nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακά: Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης

Αθήνα 23.6.2014, 10:8

Το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης δέχεται αιτήσεις εισαγωγής στα Μεταπτυχιακά του Προγράμματα για το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 2015.

Τα προγράμματα είναι τα εξής: 
1. Χημείας. 
2. Απομόνωση και σύνθεση φυσικών προϊόντων με βιολογική δραστικότητα.
3. Επιστήμες και Μηχανική Περιβάλλοντος (ΕΜΠ).
 
Δεκτοί γίνονται Χημικοί, Βιολόγοι, Φυσικοί, Περιβαλλοντολόγοι, Γεωπόνοι, Χημικοί Μηχανικοί, πτυχιούχοι Σχολών Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και άλλων Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών σχολών συναφούς γνωστικού αντικειμένου της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων ΤΕΙ ενδεικτικά προερχόμενοι από Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ, Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος, Τεχνολόγων Γεωπόνων, Τεχνολογίας Τροφίμων ή άλλων συναφούς με το Πρόγραμμα γνωστικού αντικειμένου. 
 
Η χρονική διάρκεια του κάθε Μεταπτυχιακού Προγράμματος που οδηγεί στη λήψη ΜΔΕ είναι τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα. Η φοίτηση είναι πλήρης και η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται στην Ελληνική ή στην Αγγλική γλώσσα. 
 
Ο αριθμός εισακτέων στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Χημείας ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε 40 υποψήφιους ανά έτος, στο Απομόνωση και σύνθεση φυσικών προϊόντων με βιολογική δραστικότητα (ΑΣΦΔ) και στο Επιστήμες και Μηχανική Περιβάλλοντος (ΕΜΠ) σε 10 ανά έτος. Οι υπότροφοι του ΙΚΥ, Έλληνες ή αλλοδαποί, γίνονται δεκτοί προς εγγραφή ως υποψήφιοι ΜΔΕ. 
 
Η επιλογή θα γίνει βάσει των ακόλουθων κριτηρίων: 
Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών γίνεται με συνεκτίμηση των εξής κριτηρίων: α) τα προσόντα, όπως αυτά προκύπτουν από τα υποβληθέντα δικαιολογητικά [γενικός βαθμός πτυχίου τουλάχιστον «Λίαν Καλώς» (λαμβάνοντας υπόψη και τα συνολικά έτη φοίτησης για την απόκτηση πτυχίου), βαθμολογία στα προπτυχιακά μαθήματα, επίδοση σε τυχόν διπλωματική εργασία και ερευνητική δραστηριότητα του υποψηφίου], β) την προφορική ή/και γραπτή εξέταση, γ) την άριστη ή πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. 
 
Σημείωση: Αιτήσεις υποψηφίων που δεν πληρούν τα ανωτέρω δεν θα αξιολογηθούν. 
 
Η προφορική συνέντευξη (ή γραπτή εξέταση) γίνεται σε θέματα ευρύτερου επιστημονικού ενδιαφέροντος και αποβλέπει: α) στην διαπίστωση της γενικής επιστημονικής κατάρτισης του υποψηφίου, β) στην αξιολόγηση άλλων χαρακτηριστικών του υποψηφίου και γ) στον προσδιορισμό πιθανών ελλείψεων που θα επέβαλαν παρακολούθηση συμπληρωματικών προπτυχιακών μαθημάτων κ.λ.π. 

Υποψήφιοι από χώρες με σύστημα GRE, που αδυνατούν να παραστούν στις συνεντεύξεις, υποχρεούνται να υποβάλλουν πλέον των απαιτούμενων δικαιολογητικών, αποτελέσματα εξετάσεων GREs στη Χημεία. Η προφορική συνέντευξη ή/ και γραπτή εξέταση πραγματοποιείται από επιτροπή μελών ΔΕΠ. Η εν λόγω επιτροπή υποβάλλει εισήγηση για έγκριση στην Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΕΜΣ) / (ΕΔΕ) και η απόφαση επικυρώνεται από τη ΓΣΕΣ. 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις 11 Ιουλίου 2014, ηλεκτρονικά, στη Γραμματέα των Προγραμμάτων Πανταρτζή Δήμητρα, e-mail: dpantartzi@chemistry.uoc.gr και στη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας Παντελιδάκη Άννα, e-mail: Pantelidaki@chemistry.uoc.gr. Τα πρωτότυπα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν μετά την επιλογή του υποψηφίου. 

Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για την ακριβή ημερομηνία, ώρα και τόπο διεξαγωγής των συνεντεύξεων με αναρτημένη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του προγράμματος. 

Η προκήρυξη δημοσιεύεται στην Ιστοσελίδα του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης http://www.chemistry.uoc.gr, όπου βρίσκεται και ο Οδηγός Σπουδών κάθε Μεταπτυχιακού Προγράμματος. ΠΙΝΑΚΑΣ
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

1. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΠΤΥΧΙΟΥ / ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ 
2. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΔΟΑΤΑΠ (όπου απαιτείται) 
3. ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 
4. ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ειδίκευση, τίτλος, περίληψη) ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (εάν υπάρχει) 
5. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 
6. ΔΥΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ (με πλήρη στοιχεία συντάξαντος) 
7. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΓΝΩΣΗΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ (εάν υπάρχουν) 
8. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (εάν υπάρχουν) 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved