nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακά: «Προχωρημένη Φυσική» και «Φωτονική και Νανοηλεκτρονική»

Αθήνα 2.5.2014, 13:42

Προκήρυξη για την εισαγωγή πτυχιούχων στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών «Προχωρημένη Φυσική» και «Φωτονική και Νανοηλεκτρονική» το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 εξέδωσε το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. 
 
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να υποβληθούν Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών για μεταπτυχιακές σπουδές στα προγράμματα του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι: 
 - Αίτηση εγγραφής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Φυσικής στην οποία να αναφέρονται συνοπτικά α) οι λόγοι που οδήγησαν τον υποψήφιο να επιλέξει αυτό το πρόγραμμα, β) πώς νομίζει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προγράμματος και γ) τι σκοπεύει να κάνει μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος 
- Βιογραφικό Σημείωμα 
- Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση ολοκλήρωσης των απαιτήσεων για την απόκτηση πτυχίου 
- Αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων 
- Δύο συστατικές επιστολές από καθηγητές οι οποίοι γνωρίζουν προσωπικά την ακαδημαϊκή πορεία του υποψηφίου στις προπτυχιακές του σπουδές. 
Επιπλέον στοιχεία όπως άλλοι τίτλοι σπουδών, υποτροφίες (ΙΚΥ), επιδόσεις σε εξετάσεις (πχ GRE, TOEFL) ή διαγωνισμούς ακαδημαϊκού χαρακτήρα (Διαγωνισμός Μαθηματικής Εταιρείας) επαφίενται στην επιλογή του υποψηφίου. 
 
Ο μέγιστος αριθμός εισακτέων στο ΠΜΣ «Προχωρημένη Φυσικής» είναι 15, ενώ ο μέγιστος αριθμός εισακτέων στο ΠΜΣ «Φωτονικής και Νοανηλεκτρονικής» είναι 20. 
 
Οι αιτήσεις συγκεντρώνονται από την Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών και προωθούνται μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας στη Συντονιστική Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΣΕ) η οποία τις εξετάζει. 
 
Η επιλογή των εισακτέων στα δύο ΠΜΣ του Τμήματος γίνεται από τη ΓΣΕΣ μετά από εισήγηση του Διευθυντή της ΣΕ των δύο προγραμμάτων (η οποία εκτελεί χρέη Επιτροπής Επιλογής των υποψηφίων). Για την αξιολόγηση των υποψηφίων η Σ.Ε. ακολουθεί τις διεθνείς πρακτικές δίνοντας ιδιαίτερη, αλλά όχι αποκλειστική, έμφαση στην ακαδημαϊκή επίδοση του υποψηφίου κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών. Ενδεικτικά κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων είναι: α) η ολοκλήρωση των σπουδών στην προβλεπόμενη χρονική διάρκεια, β) οι βαθμοί σε βασικά μαθήματα φυσικής, γ) η συνάφεια των μαθημάτων επιλογής που παρακολούθησε ο υποψήφιος με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο οποίο κάνει αίτηση καθώς και η επίδοσή του σε αυτά, δ) ο συνολικός βαθμός πτυχίου, ε) η επίδοση σε διπλωματική εργασία (αν υπάρχει), στ) τα ακαδημαϊκά κίνητρα του υποψηφίου για τις μεταπτυχιακές σπουδές όπως ο ίδιος τα περιγράφει στην αίτησή του, και ζ) η γνώμη παλαιών καθηγητών του υποψηφίου, δια μέσου των γραπτών συστατικών επιστολών του ή και προφορικά, για το πώς αυτός θα ενταχθεί και θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μεταπτυχιακού προγράμματος, καθώς και πώς θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες που θα του προσφέρει το Τμήμα Φυσικής. 
 
Η Επιτροπή Επιλογής μπορεί να ζητήσει προσωπική ή τηλεφωνική συνέντευξη από τους υποψηφίους στην περίπτωση που θεωρεί ότι χρειάζονται παραπάνω στοιχεία για την απόφασή της. Ανάλογα με τη διαθέσιμη χρηματοδότηση είναι δυνατόν να προσφερθούν υποτροφίες στους καλύτερους από τους εισακτέους φοιτητές, σύμφωνα με εισήγησή της. 

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών είναι η 11η Ιουλίου 2014. Υποβάλλονται στη διεύθυνση: κ. Μ. Ματαλλιωτάκη, Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών, Τμήμα Φυσικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης, GR-71003, Ηράκλειο, τηλ.: 2810-394309, e-mail: mmatal@physics.uoc.gr, pgrad@physics.uoc.gr.

Πληροφορίες και για τα δύο ΠΜΣ είναι διαθέσιμες από τη Γραμματεία αλλά και από την ιστοσελίδα: http://gradstudy.physics.uoc.gr.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved