nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη

Αθήνα 13.4.2014, 15:55

Το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) διαρκείας τριών εξαμήνων στο γνωστικό αντικείμενο «Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη» (Environmental Engineering and Science).

Στο Πρόγραμμα πρόκειται να ενταχθούν έως 40 μεταπτυχιακοί φοιτητές, οι οποίοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών, Σχολών Θετικών Επιστημών, Σχολών Περιβάλλοντος και Οικολογίας και Γεωπονικών Σχολών των ΑΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις. 

Οι επί μέρους επιστημονικές κατευθύνσεις, στις οποίες θα μπορούν να εκπαιδευθούν οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα είναι: (1) Κλιματικές αλλαγές και τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, (2) Τεχνολογία και διαχείριση αποβλήτων και υδατικών πόρων (με εξειδικεύσεις (α) Τεχνολογίας και διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων και (β) Οικολογικής μηχανικής και υδατικών πόρων) και (3) Περιβαλλοντικός - ενεργειακός σχεδιασμός και εφαρμογές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κτίρια και οικισμούς. 

Για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) απαιτείται: α) η επιτυχής εξέταση σε 8 μαθήματα, β) η παρακολούθηση του σεμιναρίου και γ) η εκπόνηση και συγγραφή της μταπτυχιακής εργασίας, η οποία πραγματοποιείται κατά το τρίτο εξάμηνο σπουδών. Το θέμα της μεταπτυχιακής εργασίας ανατίθεται στους μεταπτυχιακούς φοιτητές στο τέλος του δευτέρου εξαμήνου σπουδών. 

Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων, τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Παρασκευή από ώρα 15:00 και μετά και κάθε Σάββατο από ώρα 9:00 και μετά. 

Προϋπόθεση για την εγγραφή αποτελεί η καταβολή τελών εγγραφής/διδάκτρων ποσού 750 ¤ ανά εξάμηνο, για τα τρία πρώτα εξάμηνα σπουδών, τα οποία δεν επιστρέφονται, σε περίπτωση διακοπής παρακολούθησης του ΠΜΣ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν:
1. Αίτηση σε ειδικό έντυπο στη Γραμματεία του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΔΠΘ, Πολυτεχνική Σχολή, Βασ. Σοφίας 12, Ξάνθη Τ.Κ. 671 00) από την ημέρα δημοσίευσης της παρούσης μέχρι και την Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014. Μετά την προθεσμία αυτή, θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις και, εφΆ όσον υπάρχουν κενές θέσεις, αυτές θα συμπληρωθούν στην επόμενη προθεσμία υποβολής, η οποία θα είναι η Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, με προβλεπόμενη έναρξη μαθημάτων το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2014.
2. Επικυρωμένο αντίγραφο Διπλώματος-Πτυχίου και βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ, για όσους προέ¬ρχονται από Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Προσοχή: Σε περίπτωση που υποψήφιοι αναμένεται να αποφοιτήσουν μέσα στην επόμενη εξεταστική της προκήρυξης και υπάρχουν εκκρεμότητες με μαθήματα ή διπλωματική/πτυχιακή εργασία, θα πρέπει να κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση ότι πρόκειται να αποκτηθεί το πτυχίο το αργότερο στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου και θα κατατεθεί στη συνέχεια.
3. Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.
4. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα.
5. Τεκμηρίωση επαρκούς γνώσης μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, με προτίμηση την Αγγλική. 
6. Δύο συστατικές επιστολές.
7. Επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
8. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. 
Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι ο μέσος όρος βαθμολογίας του πτυχίου, η συνάφεια της προπτυχιακής διπλωματικής εργασίας, δημοσιεύσεις σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. 

Πρόσθετες πληροφορίες παρέχονται από τον Γραμματέα του ΠΜΣ, κύριο Ιωάννη Χατζόπουλο στο τηλέφωνο 25410-79740 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση secrpg@env.duth.gr και τον Διευθυντή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Καθηγητή κ. Ε. Βουδριά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση voudrias@env.duth.gr. 
Πληροφοριακό υλικό θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα http://www.env.duth.gr/pg και στην σελίδα του Facebook  https://www.facebook.com/pmexanthi. 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved