nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Φοιτητές Επιστροφή    
Πρακτική άσκηση στο εξωτερικό με την AIESEC

 

Αθήνα 31.10.2011, 19:12

Τον περασμένο Ιούνιο 76 φοιτητές και πρόσφατοι πτυχιούχοι ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ αποφάσισαν να αφήσουν τις παραλίες και να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο εξωτερικό μέσω του Προγράμματος Διεθνούς Πρακτικής Άσκησης της AIESEC. Τον προσεχή Νοέμβριο, αμέσως μετά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, περισσότεροι από 100 φοιτητές ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στο ίδιο πρόγραμμα.

Κατά τους συντελεστές του προγράμματος, πρόκειται για μεγάλη συμμετοχή που αποδεικνύει την εξωστρεφή τάση των νέων ανθρώπων, καθώς τους παρέχεται η ευκαιρία να συνεργάζονται, να δουλεύουν, να συγκατοικούν και να αναπτύσσουν φιλίες με νέους από όλον τον κόσμο, μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, αποκτώντας πρακτική εμπειρία και συνάπτοντας φιλίες που αναμένεται να τους βοηθήσουν στη μετέπειτα καριέρα τους στην Ελλάδα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο νέο κύκλο του προγράμματος λήγει στις 5 Νοεμβρίου 2011. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα αντίστοιχα γραφεία τω τοπικών επιτροπών στα Πανεπιστήμια (διευθύνσεις παρακάτω).

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης περιλαμβάνει τα ακόλουθα δύο επιμέρους προγράμματα:

1. Global Internship Programme. Το πρόγραμμα αυτό δίνει την δυνατότητα στον φοιτητή να εργαστεί σε κάποια από τις 111 χώρες του δικτύου της AIESEC σε management ή technical προγράμματα πρακτικής που οδηγούν στην επαγγελματική ανάπτυξη ενός μέλους και να τον βοηθάει να ειδικευτεί σε ένα συγκεκριμένο τομέα. Συνήθως περιλαμβάνει εργασία σε ποικίλα επιχειρησιακά projects.

2. Global Community Development Programme. Το πρόγραμμα αυτό δίνει την δυνατότητα στον φοιτητή να εργαστεί εθελοντικά στο εξωτερικό σε κάποια από τις 111 χώρες του δικτύου της AIESEC σε κάποιον NGO και μέσα από επιχειρησιακά projects να φέρει ένα θετικό διαπολιτισμικό αντίκτυπο στην χώρα που θα εργαστεί και παράλληλα να αναπτύξει τις προσωπικές και επαγγελματικές του δεξιότητες (π.χ. δημιουργία πλάνου για εκπαίδευση μαθητών στην αφρική σχετικά με το AIDS και εκτέλεση του πλάνου αυτού).

Νέο Blog
Ένα νέο Blog που έχει ως στόχο να κινητοποιήσει την νεολαία με έναν τελείως μοναδικό και διαφορετικό τρόπο, ώστε να αναλάβει δράση και να φέρει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, λειτουργεί στη διεύθυνση: http://greekyouthvoice.blogspot.com. Το Blog ασχολείται με επίκαιρα νεανικά και φοιτητικά θέματα, όπως η πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, η ανάπτυξη της προσωπικότητας, η νεανική επιχειρηματικότητα κ.ά.

Οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προτάσεις, ιδέες και άρθρα απευθυνόμενοι στη διεύθυνση e-mail: kwnstantinos.mavis@aiesec.net.

Για να γίνει κάποιος μέλος του Blog θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδρομή "Αναγνώστες" και "Γίνετε μέλος αυτού του ιστοτόπου".

Για εγγραφή στην mailing list, για τη λήψη ενημερώσεων κάθε φορά που γίνεται νέα ανάρτηση, θα πρέπει να εισάγει το e-mail του και τους χαρακτήρες που εμφανίζει για επιβεβαίωση, στη διεύθυνση:
http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=grkythvce.

Όποιος θέλει να το προωθήσει το Blog μπορεί να κάνει share στο facebook όποιο άρθρο επιθυμεί από τα ειδικά ενσωματωμένα buttons είτε και το ίδιο το blog με την επιλογή Share on facebook δεξία πάνω. Επίσης, μπορεί να κάνει copy paste τον κώδικα του banner σε οποιοδήποτε html κουτί ή gadget σε δικό του blog,site ή φίλων του. Για αναλυτικές οδηγίες μπορεί να επικοινωνήσει στο παραπάνω e-mail.

World Magazine
Έν τω μεταξύ κυκλοφορεί σε επιλεγμένα σημεία (καφετέριες, βιβλιοθήκες, κ.ά.) αλλά και online στην διεύθυνση http://www.issuu.com/aiesecgreece/docs/myworld_fall_11, το νεανικό περιοδικό "MyWorld" Powered by AIESEC Greece".
Η θεματολογία του αφορά -μεταξύ άλλων- τη νεανική επιχειρηματικότητα, την πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, τεχνολογικά θέματα και πολλά άλλα.

* Ακολουθεί πίνακας με διευθύνσεις επικοινωνίας με την AIESEC.


ΠΙΝΑΚΑΣ

- AIESEC Hellas | +30 211 7109047 | info@aiesec.gr | www.aiesec.gr
Facebook :  Central Fanpage (https://www.facebook.com/AIESEC.Greece)
- Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών:
https://www.facebook.com/pages/Aiesec-in-Athens-AUEB/133132423397108
- Πανεπιστήμιο Πειραιά: https://www.facebook.com/pages/AIESEC-in-Piraeus-Greece/16072514285
- Πανεπιστήμιο Αθηνών:
https://www.facebook.com/pages/AIESEC-NKUA/98468587037
- Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: https://www.facebook.com/AIESEC.AUTH
- Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: https://www.facebook.com/AIESEC.UoM
- Πανεπιστήμιο Αιγαίου: https://www.facebook.com/aiesec.aegean
- Πανεπιστήμιο Πατρών: https://www.facebook.com/pages/AIESEC-University-of-Patra/202677001039
- Twitter:  AIESEC Greece, Youtube: AIESECGreece.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved