nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Από Απόσταση - E-learning Επιστροφή    
ΕΚΠΑ e-Learning: Η Διαχείριση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς στη Σύγχρονη Εποχή

Proslipsis.gr | Αθήνα 15.10.2014, 13:16

Το e-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, στo εκπαιδευτικό αντικείμενο: «Η Διαχείριση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς στη Σύγχρονη Εποχή».

«Η διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς αποτελεί σύγχρονο διεπιστημονικό γνωστικό αντικείμενο, το οποίο αντιμετωπίζει το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στο πολιτισμικό περιβάλλον», αναφέρουν οι διοργανωτές. «Το πρόγραμμα προσφέρει με κατανοητό σε όλους τρόπο τη σύγχρονη επιστημονική γνώση και εμπειρία, που αναφέρεται στο πολυσχιδές πεδίο της διαχείρισης την πολιτισμικής κληρονομιάς στις σύγχρονες κοινωνίες με έμφαση στην αρχαιολογική - μνημειακή κληρονομιά. 

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η παρουσίαση και η ανάλυση της διαχείρισης της πολιτισμικής κληρονομιάς στην ελληνική πραγματικότητα. Θα προσδιοριστεί το πλαίσιο των κανόνων προστασίας, ανάδειξης και βίωσης των ελληνικών μνημείων, ως πολιτισμικών αγαθών, από το κοινωνικό σύνολο. Η μεθοδολογία του προγράμματος στηρίζεται στην πραγματοποίηση πέντε μαθημάτων με επιμέρους διδακτικές ενότητες, αλληλένδετων μεταξύ τους, που εξηγούν το σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης της πολιτισμικής κληρονομιάς σε διεθνές, ευρωπαϊκό και ελληνικό επίπεδο». 

Τα μαθήματα αυτά είναι τα εξής: 
Μάθημα Α: Έννοιες και μέθοδοι της διαχείρισης 
Μάθημα Β: Θεσμικό και νομικό πλαίσιο της διαχείρισης 
Μάθημα Γ: Αρχές και διαδικασίες υλοποίησης προγραμμάτων διαχείρισης
Μάθημα Δ: Φορείς διαχείρισης και χρηματοδοτικά μέσα  
Μάθημα Ε: Η διαχείριση ως αναπτυξιακό εργαλείο 

Το πρόγραμμα απευθύνεται:
α)  σε επιστήμονες, αρχαιολόγους, μηχανικούς, συντηρητές, οικονομολόγους, και άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι με τον ένα ή το άλλο τρόπο εμπλέκονται, θεωρητικά ή και επαγγελματικά με τη διαχείριση των μνημείων,
β) στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ευαισθητοποιήσουν και να καταρτίσουν τους εκπαιδευόμενους στο εξαιρετικά σημαντικό για την Ελλάδα γνωστικό αυτό αντικείμενο,
γ) σε ερευνητές και απλούς πολίτες, οι οποίοι θέλουν να ενημερωθούν για τους κανόνες και τις πρακτικές της προστασίας και της ανάδειξης του πολιτισμικού μας πλούτου, και ενδεχομένως να συμβάλουν έμπρακτα στις διαδικασίες της σύγχρονης διαχείρισής του.

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Λαμπρινουδάκης Βασίλειος, ο οποίος έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Κατά την  διάρκεια του 5μηνου Προγράμματος παρέχεται συνεχής εκπαιδευτική υποστήριξη, βασιζόμενη στις Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων, από έμπειρο διδακτικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης.

Περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα
http://elearn.elke.uoa.gr/show_programs.php?catID=all&prID=323. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία  στα τηλέφωνα 210-3689354 και 210-3689381, ή να στείλετε e-mail στη διεύθυνση: elearn-secretariat@elke.uoa.gr.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 26410-53055, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2019  proslipsis.gr, All rights reserved