ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Έρευνα Επιστροφή    
Σχολή Δια Βίου Μάθησης ιδρύεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Αθήνα 3.7.2017, 23:22

Σχολή Δια Βίου Μάθησης ιδρύεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, σύμφωνα με απόφαση του πρύτανη του Ιδρύματος Κώστα Γραμμένου.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος προσφέρει και πιστοποιεί εκπαίδευση όλων των μορφών, εκτός του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος, όπως, αρχική και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση, εξειδίκευση, επιμόρφωση, σύγχρονη και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με την ίδρυση Σχολής Διά Βίου Μάθησης επιδιώκει: α) να ενισχύσει τις δυνατότητες πρόσβασης νέων στη γνώση και την ανανέωση της γνώσης εργαζόμενων και ανέργων σε ένα πλαίσιο αναβαθμισμένου ακαδημαϊκού συστήματος, β) να βελτιώσει τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να αξιοποιηθούν συστηματικά και αποτελεσματικά στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της ανεργίας προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας, γ) να ενισχύσει την εξωστρέφειά του μέσα από την καλύτερη σύνδεσή του με την κοινωνία και την ανταπόκριση στις ανάγκες της, στο πλαίσιο διάχυσης της γνώσης και παραγωγής προστιθέμενης αξίας προς όφελος του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος, δ) να παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε τομείς άμεσου ενδιαφέροντος για τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, τη διοίκηση, την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών. Η Σχολή υπόκειται στον έλεγχο της Διοικούσας Επιτροπής του ιδρύματος. Η δομή, τα όργανα διοίκησης και ο τρόπος λειτουργίας της Σχολής περιγράφονται στον κατωτέρω εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της Σχολής και τα παραρτήματά του, τα οποία αποτελούν τμήμα του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Σκοπός της Σχολής Διά Βίου Μάθησης είναι:
1. Η αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού και των
υποδομών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος σε προγράμματα δια ζώσης ή από απόσταση που απευθύνονται στην ελληνική και διεθνή κοινότητα και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών για κατάρτιση, επιμόρφωση και εξειδίκευση.
2. Η ενίσχυση των δεσμών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με την τοπική κοινωνία και η εξασφάλιση της δυνατότητας να απολαμβάνει η τελευταία υψηλού επιπέδου επιμόρφωση, επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση.
3. Η συμβολή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στο γενικότερο εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού στην εκπαίδευση.
4. Η ενίσχυση της παρουσίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στη διεθνή αγορά της εκπαίδευσης με τη διοργάνωση προγραμμάτων μη τυπικής εκπαίδευσης που απευθύνονται στο διεθνή χώρο.

Η απόφαση δημοσιεύεται στο τεύχος Β' αρ. 2107/2017 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. © Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved