nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Αναγνωρισμένες μεταπτυχιακές σπουδές εξ' αποστάσεως στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Proslipsis.gr | Αθήνα 21.1.2015, 01:09

Ξεκινά ο εαρινός κύκλος μεταπτυχιακών σπουδών εξ' αποστάσεως στα αναγνωρισμένα από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας (ΔΟΑΤΑΠ) προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, του μόνου Πανεπιστημίου που έχει λάβει πρόσφατα την ιδρυματική αναγνώριση - πιστοποίηση UNIQUe από το EFQUEL (Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Ποιότητα στην Ηλεκτρονική Εκπαίδευση). 

Στον παρόντα κύκλο προσφέρονται προγράμματα σπουδών στις επιστήμες της Αγωγής με 8 κατευθύνσεις: Ειδική Επαίδευση, Ηγεσία και Διοίκηση της Εκπαίδευσης, Αξιολόγηση, Μουσική Παιδαγωγική, Τέχνες και Εκπαίδευση, Διδακτική Γλώσσας και Λογοτεχνία, Διδακτική Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, Εκπαιδευτική Τεχνολογία), τη Σχολική Ψυχολογία, τη Δημόσια Διοίκηση, το ΜΒΑ, την Κοινωνική Εργασία, τη Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, τη Νομική, τη Θαλασσαιμία, τις Διεθνείς Σχέσεις είτε στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και το Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτική.

Η έναρξη του εαρινού εξαμήνου θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου και λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά και όσοι  ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.unic-greece.gr ή να απευθυνθούν στα τηλέφωνα του Γραφείου Ελλάδος  801 1000 709 (από σταθερό 9πμ – 9μμ καθημερινά) ή στο 6972 406560 (από κινητό).

Το μέλλον
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, «η χρήση των νέων τεχνολογιών και η επανάσταση που φέρνει η εξ αποστάσεως μάθηση μέσω του διαδικτύου, είναι πλέον αναπόσπαστο στοιχείο του σύγχρονου κόσμου. Μετά από την γραφή και την τυπογραφία, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει πλέον εδραιωθεί ως το «τρίτο κύμα» εξέλιξης στην εκπαίδευση. 

Πολλοί μελετητές υποστηρίζουν ότι μέθοδος της εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης αναμένεται να γίνει η επικρατέστερη μέθοδος εκπαίδευσης στα προσεχή χρόνια. Πολλά πανεπιστήμια προσφέρουν ήδη προγράμματα σπουδών εξ αποστάσεως και οι αριθμοί των σπουδαστών που προτιμούν αυτό το είδος προγραμμάτων αυξάνεται συνεχώς. 

Αυτή τη στιγμή χιλιάδες έλληνες πτυχιούχοι παρακολουθούν εξ αποστάσεως προγράμματα τα οποία προσφέρονται είτε από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είτε από τα αντίστοιχα προγράμματα που προσφέρουν Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ο αριθμός όσων παρακολουθούν τα τελευταία έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια λόγω του κλειστού αριθμού εισακτέων στα προγράμματα του ΕΑΠ, της περιορισμένης θεματολογίας αλλά και του μεγάλου χρόνου σπουδών (3 έτη για τα περισσότερα προγράμματα). Οι τομείς που ελκύουν τους περισσότερους ενδιαφερόμενους είναι των Επιστημών της Αγωγής, της Δημόσιας Διοίκησης και της Διοίκησης των Επιχειρήσεων (ΜΒΑ).

Τα Μεταπτυχιακά αυτά έχουν την ιδιαιτερότητα να απευθύνονται σε πτυχιούχους όλως των ειδικοτήτων, να τους διευρύνουν τη δυνατότητα των εναλλακτικών επαγγελματικών επιλογών, πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους κρίσεων, να τους δίνουν εξειδικευμένη γνώση σε ειδικότητες αιχμής και να τους βοηθούν στην αξιολόγηση και στην παραπέρα εξέλιξή τους στο χώρο εργασίας.

Τα τελευταία χρόνια η πλειοψηφία όσων επιλέγουν να παρακολουθήσουν προγράμματα εξ αποστάσεως προτιμά αυτά του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο έχει αναδειχθεί ως ο leader του χώρου. Οι λόγοι για την εξέλιξη αυτή έχουν να κάνουν με τη μεγάλη ποικιλία των προγραμμάτων (18 master εξ αποστάσεως), την ελληνική γλώσσα παρακολούθησης (με απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ πλέον δεν θα αναγνωρίζονται Μεταπτυχιακά από άλλες χώρες αν δεν προϋπάρχει επάρκεια γνώσης της αντίστοιχης γλώσσας), την ευελιξία παρακολούθησης σπουδών και πληρωμής (ο κάθε υποψήφιος χωρίς να μετακινείται από την πόλη του διαμορφώνει προσωπικό χρόνο παρακολούθησης από 12 έως και 60 μήνες με αντίστοιχες άτοκες μηνιαίες δόσεις), την έναρξη νέων τμημάτων σε κάθε εξάμηνο (3 φορές το χρόνο, το επόμενο αρχές Φεβρουαρίου) και τη διαμόρφωση «προσωπικού» προγράμματος σπουδών μέσα από το μεγάλο πλήθος επιλεγόμενων μαθημάτων που προσφέρονται ανά πρόγραμμα».
© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved