nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο Μεταπτυχιακό: Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων

Proslipsis.gr | Αθήνα 17.12.2014, 02:02

Στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα λειτουργήσει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων». Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014 -2015 στο πρόγραμμα θα εισαχθούν για φοίτηση 80 φοιτητές.

Το πρόγραμμα οδηγεί στην απονομή «Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης» [M.Sc] του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από πλήρη και επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών σε μία από τις ακόλουθες κατευθύνσεις και ειδικεύσεις:
• Κατεύθυνση 1: Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων
− Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων στη Διοίκηση
− Στρατηγικές Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων στη Διοίκηση των Σχολικών Συγκροτημάτων
− Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων στον Τουριστικό Τομέα
− Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων στις Βιομηχανίες - Επιχειρήσεις
• Κατεύθυνση 2: Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος
− Τεχνικές Διαχείρισης, Προστασίας και Αποκατάστασης Περιβάλλοντος
− Διδακτική Διαχείρισης Περιβάλλοντος Proslipsis.gr
− Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις κάτοχοι τίτλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής, τίτλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χωρών της Ε.Ε. και κάτοχοι αναγνωρισμένων τίτλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τρίτων χωρών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης, γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, Στρατιωτικών Σχολών, Αστυνομικών Σχολών, Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Λιμενικού Σώματος, Σχολών Δημόσιας Διοίκησης κ.ά. με ποικίλο γνωστικό αντικείμενο οι οποίοι έχουν ειδικό ενδιαφέρον ή προϋπηρεσία ή εμπειρία σε τομείς σχετικούς με το γνωστικό αντικείμενο του προγράμματος. Υποψήφιοι μπορεί να είναι και τελειόφοιτοι τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις σπουδές τους κατά την έναρξη των μαθημάτων του Α’ Εξαμήνου. Επιπλέον απευθύνεται σε στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, με έμφαση στα Υπουργεία Άμυνας, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Πολιτισμού, Παιδείας (κεντρικές υπηρεσίες, Εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας), Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Προστασίας του πολίτη, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς, σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), σε Υπηρεσίες Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, καθώς επίσης και σε Οργανισμούς παροχής Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βοήθειας σε θύματα καταστροφών. Τέλος, ιδιαίτερα απευθύνεται σε στελέχη Διοίκησης Ιδιωτικών Φορέων και Επιχειρήσεων, Βιομηχανιών, Ξενοδοχείων, Τουρισμού και Εθελοντικών Οργανώσεων.

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται από την Επιστημονική Συντονιστική Επιτροπή (ΕΣΕ) του ΠΜΣ και επικυρώνεται από την Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης (ΓΣΕΣ) του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος. Για την επιλογή των υποψηφίων η ΕΣΕ λαμβάνει υπ’ όψιν:
- Κατοχή Μεταπτυχιακού Διπλώματος.
- Κατοχή Διδακτορικού Διπλώματος.
- Προηγούμενες σπουδές ή διπλώματα δεξιοτήτων σχετικά με το αντικείμενο του ΠΜΣ.
- Ερευνητική δραστηριότητα σε θέματα σχετικά με το αντικείμενο του ΠΜΣ.
- Προηγούμενη πρακτική εμπειρία ή προηγούμενη υπηρεσιακή εθελοντική δράση σε υπηρεσίες ή οργανισμούς σχετικούς με το
αντικείμενο του ΠΜΣ. 
- Συνέντευξη από την ΕΣΕ που θα εκτιμήσει μεταξύ άλλων το ενδιαφέρον του υποψήφιου για αντικείμενα σχετικά με το ΠΜΣ.
- Επάρκεια γνώσης Αγγλικής γλώσσας.
- Επάρκεια γνώσης χρήσης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. 

Οι υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» την αίτηση για τη συμμετοχή τους στο ΠΜΣ. Η αίτηση διατίθεται στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ www.edcm.edu.gr.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης ορίσθηκε για το διάστημα από 1 Δεκεμβρίου 2014 έως 20 Ιανουαρίου 2015. Στη συνέχεια οι αιτούντες θα κληθούν σε συνέντευξη. Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στο Κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημίας 48 και Σίνα, ΤΚ 10562. 

Η διαδικασία της επιλογής των υποψηφίων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 06/02/2015 και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ www.edcm.edu.gr. Οι επιτυχόντες θα ενημερωθούν και μέσω email από την Γραμματεία του ΠΜΣ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα αντικείμενα του ΠΜΣ, η Αίτηση, ο Οδηγός Σπουδών, ο Κανονισμός Λειτουργίας του ΠΜΣ, κ.α. παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα www.edcm.edu.gr


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved