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Προγράμματος στα τηλέφωνα 26510-09313 & 26510-09141 ή να αποστείλετε το μήνυμά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση elearn@uoi.gr. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 26410-53055, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2019  proslipsis.gr, All rights reserved