nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο μεταπτυχιακό: Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών
 

 

Αθήνα 6.4.2011, 23:59

Τριάντα πέντε θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών στο Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών", ακαδημαϊκού έτους 2011 - 2012, προκηρύσσει το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι σπουδές είνα διετούς διάρκειας και οδηγούν στην απόκητηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στη Διδακτική και Μεθοδολογία Μαθηματικών. Πραγματοποιείται με τη διοικητική ευθύνη του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και με τη συνεργασία των Τμημάτων «Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας» και «Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης» του Πανεπιστημίου Αθηνών και των Τμημάτων «Επιστημών Αγωγής» και «Μαθηματικών και Στατιστικής» του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν πτυχιούχοι Τμημάτων Μαθηματικών, Στατιστικής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών, του Τμήματος ΜΙΘΕ και των Τμημάτων ΥΠΨ και Παιδαγωγικών της ημεδαπής ή αντίστοιχων Τμημάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι αντιστοίχων τμημάτων των ΣΕΙ της χώρας, όπως ο νόμος ορίζει.Υποψήφιοι δύνανται να είναι και όσοι ότι θα καταστούν πτυχιούχοι μέχρι και την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2011. Επιδίωξη του προγράμματος είναι περίπου οι μισοί των υποψηφίων που θα γίνουν δεκτοί να είναι καθηγητές Μαθηματικών, διορισμένοι σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η παρακολούθηση του Προγράμματος συνεπάγεται την καταβολή διδάκτρων ύψους 1.400 ευρώ κατ’ έτος, για δύο έτη. Κάθε έτος χορηγούνται υποτροφίες με ακαδημαϊκά κριτήρια.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
1. Αίτηση έντυπη (θα την βρείτε στα συνημμένα)
2. Αντίγραφο πτυχίου (οι πτυχιούχοι Πανεπιστημίων της αλλοδαπής πρέπει να καταθέσουν βεβαίωση του ΔΟΑΣΑΠ, ότι το Πανεπιστήμιο και το Σμήμα που προέρχονται είναι αναγνωρισμένο ισότιμο Ίδρυμα)(σε περίπτωση που κατατεθεί φωτοτυπία, να είναι επικυρωμένη). 3. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (σε περίπτωση που κατατεθεί φωτοτυπία, να είναι επικυρωμένη) 4. Βιογραφικό σημείωμα
5. Επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
6. Συχόν επιστημονικές δημοσιεύσεις
7. Συστατικές επιστολές
8. Δίπλωμα καλής γνώσης Αγγλικών ή Γαλλικών.

Η υποβολή των δικαιολογητικών των υποψηφίων αρχίζει την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 και λήγει την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους τις εργάσιμες ημέρες, από 11.00 π.μ. έως 14:00 μ.μ., ή να τα στείλουν με ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Μαθηματικών, Πανεπιστημιόπολη, 157 84 Ζωγράφου (Γραφείο 204Β κα Μπακογιάννη, τηλ.: 210-7276515).

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει από επιτροπή καθηγητών, αμέσως μετά τη λήξη υποβολής των δικαιολογητικών. Η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων μεταπτυχιακών θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο όλοι οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν γραπτώς σε ερωτηματολόγιο που θα περιέχει γενικές ερωτήσεις μαθηματικού και παιδαγωγικού περιεχομένου και να μεταφράσουν στα ελληνικά ένα κείμενο της αγγλικής ή γαλλικής γλώσσας. Στο δεύτερο στάδιο θα κληθούν σε συνέντευξη όσοι υποψήφιοι περάσουν με επιτυχία το πρώτο στάδιο.

Πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος: http//:www.math.uoa.gr/me, και μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων me@math.uoa.gr , dbakogianni@math.uoa.gr.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την αίτηση.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η αίτηση (pdf 343)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved