nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Από Απόσταση - E-learning Επιστροφή    
Ε-Learning στο γνωστικό αντικείμενο: Digital Storytelling

Proslipsis.gr | Αθήνα 4.3.2015, 12:54

Το Ε-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), παρέχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα παρακολούθησης του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στo εκπαιδευτικό αντικείμενο: «Digital Storytelling».

Η προσφορά του προγράμματος αυτού γίνεται μέσα στο πλαίσιο της αναγνώρισης της κεφαλαιώδους σημασίας που έχει πλέον για το σύγχρονο σχολείο η υιοθέτηση και χρήση νέων μεθοδολογικών εργαλείων και τεχνικών κατάλληλων για την ανάδυση και αφομοίωση της γνώσης από τους μαθητές. 

Το «Digital Storytelling» είναι ένα σύγχρονο εργαλείο, με το οποίο βελτιστοποιείται η διδασκαλία μέσα στην τάξη. Στόχος του είναι η ουσιαστική εμπλοκή του μαθητή στη μαθησιακή διαδικασία, μέσω της διάδρασης που προσφέρεται, οπότε το μάθημα χάνει το μονότονο και κουραστικό χαρακτήρα που συνήθως έχει, όταν το παιδί υποχρεώνεται απλώς να παρακολουθεί το δάσκαλο να παραδίδει τη διδακτική ύλη. Με το «Digital Storytelling» ο μαθητής συμμετέχει ενεργά στη διεξαγωγή του μαθήματος, προσέχει περισσότερο και, συνεπώς, μαθαίνει κατά τρόπο αποτελεσματικό, καθώς με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή αφομοίωση και μεταβίβαση της γνώσης.

Σκοπός του προγράμματος δεν είναι η παροχή απλώς θεωρητικής γνώσης σχετικά με το Digital Storytelling αλλά κυρίως η προσφορά πρακτικών γνώσεων, π.χ. σχετικά με τα εργαλεία επεξεργασίας ήχου, εικόνας, βίντεο, διαδραστικών ιστορικών και ιστοριογραμμών. Όσοι παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, μετά το πέρας του, θα έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν, αναπτύξουν και εφαρμόσουν τις δίκες τους ψηφιακές ιστορίες σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό. Έτσι, γνωρίζοντας τις διδακτικές ανάγκες αλλά και τις προτιμήσεις των μαθητών τους, θα μπορούν να μεταπλάθουν το διδακτικό τους υλικό κατάλληλα, ώστε να κάνουν το μάθημα μια ευχάριστη διαδικασία, όπου θα θέλουν να συμμετέχουν όλοι, μιας και οι ίδιοι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στη δημιουργική αυτή διδασκαλία.

Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων: Προσχολικής ηλικίας, δημοτικού, γυμνασίου-λυκείου. Επίσης, αξιοποίηση των παρεχόμενων γνώσεων μπορούν να γίνει και από τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος που έχει διάρκεια 3 μήνες οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης. Το πρόγραμμα απονέμει πιστωτικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ECVET) ενώ οι απόφοιτοι μαζί με το Πιστοποιητικό λαμβάνουν και το Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass. Η χρήση του ECVET επιτρέπει την αναγνώριση, μεταφορά και συσσώρευση πιστωτικών μονάδων μεταξύ προγραμμάτων από διαφορετικά εκπαιδευτικά κέντρα.

Όσοι εγγραφούν μέχρι 3 Απριλίου 2015 θα επωφεληθούν επιπλέον έκπτωσης 5% στα δίδακτρα του προγράμματος και η εγγραφή τους, στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, θα κατοχυρωθεί με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 100 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα θα βρείτε στην ιστοσελίδα: http://elearn.elke.uoa.gr/show_programs.php?catID=all&prID=470.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία  στα τηλέφωνα 210-3689354 και 210-3689381, ή να στείλετε e-mail στη διεύθυνση: elearn-secretariat@elke.uoa.gr. 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved