nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Μεθοδολογία Κριτικής και Έκδοσης των Ιστορικών Πηγών

 

Αθήνα 29.12.2011, 03:04

Το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου πρόκειται να λειτουργήσει από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 νέο κύκλο σπουδών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μεθοδολογία Κριτικής και Έκδοσης των Ιστορικών Πηγών», και προτίθεται να δεχτεί για φοίτηση μέχρι 15 μεταπτυχιακούς φοιτητές πρώτου κύκλου (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης - Master).

Στo Πρόγραμμα, διαρκείας 4 εξαμήνων, δεκτοί γίνονται πτυχιούχοι των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας (κατεύθυνση Ιστορίας), Ιστορίας και Εθνολογίας (κατεύθυνση Ιστορίας), Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Φιλολογίας, Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας, καθώς και πτυχιούχοι ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου, σύμφωνα με το άρθρο 105 παρ. 12γ του ν. 2916/2001. Ειδική επιτροπή αξιολόγησης θα επιλέξει τους 15 φοιτητές βάσει γραπτών εξετάσεων και προσωπικής συνέντευξης.  

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην Ελληνική Ιστορία (γενικές ερωτήσεις κρίσεως, που θα αφορούν σε  θέματα  τριών διαφορετικών ιστορικών περιόδων, προερχόμενα από υποδεικνυόμενη - μέσω της συμπληρωματικής ανακοίνωσης - περιορισμένη βιβλιογραφία) και στη μεταγραφή και στο σχολιασμό δύο αγνώστων σύντομων κειμένων (ενός της υστερο- ή μεταβυζαντινής περιόδου και ενός της νεώτερης περιόδου). Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η επαρκής γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας με πιστοποίηση.

Στην τελική κρίση επιλογής των υποψηφίων θα συνυπολογιστούν κατά αξιολογική σειρά τα εξής στοιχεία: α)  η καλή γνώση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας με πιστοποίηση, β) ο γενικός βαθμός του πτυχίου, γ) η βαθμολογία στα προπτυχιακά μαθήματα που είναι σχετικά με τα μαθήματα του ΠΜΣ, δ) η επίδοση στη διπλωματική εργασία, εφόσον προβλεπόταν για την λήψη πτυχίου και ε) οι συστατικές επιστολές δύο τουλάχιστον διδασκόντων των προπτυχιακών σπουδών του υποψηφίου.

Λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, παράλληλα με τη δωρεάν φοίτηση, προβλέπεται:
1) Η πρόσληψη  μέχρι δύο σπουδαστών με ωριαία αντιμισθία για επικουρία μελών ΔΕΠ.
2) Η στέγαση για εκείνους που δεν θα διαμένουν μονίμως στην πόλη της Κέρκυρας,  και η σίτιση για όλους ανεξαιρέτως τους σπουδαστές με εξαιρετικά χαμηλές τιμές (σχεδόν συμβολικές) σε συμβεβλημένα με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ξενοδοχεία και εστιατόρια.
3) Ο περιορισμός της υποχρεωτικής παρουσίας των σπουδαστών αποκλειστικά στο χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα το μεσημέρι έως την Πέμπτη το μεσημέρι των εργασίμων εβδομάδων του ακαδημαϊκού έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν στη Γραμματεία του Προγράμματος, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012, αίτηση, βιιογραφικό σημείωμα, αντίγραφα τίτλων σπουδών με αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων και πτυχιακής (αναγνωρισμένα από ΔΟΑΤΑΠ, για όσους κατέχουν τίτλους σπουδών του εξωτερικού), πιστοποιητικό -ά γλωσσομάθειας, συστατικές επιστολές, τυχόν επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Τα δικαιολογητικά αποστέλλονται στη διεύθυνση: Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Ιστορίας, ΠΜΣ «Μεθοδολογία Κριτικής και Έκδοσης των Ιστορικών Πηγών», Ι. Θεοτόκη 72, 49100 Κέρκυρα, υπόψη κας Μ. Κωνσταντινίδη και κας Ν. Μπαλού (τηλ.: 26610-87350 και 26610- 87320 αντίστοιχα και ώρες 10.00-14.00 καθημερινά). Ε-mail: psallidas@ionio.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved