nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Management of Hydrometeorological Hazards

 

Αθήνα 8.5.2012, 10:53

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (ΤΠΜ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013 την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών στο ελληνογαλλικό ΠΜΣ (Master) Hydrohasards (Management of Hydrometeorological Hazards). Το συγκεκριμένο ΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ), που αναγνωρίζεται τόσο από τη Γαλλία όσο και από την Ελλάδα, στη διαχείριση των υδρομετεωρολογικών κινδύνων.

Το Πρόγραμμα είναι μονοετούς διάρκειας, δύο εξαμήνων σπουδών, και δεν έχει δίδακτρα. Ακολουθούν η πρακτική άσκηση και η εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Τα μαθήματα του δευτέρου εξαμήνου διεξάγονται στον Βόλο, ενώ αυτά του πρώτου εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο Joseph Fourier-Grenoble I (τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στη Γαλλία καλύπτονται εν μέρει μέσω των υποτροφιών Erasmus). Η διδασκαλία και οι εξετάσεις γίνονται στην αγγλική γλώσσα και η βασική βιβλιογραφία είναι στην αγγλική. Η πολύ καλή γνώση τής αγγλικής γλώσσας είναι, επομένως, προαπαιτούμενο για την εγγραφή στο Πρόγραμμα αυτό.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί Έλληνες και ξένοι φοιτητές, απόφοιτοι τμημάτων τετραετούς ή πενταετούς φοίτησης Ελληνικών Πανεπιστημίων ως και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής, καθώς και τμημάτων ΤΕΙ σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 12γ του Ν. 2916/2001. Οι υποψήφιοι οφείλουν να αποστείλουν εμπρόθεσμα (με συστημένη επιστολή) πλήρη φάκελο υποψηφιότητας έως την 30ή Ιουνίου 2012, στη γραμματεία τού Hydrohasards. Όσοι χρειάζονται πιστοποιητικό προεγγραφής για την υποβολή αίτησης υποτροφίας σε ιδρύματα ή φορείς της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, μπορούν να αποστείλουν τον φάκελο υποψηφιότητάς τους νωρίτερα. Στην περίπτωση αυτή η υποψηφιότητά τους θα εξετάζεται άμεσα και αν προ-επιλεγούν θα λάβουν βεβαίωση προεγγραφής. Οι φοιτητές που δεν έχουν ακόμη αποκτήσει το πτυχίο τους είναι επιλέξιμοι, η οριστική, όμως, εγγραφή τους σε περίπτωση επιλογής τους θα γίνει μόνον εάν προσκομίσουν βεβαίωση κτήσης πτυχίου προ της έναρξης των μαθημάτων. Τα μαθήματα αρχίζουν τον Σεπτέμβριο.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να εμπεριέχει ο φάκελος υποψηφιότητας παρέχονται στην ιστοσελίδα  http://www.civ.uth.gr/postgraduate.htm και είναι τα εξής:
1. Αίτηση σε έντυπο που διατίθεται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος.
2. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος (Εάν είναι τίτλος του εξωτερικού, απαιτείται και αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ).
3. Επικυρωμένη αναλυτική βαθμολογία πτυχίου.
4. Συνοπτικό κείμενο στα αγγλικά στο οποίο οι υποψήφιοι θα αναπτύσσουν τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα σπουδών του Hydrohasards (motivation letter).
5. Βιογραφικό σημείωμα, η φόρμα για τη συμπλήρωση του οποίου διατίθεται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα τού προγράμματος, στο οποίο θα αναφέρονται οι σπουδές και τυχόν διδακτική ή ερευνητική εμπειρία, συνοδευόμενο από τα απαιτούμενα αποδεικτικά των αναφερόμενων σε αυτό, καθώς και από οποιοδήποτε υποστηρικτικό της υποψηφιότητας στοιχείο.
6. Αποδεικτικό πολύ καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας (Κατάλογος πτυχίων που αποδεικνύουν την πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του προγράμματος).
7. Μία μικρή φωτογραφία ταυτότητας.
8. Δύο συστατικές επιστολές. Καθεμία από τις επιστολές αυτές θα πρέπει να αποσταλεί ταχυδρομικά από αυτόν που τη συμπλήρωσε (σε σφραγισμένο φάκελο που να φέρει την υπογραφή του) στη Γραμματεία του Hydrohasards (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πεδίον Άρεως, 38334 Βόλος).

Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί από ελληνογαλλική επιτροπή διδασκόντων στα τέλη Ιουλίου 2012. Η Συντονιστική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να καλέσει τους υποψηφίους σε συνέντευξη ή και σε γραπτή εξέταση. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ανατρέξουν στη διεύθυνση http://www.civ.uth.gr/postgraduate.htm ή να απευθυνθούν στη γραμματεία του Hydrohasards, επικοινωνώντας με την κ. Αικατερίνη Βούλγαρη στο τηλέφωνο 24210-74136 - καθημερινά 10:30-13:30 (e-mail: kvoulgari@uth.gr).

Επιστημονικοί υπεύθυνοι του Προγράμματος είναι ο Καθηγητής Αναπληρωτής Αθανάσιος Λουκάς από ελληνικής πλευράς και η Dr. Sandrine Anquetin από γαλλικής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved