nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών

 

Αθήνα 22.3.2012, 8:12

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών (ΤΕΤΥ) του Πανεπιστημίου Κρήτης προκηρύσσει περιορισμένο αριθμό αμοιβόμενων θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΤΕΤΥ απαιτεί καθημερινή συμμετοχή των φοιτητών σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Η επιτυχής ολοκλήρωσή του οδηγεί σε:
- Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ), γνωστό ως Masters, με απαραίτητη προϋπόθεση την παρακολούθηση μαθημάτων και την εκπόνηση και συγγραφή Μεταπτυχιακής Εργασίας.
- Διδακτορικό Διπλώματος (ΔΔ), γνωστό ως Ph.D, με προαιρετική παρακολούθηση μαθημάτων απαραίτητη προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση των Γενικών Μεταπτυχιακών Εξετάσεων (prelims) και την εκπόνηση και συγγραφή Διδακτορικής Εργασίας.

Κύρια έμφαση του Μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η εξειδίκευση και διεξαγωγή καινοτόμου έρευνας σε πεδία αιχμής της Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, σε υψηλό διεθνώς ανταγωνιστικό επίπεδο, που οδηγεί σε δημοσιεύσεις σε περιοδικά μεγάλου δείκτη απήχησης. Επίσης, σαν μέρος της εκπαίδευσής τους, οι φοιτητές του Προγράμματος συμμετέχουν επικουρικά στη διδασκαλία προπτυχιακών μαθημάτων. Η γνώση Αγγλικών είναι απαραίτητη.

Οι τομείς ειδίκευσης που προσφέρονται είναι:
• Οπτοηλεκτρονικής - Μαγνητικών υλικών - Νανοτεχνολογίας
• Πολυμερών - Κολλοειδών
• Θεωρητικής-Υπολογιστικής Επιστήμης Υλικών
• Συνθετικής Χημείας Υλικών
• Βιοϋλικών - Βιομορίων

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν:
α) πτυχιούχοι συναφών Ανωτάτων Σχολών Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών των Πανεπιστημίων και των Πολυτεχνείων της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων των ΤΕΙ (Σχολές Τεχνολογικών Εφαρμογών) σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 12 Ν. 2916/2001.
β) κάτοχοι ή τελειόφοιτοι ΜΔΕ στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών ή συναφή επιστήμη (όπως για παράδειγμα χημική μηχανική, φυσική, χημεία), οι οποίοι ενδιαφέρονται για απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών.

Η αίτηση και οι συστατικές επιστολές συμπληρώνονται σε ειδική σειρά εντύπων που διατίθενται από τη γραμματεία και την ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Τμήματος: http://www.materials.uoc.gr/el/grad/announcements/2012/call_20120223.html.

Δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται με την αίτηση:
1. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.
2. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή επίσημη βεβαίωση περάτωσης σπουδών.
Σε περίπτωση που τίτλοι σπουδών έχουν αποκτηθεί εκτός Ελλάδος, χρειάζεται να ακολουθηθεί η διαδικασία επικύρωσης του Ελληνικού Κράτους. Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους και να έρθουν σε επαφή με τη γραμματεία του ΤΕΤΥ.
3. Αντίγραφα τίτλων Αγγλικής Γλώσσας.
4. Αντίγραφα εργασιών ή άλλη λεπτομερής περιγραφή τους.
5. Μέχρι τρεις συστατικές επιστολές.
6. Άλλα επικουρικά στοιχεία κατά την κρίση των υποψηφίων.

Επισημαίνεται ότι στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά λογαριασμός e-mail από τον οποίο θα ενημερώνεστε για την πορεία της υποψηφιότητας σας.

Οι συστατικές επιστολές θα αποσταλούν απ’ ευθείας από τους συντάκτες, στην «Επιτροπή Επιλογής Νέων Μεταπτυχιακών». Προθεσμία υποβολής Δικαιολογητικών ορίζεται η 14η Μαρτίου - 6η Απριλίου 2012. H
διαδικασία επιλογής θα γίνει από την Επιτροπή και προϋποθέτει συνέντευξη των υποψηφίων στις 4 Μαΐου 2012 μεταξύ 10:00 - 13:00. Οι αιτήσεις μαζί με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ή αποστέλλονται εμπρόθεσμα στη Γραμματεία του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, Κτίριο Φυσικού, Βούτες, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τ.Θ.2208, 71003 Ηράκλειο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, κ. Καλαϊτζάκη Στυλιανή στην παραπάνω διεύθυνση ή στο τηλ. 2810-394462 και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: stela@materials.uoc.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 26410-53055, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2019  proslipsis.gr, All rights reserved