nmathioud for ProslipsisGR - Widget





ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 







 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Διημερίδα του μεταπτυχιακού Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου

 

Αθήνα 26.2.2013, 8:32

Το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου διοργανώνει την 2η Διημερίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την 1η και 2α Μαρτίου 2013 στο Αμφιθέατρο "Γ. Καραμπατζός" του Πανεπιστημίου και κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν και εργασίες των μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος οι οποίες εκπονήθηκαν τα τελευταία έτη.

Πληροφορίες παρέχει το Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου, Χαροκόπου 89, Γραφείο 302, τηλ.: + 30 210 95 49 116, e-mail: career@hua.gr.

* Ακολουθεί το Πρόγραμμα της Ημερίδας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 1 Μαρτίου και Σάββατο 2 Μαρτίου
Αμφιθέατρο “Γ. Καραμπατζός”, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Επιστημονική - Οργανωτική Επιτροπή 
- Δεδούσης Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος Επιτροπής 
- Κυριακού Αδαμαντίνη, Επίκουρη Καθηγήτρια 
- Φραγκοπούλου Ελισάβετ, Επίκουρη Καθηγήτρια 
- Χίου Αντωνία, Επίκουρη Καθηγήτρια 
- Κοντογιάννη Μερόπη, Λέκτορας 
- Παπανικολάου Γεώργιος, Λέκτορας Γραμματεία: Σοφού Ελένη

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013
15.30 – 16.00 Εγγραφές
16.00 – 16.45 Χαιρετισμοί και Απονομή Αριστείων Προόδου
16.45 – 17.45 Διάλεξη: “Folate and Related B-Vitamins in Health and Disease: Latest Research Developments”, McNulty Helene Professor of Nutritional Science, Biomedical Research Institute, School of Biomedical Sciences University of Ulster
17:45 – 19.30 Ανακοινώσεις I. Διατροφή και Δημόσια Υγεία Πρόεδροι: Δεδούσης Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Συντώσης Λάμπρος, Καθηγητής
17:50 – 18.00 Επίδραση της κατανάλωσης κρασιού στην μεταγευματική κατάσταση υγιών εθελοντών, Σ. Μελαχροινού, Μ. Ξανθοπούλου, Κ. Καλαθαρά, Κ. Αραπατζή, Σ. Αντωνοπούλου και Ε. Φραγκοπούλου
18:00 – 18.10 Βαρέα μέταλλα σε νωπά, τηγανητά και ψητά ψάρια και θαλασσινά της Μεσογείου, Σ. Αβραμίδου, Ν. Καλογερόπουλος, Σ. Καραβόλτσος, Α. Σακελλάρη, Μ. Δασσενάκης και Μ. Σκούλλος
18:10 – 18.20 Συσχέτιση της μακροχρόνιας πρόσληψης μάκρο και μικρο-θρεπτικών συστατικών με την παρουσία της Μη Αλκοολικής Λιπώδους Νόσου του Ήπατος (NAFLD), Ν. Τιλελή, Μ. Κοντογιάννη, Α. Μαργαρίτη, Μ. Γεωργούλης, Μ. Ντόιτς, Ρ. Ζαφειροπούλου, Ι. Μανιός και Γ. Παπαθεοδωρίδης
18:20 – 18.30 Γευματικές συνήθειες και παραδοσιακά προϊόντα διατροφής στην προβιομηχανική Κύπρο, Β. Γιάγκου, Δ. Δημητρίου, Χ. Λαζάρου και Α.Λ. Ματάλα
18:30 – 18.40 Διαιτολογικές υπηρεσίες και λοιπές υπηρεσίες υγείας σε σχέση με το συνολικό φορτίο παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου σε ηλικιωμένους της νησιωτικής χώρας, Σ. Τυροβολάς, Ε. Πολυχρονόπουλος, Ι. Τούντας και Δ. Παναγιωτάκος
18:40 – 18.50 Η επίδραση της κατανάλωσης καφέ στην πρόσληψη ενέργειας και στην όρεξη εθελοντών, Α. Γαβριέλη, Ε. Καρφοπούλου, Ε. Σπυρέλη, Ε. Καρδάτου, Ε. Καλούδη, Ε. Φραγκοπούλου και Μ. Γιαννακούλια
18:50 – 19.00 Είναι οι τρέχουσες διατροφικές συνήθειες μια αντανάκλαση του παρελθόντος; Αποτελέσματα απά τη μελέτη MEDIS, Ε. Τουρλούκη, Α.Λ. Ματάλα, Β. Μπουντζιούκα, Σ. Τυροβολάς, A. Ζεϊμπέκης, Ε. Γκότσης, Ι. Τσιλιγιάννη, Ι. Πρωτοπαπά, Κ. Πρωτοπαπάς, Γ. Μεταλληνός, Χ. Λιονής, S. Piscopo, Ε. Πολυχρονόπουλος και Δ. Παναγιωτάκος
19.00 – 19.10 Γλυκαιμική απόκριση μετά από κατανάλωση Κορινθιακής σταφίδας, Π. Κανέλλος, Α. Καλιώρα, Χ. Λιάσκος, Ν. Τεντολούρης, Δ. Περρέα και Β. Καραθάνος
19.10 – 19.20 Aξιολόγηση της επίδρασης της κατανάλωσης Κορινθιακής σταφίδας στην υγεία ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2, Π. Κανέλλος, Α. Καλιώρα, Β. Αργιανά, Ν. Τεντολούρης, Δ. Περρέα, Α. Κουντούρη και Β. Καραθάνος
19.20 – 19.30 Συσχέτιση δεικτών οξειδωτικού στρες και βαθμού υιοθέτησης της Μεσογειακής δίαιτας σε ασθενείς με Μη Αλκοολική Λιπώδη Νόσο του Ήπατος (NAFLD) και υγιείς μάρτυρες, Ο. Μπουλαμάτση, Μ. Κοντογιάννη, Ε. Φραγκοπούλου, Α. Μαργαρίτη, Μ. Γεωργούλης, Ν. Τιλελή, Μ. Ντόιτς, Ρ. Ζαφειροπούλου, Ι. Μανιός και Γ. Παπαθεοδωρίδης

Ελαφρύ Δείπνο

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013
9.00 – 9.30 Εγγραφές
9.30 – 10.30 Διάλεξη: “Δημόσια Υγεία και Διατροφή”, Λινού Αθηνά, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Πρόληψης Χρόνιων Επαγγελματικών Νόσων, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
10.30 – 12.10 Ανακοινώσεις

II. Βιοδραστικά Συστατικά Τροφίμων Πρόεδροι: Καραθάνος Βάιος, Καθηγητής Καλογερόπουλος Νικόλαος, Επίκουρος Καθηγητής
10.30 – 10.40 Aξιολόγηση βιοδραστικών μικροσυστατικών στην Κορινθιακή σταφίδα, Ε. Παναγοπούλου, S. DeMarci, Β. Καραθάνος και Α. Χίου
10.40 – 10.50 In vitro Εκτίμηση της αντι-οξειδωτικής ικανότητας της τυροσόλης, της ρεσβερατρόλης και των ακετυλιωμένων παραγώγων τους, Ι. Βλαχογιάννη, Ε. Φραγκοπούλου, Ι. Κωστάκης και Σ. Αντωνοπούλου
10.50 – 11.00 Παρασκευή λειτουργικών γιαουρτιών με αντιοξειδωτικά από υποπροϊόντα οινοποιίας, Β. Χουχούλη, Ν. Καλογερόπουλος, Σ.Ι. Κοντελές, Ε. Καρβέλα και Β. Καραθάνος
11.00 – 11.10 Μελέτη των ρεολογικών ιδιοτήτων της σταφιδόπαστας, Α. Ταλέλη, Ε. Νικολιδάκη, Ν. Ζόγκζας και Β. Καραθάνος
11.10 – 11.20 Επίδραση βιοδραστικών εκχυλισμάτων τροφίμων στα προστατικά καρκινικά κύτταρα PC-3, Μ. Σκυριανού, Μ. Ξανθοπούλου, Χ. Πρατσίνης, Δ. Κλέτσας, Σ. Αντωνοπούλου, T. Nομικός, Ε. Φραγκοπούλου και Ρ. Τέντα
11.20 – 11.30 Συμπληρωματική χορήγηση φυλλοκινόνης ή μενακινόνης-7 μέσω εμπλουτισμένων γαλακτοκομικών προϊόντων για 12 μήνες μειώνει την απώλεια οστικής μάζας 2 χρόνια μετά την παρέμβαση. The postmenopausal health study II, Σ. Κανελλάκης, Γ. Μοσχώνης, Ε. Μπουντουβή, Χ.Π. Λαμπρινού, Μ. Ανδριώτη, Χ. Φιλίππου και Ι. Μανιός

III. Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων Πρόεδροι: Καραθάνος Βάιος, Καθηγητής Καλογερόπουλος Νικόλαος, Επίκουρος Καθηγητής
11.30 – 11.40 Συχνότητα εμφάνισης χημικών κινδύνων στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές RASFF, Α. Ντουράκη, Γ. Γκρίντζαλη και Γ. Μπόσκου
11.40 – 11.50 Εφαρμογή των εργαλείων της Διαχείρισης Ολικής Ποιότητας για την συγκριτική αξιολόγηση επιχειρήσεων τροφίμων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, Α. Σουλιώτης και Γ. Μπόσκου
11.50 – 12.00 Πτητικά συστατικά σε νωπά ψάρια και θαλασσινά της Μεσογείου, Ι. Γιογιός, Κ. Γρηγοράκης και Ν. Καλογερόπουλος
12.00– 12.10 Διατροφικές συνήθειες αστών στο πρωινό γεύμα. Σύνθεση και ποικιλία εδεσματολογίου, Γ. Παλησίδης, Γ. Μπόσκου, Ε. Απειρανθίτου

12.10 – 12.40 Διάλειμμα - Ελαφρύ γεύμα

12.40 – 13.50 Ανακοινώσεις

IV. Πρόληψη και Αντιμετώπιση Ασθενειών Πρόεδροι: Αντωνοπούλου Σμαραγδή, Καθηγήτρια Ματάλα Αντωνία-Λήδα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
12.40 – 12.50 Συσχέτιση δραστικότητας υπεροξειδάσης γλουταθειόνης πλάσματος με καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου σε παιδιά, Δ. Πατίκας, Τ. Νομικός, Π. Σιατίτσα, Γ. Μοσχώνης, Α. Γιαννοπούλου, Χ. Μαυρογιάννη και Ι. Μανιός
12.50 – 13.00 Αξιολόγηση προγράμματος παρέμβασης και παρακολούθησης για υπέρβαρα - παχύσαρκα παιδιά, Ι. Μπουργιέζη και Μ. Γιαννακούλια
13.00 – 13.10 Τα παχύσαρκα Ελληνόπουλα με χαμηλή καρδιοαναπνευστική αντοχή έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μεταξύ του 1997 και 2007, Κ. Τάμπαλης, Σ. Παπουτσάκη, Δ. Παναγιωτάκος και Λ. Συντώσης
13.10 – 13.20 Αξιολόγηση των γενετικών χαρακτηριστικών δύο απομονωμένων ελληνικών πληθυσμών: Η μελέτη HELIC, PΟΜΑΚ και MANOLIS, Π. Σπηλιοπούλου, I. Tachmazidou, Α.Ε. Φαρμάκη, L. Southam, K. Palin, A. Kolb-Kokocinski, W. Rayner, Ι. Ντάλλα, E. Zeggini, K. Panoutsopoulou και Γ. Δεδούσης
13.20 – 13.30 Συσχέτιση προτύπων τρόπου ζωής με την παχυσαρκία και τη λιπώδη μάζα σώματος σε παιδιά. Μελέτη Healthy Growth, Γ. Μοσχώνης, Ε. Ευσταθοπούλου, Λ. Τσιριγώτη, Κ. Τσουτσουλοπούλου και I. Μανιός
13.30 – 13.40 Εκτίμηση κινδύνου παιδικής παχυσαρκίας με βάση περιγεννητικούς παράγοντες και οικογενειακά κοινωνικο-δημογραφικά χαρακτηριστικά: δείκτης CORE, Μ. Μπιρμπίλης, Γ. Μοσχώνης, Α. Κουμπίτσκι, Π. Σιατίτσα και Ι. Μανιός
13.40 – 13.50 Aξιολόγηση μεταβολών δεικτών οστικού μεταβολισμού και αυξητικών παραγόντων σε μητέρες και νεογνά, Ε. Αλιφέρης, Ι. Μπουργιέζη, Μ. Παπαδοπούλου, Α. Γούναρης, Μ. Σκουρολιάκου και Ρ. Τέντα

13.50 – 14.30 Διάλειμμα – καφές

14.30 – 15.30 Διάλεξη “Μεταγευματική λιπαιμία ως παράγων κινδύνου της καρδιαγγειακής νόσου”, Κολοβού Γενοβέφα, Καρδιολόγος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής, Υπεύθυνη Λιπιδαιμικού Ιατρείου, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο
15.30 – 16.40 Ανακοινώσεις IV. Πρόληψη και Αντιμετώπιση Ασθενειών Πρόεδροι: Παναγιωτάκος Δημοσθένης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυχρονόπουλος Ευάγγελος, Αναπληρωτής Καθηγητής
15.30 – 15.40 Έλεγχος ευαισθησίας σε αντιμικροβιακούς παράγοντες εντεροκόκκων προερχόμενων από τον μικροβιόκοσμο του εντέρου υγιών νεογνών, Α. Κιρτζαλίδου, Ε. Μήτσου, Π. Πραματευτάκη και Α. Κυριακού
15.40 – 15.50 Αποδόμηση των συνιστωσών του MedDietScore στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, Χ. Παπαβαγγέλης, Ν. Μουρούτη και Δ. Παναγιωτάκος
15.50 – 16.00 Ο βαθμός υιοθέτησης της Μεσογειακής δίαιτας (ΜΔ) συσχετίζεται με τη βαρύτητα της Μη Αλκοολικής Λιπώδους Νόσου του Ήπατος (NAFLD), Γεωργούλης Μ., Μ. Κοντογιάννη, Τιλελή Ν., Κ. Μαργαρίτη, Φραγκοπούλου Ε., Μ. Ντόιτς, Ρ. Ζαφειροπούλου, Ι. Μανιός και Γ. Παπαθεοδωρίδης V. Διατροφή και Άσκηση Πρόεδροι: Παναγιωτάκος Δημοσθένης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυχρονόπουλος Ευάγγελος, Αναπληρωτής Καθηγητής
16.00 – 16.10 Η πρόσληψη νερού και όχι το ξέπλυμα της στοματικής κοιλότητας βελτιώνει την αθλητική απόδοση σε αφυδατωμένα άτομα, Γ. Αρναούτης, Σ. Κάβουρας, Ε. Χριστάκη και Λ. Συντώσης
16.10 – 16.20 Η υποϋδάτωση μειώνει την αθλητική απόδοση σε επαναλαμβανόμενα ανηφορικά επίπεδα ποδηλατικής διαδρομής σε θερμό περιβάλλον, Κ. Μπάρδης, Σ. Κάβουρας, Λ. Κωστή, Μ. Μαρκούση και Λ. Συντώσης
16.20 – 16.30 Η χρωματική μέτρηση των ούρων ως μέθοδος αξιολόγησης των επιπέδων υδάτωσης, Δ. Μπουγατσάς, Σ. Κάβουρας και Δ. Παναγιωτάκος
16.30 – 16.40 Επίδραση της χορήγησης πρωτογάλακτος βοοειδών (colostrum) σε δείκτες εργοφυσιολογίας και ασκησιογενούς μυικής βλάβης μετά από διαλειμματική άσκηση υψηλής έντασης σε ποδοσφαιριστές, Ι. Κωτσής, Α. Μικελλίδη, M. Παπαγεωργίου και Τ. Νομικός

Κλείσιμο Ημερίδας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 26410-53055, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2019  proslipsis.gr, All rights reserved