nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Φοιτητές Επιστροφή    
4ο Educational Trip για φοιτητές με υψηλές προσδοκίες

 

Αθήνα 26.1.2013, 19:32

Οι σύλλογοι ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S), Berkeley (Hestia), MIT (HSA of MIΤ), Georgia Tech (Georgia Tech Hellenic Society), και το Corallia, ανακοινώνουν τη διοργάνωση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, του προγράμματος Y-Educational Trip, που θα πραγματοποιηθεί 5-13 Απριλίου.

Το 4ο Educational Trip υλοποιείται με την ευγενική  υποστήριξη της εταιρείας Sunlight, ενώ διευρύνεται ακόμα περισσότερο, τόσο με τη  συμμετοχή για πρώτη φορά του φοιτητικού συλλόγου Georgia Tech Hellenic Society, καθώς και με τον αριθμό των  συμμετεχόντων φοιτητών, που θα ανέλθει σε είκοσι, από δεκαεπτά στην προηγούμενη διοργάνωση.

Το Πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές από ελληνικά πανεπιστήμια να επισκεφθούν κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως και να εφοδιαστούν με νέες ιδέες και γνώσεις, που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν και να αξιοποιήσουν στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον με την επιστροφή τους.

Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια, σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα, να επισκεφθούν τεχνολογικές εταιρείες αιχμής και ερευνητικά κέντρα στη Silicon Valley, στο San Francisco, στη Βοστώνη και στην  Ατλάντα,  με  κύριο στόχο την ανάδειξη της αλληλεπίδρασης των πανεπιστημίων με τα οικοσυστήματα καινοτομίας που στηρίζουν την πρωτοπορία τους, και να αποκομίσουν γνώσεις και πρακτικές, τις οποίες μπορούν να εφαρμόσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. 

Ελπίδα όλων όσων συμβάλλουν στην υλοποίηση του 4ο Υ-Educational Trip και όραμα του Corallia είναι οι φοιτητές και φοιτήτριες που θα λάβουν μέρος, να επιστρέψουν με μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για την εκπαίδευση, με ιδέες και  προτάσεις για το πώς μπορούν τα ελληνικά πανεπιστήμια να  αναπτυχθούν, καθώς και να δώσουν οι ίδιοι μια ώθηση στους  συμφοιτητές τους να δράσουν και να ανατρέψουν την υπάρχουσα ακαδημαϊκή πραγματικότητα.

Οι  ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση http://useducationaltrip.blogspot.gr/p/blog-page_9675.html μέχρι τις  22  Φεβρουαρίου 2013, συμπληρώνοντας βασικές πληροφορίες, δίνοντας  σύντομες γραπτές απαντήσεις σε  τέσσερα ερωτήματα και επισυνάπτοντας βίντεο μεγίστης διάρκειας τριών λεπτών, στο οποίο θα πρέπει να αναπτύξουν ένα ή όλα από τα ερωτήματα που περιλαμβάνονται στην αίτηση.

Την επιλογή των φοιτητών και φοιτητριών που θα συμμετάσχουν στο 4οΥ-Educational Trip θα κάνουν τα μέλη των ελληνικών φοιτητικών συλλόγων των συμμετεχόντων πανεπιστημίων, βάσει των κριτηρίων που αναφέρονται στους Όρους Συμμετοχής.

Για την  αξιολόγηση θα ληφθούν  υπόψη η  ηλεκτρονική αίτηση  και το βίντεο (που είναι αναπόσπαστο μέρος της) καθώς και συνέντευξη στα αγγλικά με επιλαχόντες υποψηφίους όπου να συζητηθούν οι ιδέες των υποψηφίων ως προς τη δράση τους για τη βελτίωση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντός τους και βάσει αυτών θα γίνει η τελική επιλογή των 20 φοιτητών και φοιτητριών που θα συμμετάσχουν στο 4ο Υ-Educational Trip.

