nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο μεταπτυχιακό: Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή Υγείας

 

Αθήνα 16.5.2011, 14:23

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακοινώνει τη λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου διάρκειας ενός έτους, το οποίο οδηγεί στην απονομή «Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών - Master of Sciences (M.Sc.)» καθώς και στην απονομή «Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D),» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στον «Έλεγχο του Στρες και την Προαγωγή Υγείας».

Για την απονομή του διδακτορικού διπλώματος απαιτούνται τουλάχιστον 3 επιπρόσθετα έτη από τον χρόνο απόκτησης του μεταπτυχιακού τίτλου. Η έναρξη του μεταπτυχιακού προγράμματος ορίζεται τον Οκτώβριο του 2011. Ο αριθμός των εισακτέων θα είναι 35 κατ’ ανώτατο όριο.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων, πτυχιούχοι: α) Πανεπιστημιακών τμημάτων Ιατρικής, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, MME,  Διαιτολογίας, Φυσικής Αγωγής, Νοσηλευτικής, καθώς και πτυχιούχοι αντίστοιχων τμημάτων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής), ΤΕΙ των τμημάτων Επισκεπτών -τριών Υγείας, Κοινωνικής Εργασίας, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Φυσικοθεραπείας σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 12γ του ν. 2916/2001 (ΦΕΚ 114Α΄), γ) Λοιπών συναφών Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Για το διδακτορικό δίπλωμα γίνονται δεκτοί κάτοχοι του ΜΔΕ «Έλεγχος του στρες και προαγωγή της υγείας», καθώς και κάτοχοι άλλου ΜΔΕ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Η εγγραφή των υποψηφίων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών συνεπάγεται καταβολή διδάκτρων η οποία ανέρχεται σε 4.000 € ανά εξάμηνο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ιδιοχείρως, από 01.4.11 έως 30.6.11 στη Γραμματεία Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» Σωρανού Εφεσίου 4, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (στρογγυλό κτίριο ισόγειο) (Τηλ. 210-6597644) (ημέρες Δευτέρα –Τρίτη- Πέμπτη και ώρα 10:00-14:00), φάκελο με τα κάτωθι δικαιολογητικά:
• Αίτηση που προμηθεύεται ο υποψήφιος από τη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών ή κατεβάζει από την ιστοσελίδα http://www.grammateia.med.uoa.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=133.
• Αντίγραφο πτυχίου (Αναγνώριση τίτλου σπουδών από το ΔΟΑΤΑΠ για όσους έχουν τίτλους σπουδών από ΑΕΙ της αλλοδαπής).
• Αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων πρώτου πτυχίου.
• Πλήρες βιογραφικό σημείωμα, το οποίο θα συνοδεύεται και από ένα κείμενο στο οποίο περιγράφονται οι λόγοι για τους οποίους επιθυμεί ο υποψήφιος να συμμετάσχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.
• Κατάθεση αντιγράφου προηγούμενης  πτυχιακής εργασίας.
• Επιστημονικές εργασίες, δημοσιεύσεις που έχει κάνει ο υποψήφιος.
• Δύο τουλάχιστον συστατικές επιστολές, σε σφραγισμένο φάκελο, υπογεγραμμένο από το άτομο που δίδει την συστατική επιστολή.
• Πιστοποίηση αγγλικής γλώσσας. Τα αποδεκτά τεστ και πτυχία περιλαμβάνουν: Πιστοποίηση αγγλικής γλώσσας. Τα αποδεκτά τεστ και πτυχία περιλαμβάνουν: First Certificate in English (Lower) και άνω, εξέταση TOEFL του τελευταίου εξαμήνου (με συνολικό βαθμό τουλάχιστον 250 και 5.0 για την έκθεση, εάν πρόκειται για τεστ στο κομπιούτερ, ενώ για γραπτό τεστ το σκορ πρέπει να είναι τουλάχιστον 600 και 5.0 για την έκθεση), IELTS (με συνολικό βαθμό τουλάχιστον 7.0 και 7.0 για την έκθεση). Για τους μη έχοντες επίσημο τίτλο η Σ.Ε. ελέγχει την επάρκεια του φοιτητή να μεταφράσει σχετικά κείμενα στην Αγγλική γλώσσα με διενέργεια σχετικής γραπτής εξέτασης, ενώ άριστη γνώση αποδεικνύεται και με πτυχίο πανεπιστημίου του εξωτερικού.
• Πιστοποιημένη επάρκεια ελληνικής γλώσσας, εφόσον ο υποψήφιος είναι αλλοδαπός (Ν 2083 /92 αρ 12 παρ 2α).
• Πιστοποιητικό γνώσης ΗΥ ( ΕCDL η αντίστοιχο προπτυχιακό μάθημα Ηλ/κών Υπολογιστών).
• Άλλα στοιχεία που δηλώνουν επιστημονική ή εργασιακή εμπειρία συναφή με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει από επιτροπή με βάση τα ανωτέρω δικαιολογητικά και τις συνεντεύξεις στις οποίες θα κληθούν οι πρώτοι 50 υποψήφιοι, οι οποίες θα γίνουν μετά από τηλεφωνική συνεννόηση. Σχετικές πληροφορίες παρέχει η Γραμματεία Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας», Σωρανού Εφεσίου 4, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (στρογγυλό κτίριο ισόγειο) (τηλ.: 210-6597644) www.grammateia.med.uoa.gr, stressmasters@med.uoa.gr.

Επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο Δρ. Γεώργιος Χρούσος, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών, σε συνεργασία με τη Δρ. Χριστίνα Δαρβίρη, Καθηγήτρια ΑΕΙ, Επικ. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved