nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
Γαλλικές υποτροφίες για νέους ερευνητές: «Séjours scientifiques de haut niveau»

Proslipsis.gr | Αθήνα 13.5.2017, 18:47

Έχοντας ως στόχο την έναρξη ή την ενίσχυση επιστημονικών συνεργασιών υψηλού επιπέδου, hΥπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος χορηγεί υποτροφίες μεταδιδακτορικής έρευνας σύντομης διάρκειας, σε νέους Έλληνες επιστήμονες με σημαντική ερευνητική δυναμική και προοπτικές, σε συγκεκριμένους επιστημονικούς τομείς, με την υποστήριξη του  υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας. Η υποτροφία, διάρκειας 1-4 μηνών, χορηγείται αποκλειστικά για το τρέχον έτος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποτροφιών αφορά τα ερευνητικά πεδία που εντάσσονται στους τομείς της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας. Προτεραιότητα δίνεται στα μέλη του ελληνογαλλικού δικτύου για τη καινοτομία MAZINNOV.

Οι τομείς προτεραιότητας είναι οι εξής: Ψηφιακές Τεχνολογίες, Ενέργεια - Περιβάλλον, Γεωπονία - Αγροδιατροφή, Βιοτεχνολογίες, Υλικά, Διάστημα και Αεροναυπηγική. Proslipsis.gr

Οι υποψήφιοι πρέπει:
- να έχουν ελληνική ιθαγένεια και να διαμένουν στην Ελλάδα.
- να είναι ηλικίας έως 35 ετών το ανώτερο.
- να έχουν υποστηρίξει μια διδακτορική διατριβή το αργότερο 5 χρόνια πριν την αίτηση ή να έχουν υποστηρίξει τη διδακτορική τους διατριβή πριν τις 30 Ιουνίου 2018.
- να εργάζονται σε έναν δημόσιο ή ιδιωτικό ερευνητικό οργανισμό ή σε ένα ελληνικό Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης με μια σύμβαση εργασίας ή έργου εν ισχύ.
- να διαθέτουν μία πρόσκληση από τον γαλλικό οργανισμό υποδοχής.

Στόχος των υποτροφιών είναι να δώσουν σε νέους Έλληνες ερευνητές τη δυνατότητα να εργαστούν σε μια γαλλική ερευνητική ομάδα, η οποία υπάγεται σε ένα Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης, έναν ερευνητικό οργανισμό ή μια επιχείρηση. Παράλληλα, οι υποτροφίες πρέπει να συμβάλλουν στην έναρξη και την ενίσχυση των ελληνογαλλικών συνεργασιών όσον αφορά την έρευνα και την καινοτομία. Proslipsis.gr

Ως προς την επιλογή, θα δοθεί προτεραιότητα στις ερευνητικές προτάσεις που:
- είναι ιδιαίτερα καινοτόμες στους προαναφερθέντες τομείς έρευνας
- εντάσσονται σε μια υπάρχουσα εταιρική σχέση ή στοχεύουν να καταλήξουν στη θέσπιση μιας μακρόχρονης συνεργασίας
- οδηγούν σε μια επιστημονική δημοσίευση
- προτεραιότητα θα δοθεί στους ερευνητές που υπάγονται σε οργανισμούς μέλη του ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας (Πληροφορίες: mazinnov@ifa.gr).

Παροχές
Η υποτροφία είναι διάρκειας από 1 έως 4 μήνες χορηγείται αποκλειστικά για το τρέχον έτος. Το ποσό αυτής ανέρχεται σε 1.704 ευρώ το μήνα. Παρέχονται, επίσης, κοινωνική ασφάλιση και έξοδα μετακίνησης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας μετΆ επιστροφής και μεταξύ του αεροδρομίου αφίξεως και του τόπου διαμονής.
 
Κατάθεση υποψηφιότητας http://www.ifa.gr/bourses-du-gouvernement-francais
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα. Η αίτηση αυτή θα πρέπει να συνταχθεί κατά προτίμηση στη γαλλική γλώσσα, αλλά είναι δυνατόν και στην αγγλική σε περίπτωση που η αγγλική γλώσσα είναι η γλώσσα εργασίας.

Αιτήσεις
Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων: οι υποψηφιότητες θα εξεταστούν καθΆ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αν η υποψηφιότητά σας επιλεγεί, θα κληθείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε συνέντευξη. Αν δεν λάβετε ηλεκτρονικό μήνυμα εντός ενός διαστήματος 3 εβδομάδων μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς σας, αυτό σημαίνει ότι η υποψηφιότητά σας δεν επιλέχθηκε. Τα τελικά αποτελέσματα θα σας ανακοινωθούν το αργότερο 15 μέρες μετά την συνέντευξη. Καμία ενημέρωση για τα αποτελέσματα δεν θα δοθεί μέσω τηλεφώνου.
 
Δικαιολογητικά που πρέπει να επισυνάπτονται στην αίτησή σας:
- Ταυτότητα ή διαβατήριο (σε σκαναρισμένη μορφή).
- Ένα βιογραφικό σημείωμα στα γαλλικά ή στα αγγλικά (έως 3 σελίδες), που θα περιέχει τις δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά µε κριτές.
- Προσκλητήρια επιστολή του Διευθυντή του οργανισμού στη Γαλλία, η οποία θα πρέπει να έχει συνταχθεί στα γαλλικά ή στα αγγλικά.
- Επιστολή έγκρισης, στα γαλλικά ή στα αγγλικά, από τον Διευθυντή του ελληνικού οργανισμού στον οποίο υπάγεστε.
- Σύμβαση εργασίας ή έργου (σε σκαναρισμένη μορφή).

Οι αιτήσεις αποστέλλονται μόνο ηλεκτρονικά (οι φάκελοι δεν θα κατατίθενται σε έντυπη μορφή). Οι φάκελοι υποψηφιότητας που δεν είναι ολοκληρωμένοι ή δεν τηρούν τις οδηγίες δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Πληροφορίες
Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ακόλουθη διεύθυνση: bourses@ifa.gr. Η σχετική πρόσκληση δημοσιεύεται στο σχετικό δικτυακό τόπο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας http://www.ifa.gr/el/etudes-en-fr-gen/bourses-de-mobilite-el.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 26410-53055, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2019  proslipsis.gr, All rights reserved