Το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, μετ’ επιστροφής από το πλησιέστερο  αεροδρόμιο διαμονής των συμμετεχόντων φοιτητών προς San Francisco, Βοστώνη ή Ατλάντα θα καλυφθεί από την εταιρεία Sunlight, η οποία για 2η συνεχή χρονιά υποστηρίζει το Πρόγραμμα. Δεν απαιτούνται έξοδα διαμονής, καθώς οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν από φοιτητές και μέλη των συλλόγων, ωστόσο  καλούνται να καλύψουν  κάποια  έξοδα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, όπως μεταφορικά, διατροφή, κ.λπ., τα οποία εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στα 200-300 ευρώ περίπου ανά άτομο.

Για περισσότερες πληροφορίες - διευκρινίσεις, απευθυνθείτε στη διεύθυνση: us.educational.trip[at]gmail.com

Όροι συμμετοχής 
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων οι οποίοι έχουν σχηματίσει μια προκαταρκτική άποψη για τις σπουδές τους, αλλά έχουν ακόμα ένα εύλογο  χρονικό  διάστημα πριν αποφοιτήσουν ώστε να επιδιώξουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία προπτυχιακών σπουδών. Στο πλαίσιο αυτό, οι υποψήφιοι θα πρέπει να:
- Φοιτούν σε  πολυτεχνικές σχολές  και σε σχολές  θετικών επιστημών (βλ. κατηγορίες στην αίτηση)  όπως υπαγορεύεται από τους τομείς πρωτοπορίας των  συμμετεχόντων πανεπιστημίων στο πρόγραμμα (Stanford, Berkeley, ΜΙΤ και Georgia Tech).
- Έχουν ολοκληρώσει το πρώτο έτος σπουδών τους και δεν βρίσκονται στο έτος αποφοίτησής τους.
- Μιλούν άριστα Αγγλικά (θα διαπιστωθεί με συνέντευξη στη διαδικασία αξιολόγησης).
- Έχουν μια αξιόλογη πορεία στις σπουδές τους (αναλυτική βαθμολογία, κ.λπ.)
- Επιδείξουν ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου στο οποίο φοιτούν και γενικότερη σχετική εθελοντική και κοινωνική δραστηριότητα.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες που θα συμμετάσχουν στο 4ο Educational Trip έχουν την υποχρέωση με την επιστροφή τους να αποστείλουν στους διοργανωτές του Προγράμματος (us.educational.trip[at]gmail.com & corallia[at]corallia.org):
- Σύντομες (4 σελίδες κατά μέγιστο) ομαδικές αναφορές (μια ανά ομάδα επίσκεψης στα πανεπιστήμια Stanford, Berkeley, ΜΙΤ και Georgia Tech), μέχρι μια εβδομάδα μετά την επιστροφή τους, με τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν, τις επισκέψεις και τις  συναντήσεις που πραγματοποίησαν καθώς και τις εμπειρίες που αποκόμισαν και προτάσεις  που ενδεχομένως έχουν να κάνουν στους διοργανωτές για τη βελτίωση του Προγράμματος.
- Ατομική συνοπτική (2 σελίδες) αναφορά, με τις προτάσεις του/της (σχέδιο δράσης) για το  πώς προτίθεται ο καθένας να αξιοποιήσει τις εμπειρίες που αποκόμισε συμβάλλοντας ενεργά στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Το Corallia και τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων θα βρίσκονται στη διάθεση των φοιτητών και  των φοιτητριών για να υποβοηθήσουν και να συνεργαστούν, όπου κρίνεται απαραίτητο, για την  επίτευξη των σχεδίων δράσης.

Η συμμετοχή στη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Προγράμματος συνιστά ανεπιφύλακτη αποδοχή των αξιολογικών κρίσεων και αποφάσεων των  ομάδων αξιολόγησης, από τις οποίες και δεσμεύονται απόλυτα οι υποψήφιοι/ες, οι οποίοι παραιτούνται κάθε σχετικής  αξίωσής τους.

Οι διοργανωτές ενημερώνουν ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος και μόνο, θα επεξεργάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των υποψηφίων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς  και του Ν. 3471/2006 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τις σχετικές αποφάσεις, οδηγίες και κανονιστικές πράξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved