nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Έρευνα Επιστροφή    
ΕΛΙΔΕΚ: υποβλήθηκαν 1.669 αιτήσεις μεταδιδακτόρων ερευνητών

Αθήνα 5.4.2017, 19:10

Συνολικά 1.669 προτάσεις υποψηφίων μεταδιδακτόρων υποβλήθηκαν στα πλαίσια της πρώτης προκήρυξης ερευνητικών έργων για την ενίσχυση μεταδιδακτόρων ερευνητών του ΕΛΙΔΕΚ. Η σχετική διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2017.

Ο αριθμός αυτός κρίνεται ως ιδιαίτερα υψηλός και αποκαλυπτικός της μεγάλης ανάγκης για ουσιαστική υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού που δραστηριοποιείται στα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας. Αλλά ένα ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την διαδικασία υποβολής των προτάσεων, είναι ότι ένα ποσοστό περίπου 10% αφορά σε προτάσεις τις οποίες υπέβαλλαν Έλληνες Μεταδιδάκτορες οι οποίοι τώρα εργάζονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν. 

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε νέους επιστήμονες/Μεταδιδάκτορες να είναι οι ίδιοι Επιστημονικοί Υπεύθυνοι των ερευνητικών έργων που θα κληθούν να υλοποιήσουν.

Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για την αξιολόγηση των προτεινόμενων έργων η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. «Η διαδικασία αυτή θα αποτελέσει και το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, εξαιτίας της εκτεταμένης έλλειψης εμπιστοσύνης που έχει καλλιεργηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια», επισημαίνει το ΕΛΙΔΕΚ.

Το αρχικά διαθέσιμο ποσό για τη δράση αυτή επέτρεπε τη χρηματοδότηση μόνο 45 – 50 προτάσεων. Η καταβολή όμως του συνόλου της ελληνικής συμμετοχής  (ποσό 60 εκατ. ευρώ) εντός του 2016, επιτρέπει τον υπερδιπλασιασμό του αρχικού ποσού της δράσης, εφόσον υπάρξουν περισσότερες προτάσεις υψηλής επιστημονικής ποιότητας. Στην περίπτωση αυτή αναμένεται να χρηματοδοτηθούν περισσότερα από 120 ερευνητικά έργα.

«Ο μεγάλος αριθμός των προτάσεων που υποβλήθηκαν, καταδεικνύει τη «δίψα» των νέων Ελλήνων επιστημόνων για ευκαιρίες όπως αυτές που δημιουργούν οι δράσεις του ΕΛΙΔΕΚ», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης. «Οι ευκαιρίες αυτές αναμένεται να υλοποιηθούν σε περιβάλλοντα ιδιαίτερα ελκυστικά που επιτρέπουν την ανάδειξη της δημιουργικότητας, του δυναμισμού και του ταλέντου που διαθέτουν οι νέοι Ερευνητές. Ήδη έχουμε γίνει αποδέκτες έντονου ενδιαφέροντος και από επιστήμονες που εργάζονται στο εξωτερικό. Κατά συνέπεια, φιλοδοξούμε οι δράσεις του ΕΛΙΔΕΚ να αποτελέσουν αποτελεσματικά βήματα για την αναστροφή του κύματος της μονοσήμαντης φυγής στο εξωτερικό, του brain drain. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο συνολικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, πέρα από το ΕΛΙΔΕΚ περιλαμβάνει και άλλες πρόσθετες πρωτοβουλίες όπως αυτή της δημιουργίας Ταμείου Επενδυτικών Συμμετοχών με στόχο την τόνωση της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να διευκολυνθεί η αξιοποίηση του εξαίρετου επιστημονικού δυναμικού που υπάρχει και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή η προσέγγιση συντελεί στη διαμόρφωση και αξιοποίηση της Οικονομίας της Γνώσης ως εργαλείου Ανάπτυξης της χώρας και συμβαίνει για πρώτη φορά με τρόπο συστηματικό και ολοκληρωμένο».


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved