nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών

 

Αθήνα 13.9.2013, 2:51

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προτίθεται να λειτουργήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην Επιστήμη και την Τεχνολογία Υπολογιστών, το οποίο θα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στο πεδίο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας των Υπολογιστών στη θεματική κατεύθυνση Τεχνολογίες Αιχμής και Ερευνητικά.

Η συγκεκριμένη κατεύθυνση απευθύνεται σε φοιτητές που επιθυμούν να
εξειδικευτούν σε συγκεκριμένα ερευνητικά θέματα αιχμής και να θέσουν τις βάσεις για την περαιτέρω ερευνητική τους ενασχόληση με την επιστήμη των υπολογιστών.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια σπουδών για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) είναι 3 εξάμηνα. Για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης απαιτείται:
1. Εκπλήρωση των απαιτήσεων συμπλήρωσης του γνωστικού υπόβαθρου μέσω επιτυχούς παρακολούθησης συγκεκριμένων προπτυχιακών μαθημάτων, όπως αυτό έχει τυχόν ορισθεί με απόφαση της ΓΣΕΣ.
2. Συμπλήρωση 30 τουλάχιστον μονάδων ECTS σε κάθε εξάμηνο.
3. Επιτυχής εξέταση στον απαραίτητο αριθμό μαθημάτων.
4. Εκπόνηση και επιτυχής παρουσίαση διπλωματικής εργασίας.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2013‐2014 στο ΠΜΣ θα γίνουν δεκτοί έως 40 μεταπτυχιακοί φοιτητές. Για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και Τμημάτων ΤΕΙ Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ).

Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά, έως τις 6 Οκτωβρίου 2013 στη Γραμματεία του ΠΜΣ στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών (Τέρμα Καραϊσκάκη, 22100, Τρίπολη, υπόψη Αφροδίτης Τσαφαρά, τηλ.: 2710372169 e-mail: cstpms‐secr@uop.gr).

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν εμπρόθεσμα οι
ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι είναι:
1. Αίτηση υποψηφιότητας (παρέχεται από τη Γραμματεία του ΠΜΣ ή από την
ιστοσελίδα του ΠΜΣ http://dit.uop.gr/msc‐informatics).
2. Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα.
3. Επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών. Οι κάτοχοι τίτλων σπουδών της
αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση τίτλου τους από το
ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
4. Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή ΜΟ).
5. Επικυρωμένη φωτοτυπία δύο όψεων, της αστυνομικής ταυτότητας του
υποψηφίου.
6. Δύο φωτογραφίες.
7. Δύο συστατικές επιστολές.
8. Αποδεικτικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας.
9. Επιστημονικές δημοσιεύσεις και διακρίσεις (εάν υπάρχουν).
10. Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν).
11. Τέλος, οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν κάθε άλλο στοιχείο που κατά τη γνώμη τους θα συνέβαλε, ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη.

Για την παρακολούθηση του ΠΜΣ προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 2.100 € για το σύνολο της διάρκειας φοίτησης. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε τρεις ισόποσες δόσεις, στην αρχή του κάθε εξαμήνου από τα τρία πρώτα εξάμηνα φοίτησης. Οι προθεσμίες καταβολής των διδάκτρων καθορίζονται με απόφαση της ΓΣΕΣ του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Αντί της καταβολής διδάκτρων, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν την προσφορά έργου στο τμήμα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 του κανονισμού του ΠΜΣ (http://dit.uop.gr/images/docs/msc/cs/msc_regul.pdf). Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές τους, αλλά προβλέπεται να έχουν ανακηρυχθεί πτυχιούχοι μέχρι την έναρξη του Προγράμματος τον Οκτώβριο 2013, στην οποία περίπτωση οφείλουν να προσκομίσουν τα σχετικά πιστοποιητικά κατά την εγγραφή τους.

Το πλαίσιο λειτουργίας του ΠΜΣ, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού σπουδών, το έντυπο της αίτησης καθώς και λοιπές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ http://dit.uop.gr/msc‐informatics.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved