nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Φοιτητές Επιστροφή    
Το υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ

Αθήνα 5.11.2015, 15:32

Ανακοίνωση για τις μετεγγραφές των φοιτητών ΑΕΙ εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας (έχει γράψει ήδη η Proslipsis), υπενθυμίζοντας ότι δέχεται αιτήσεις ηλεκτρονικά, σε ειδική ιστοσελίδα του, κατά το διάστημα 3 έως 13 Νοεμβρίου 2015.

Η μοριοδότηση της αίτησης χορήγησης μετεγγραφής γίνεται με συνδυασμό εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων (ορφάνια, μέλη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, συγγενικά μέλη με αναπηρία ή παθήσεις), ενώ λαμβάνεται υπόψη και το γεγονός της ύπαρξης μελών της οικογένειας που ήδη σπουδάζουν σε τόπο διαφορετικό από τον τόπο διαμονής των γονέων.

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τους φοιτητές με σωματική, διανοητική ή ψυχική αναπηρία καθώς και τους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, καθώς και όσους έχουν πραγματοποιήσει δωρεά οργάνου ή μυελού των οστών, ως προς τους οποίους το δικαίωμα μετεγγραφής δεν υπόκειται σε κανέναν ποσοτικό περιορισμό. Με μέριμνα για την τήρηση της συνταγματικά προβλεπόμενης προστασίας ατόμων με αναπηρία και εξασφάλισης της αυτονομίας και συμμετοχής τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας εξέδωσε υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία περιλαμβάνονται στους δικαιούχους μετεγγραφής φοιτητές και οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι έκαναν χρήση του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 5% καθΆ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών.

Με ιδιαίτερη πρόβλεψη του υπουργείου Παιδείας ξεκινά από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος τη λειτουργία της και η Επιτροπή κατΆ Εξαίρεση Μετεγγραφών, η οποία στελεχώνεται από εκπροσώπους συναρμόδιων Υπουργείων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, με αντικείμενο την εξέταση περιπτώσεων όπου συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένες εξαιρετικές περιπτώσεις για χορήγηση μετεγγραφής ή κατά τις οποίες ο λόγος που δικαιολογεί τη μετεγγραφή προέκυψε μετά το πέρας των ανωτέρω προθεσμιών.

Διευκρινίζεται ότι το δικαίωμα των φοιτητών για αίτηση χορήγησης μετεγγραφής δεν περιορίζεται πλέον στο πρώτο έτος φοίτησης.

Σημειώνεται ότι φέτος, για πρώτη φορά, το υπουργείο έχει δημιουργήσει -και αξιοποιεί και στη σχετική εφαρμογή- τη δική του βάση δεδομένων με στοιχεία όλων των εγγεγραμμένων φοιτητών των ΑΕΙ της χώρας. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεργασία με το «Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο»/GUNET, με στόχο την άμεση on line καταχώριση και επεξεργασία των δεδομένων που αφορούν όλους τους κύκλους σπουδών των ΑΕΙ και τους φοιτητές, με την προοπτική να ολοκληρωθεί η διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων μεταξύ υπηρεσιών και να διευκολυνθούν, τελικά, οι φοιτητές μέσω της απλοποίησης των διοικητικών διαδικασιών και της αδιαμεσολάβητης διακίνησης εγγράφων.

¶τομα με παθήσεις
Οι φοιτητές που πάσχουν από τις αναφερόμενες στο παράρτημα της με αρ. Φ.151/17897/Β6/2014 (ΦΕΚ 358 Β΄) ΚΥΑ παθήσεις και αιτούνται μετεγγραφή σύμφωνα με τη με αρ. 173476/Ζ1/30-10-2015 εγκύκλιο, καλούνται να υποβάλουν αίτηση για την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης (εφόσον δεν την διαθέτουν) στις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές Πιστοποίησης Παθήσεων του ν. 3794/2009 από την 11η Νοεμβρίου 2015 έως την 27η Νοεμβρίου 2015. Για την υποβολή των αιτήσεων και τη λειτουργία των ανωτέρω Επιτροπών, θα πρέπει να αναζητήσουν την με αρ. 170408/Α5/26-10-2015 εγκύκλιο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved