nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Πρόγραμμα για στελέχη από τα Πανεπιστήμια Μακεδονίας και Lancaster (4/9/06)


Θεσσαλονίκη 4.9.2006, 15:32
Eνα νέο διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα για στελέχη επιχειρήσεων στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση (Executive MSc in Accounting and Financial Management - EMSc), πρόκειται να ξεκινήσει στην Ελλάδα tο ακαδημαϊκό έτος 2006/2007.

Το Πρόγραμμα ειναι διάρκειας δύο ετών και θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο 2007. Η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνεται σε μικρές εντατικές περιόδους με στόχο την μικρότερη διακοπή της επαγγελματικής απασχόλησης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2006.

__________________________________

Αύριο Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2006 και ώρα 18.00 μμ. θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος σε εκδήλωση που θα γίνει στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Ν. Εγνατία 156, Θεσσαλονίκη, 1ος όροφος, Κτίριο Γ, τηλ. 2310891687).

__________________________________


Το EMSc είναι αποτέλεσμα μιας καινοτόμου συνεργασίας μεταξύ των Τμημάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου του Lancaster (Μεγάλη Βρετανία) και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ελλάδα). Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία μεταξύ ελληνικού και ξένου πανεπιστημίου στο χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων.

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Lancaster (Lancaster University Management School, LUMS) είναι μια διεθνώς καταξιωμένη σχολή με περισσότερα από 250 άτομα ακαδημαϊκό προσωπικό, 3.000 σπουδαστές από όλο τον κόσμο και πρόσβαση σε διεθνείς οργανισμούς. Το LUMS κατατάσσεται ανάμεσα στις πρώτες 50 σχολές διοίκησης επιχειρήσεων παγκοσμίως, αναφορικά με την εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων (2006 Financial Times Customised Executive Education Rankings)˙ επίσης, κατέχει την 10η θέση στον κόσμο και 1η θέση στην Ευρώπη, αναφορικά με την ποιότητα διδασκαλίας σε θέματα λογιστικής (2006 Financial Times MBA Rankings). Το LUMS κατέχει την υψηλότερη θέση ανάμεσα στις σχολές διοίκησης επιχειρήσεων στην Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία δέκα χρόνια (UK Research Rankings).

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα δημόσια ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Ελλάδα. Η υψηλή φήμη του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας επικυρώνεται από την υψηλή ποιότητα των φοιτητών που προσελκύει. Σύμφωνα με τις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου 2005, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής κατατάσσεται επίσημα στη 2η θέση πανελληνίως βάση του βαθμού απολυτηρίου των φοιτητών και στην 4η θέση πανελληνίως βάση του συνολικού αριθμού των μορίων.

Τα σημαντικότερα στοιχεία του Προγράμματος EMSc αποτελούν:
- Η υψηλών προδιαγραφών μεταπτυχιακή εκπαίδευση στελεχών και επαγγελματιών του κλάδου λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Η ιδανική αναλογία πρακτικής εφαρμογής και ερευνητικής καινοτομίας, με στόχο τη γρήγορη ενσωμάτωση και άμεση εφαρμογή της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας.
-
Η διδασκαλία μαθημάτων από το εξέχον ακαδημαϊκό προσωπικό του LUMS.
-
Η διδασκαλία μαθημάτων λογιστικής με έμφαση στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ).
-
Η πραγματοποίηση της διδασκαλίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης (Βόρεια Ελλάδα), με άμεση πρόσβαση από την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου.
-
Η άμεση συσχέτιση του Προγράμματος Σπουδών του EMSc με το προϋπάρχον κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης του Πανεπιστημίου του Lancaster από το 1971.
-
Η απονομή δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, έναν από κάθε πανεπιστήμιο.
-
Η διδασκαλία και η αξιολόγηση υπόκεινται στις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου της Μεγάλης Βρετανίας. Επίσης, το EMSc είναι πλήρως αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 877/11.7.2006).
-
Η παροχή της εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια μικρών εντατικών περιόδων με στόχο την, όσο το δυνατόν, μικρότερη διακοπή της επαγγελματικής απασχόλησης. Οι συμμετέχοντες επωφελούνται από την μεταπτυχιακή εκπαίδευση ενώ συνεχίζουν να ζουν και να εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή. Οι εργοδότες επενδύουν στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού τους, διασφαλίζοντας έτσι την επιτυχημένη πορεία της επιχείρησης και αποκομίζοντας γρήγορα την απόδοση της επένδυσης τους.
-
Η πρόσβαση των συμμετεχόντων σε ένα νέο διεθνές δίκτυο διακεκριμένων επαγγελματιών του χώρου της λογιστικής και χρηματοοικονομικής.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το 0,45% του ΟΑΕΔ, δηλαδή ολόκληρο το κόστος του προγράμματος ή μέρος αυτού επιστρέφεται στις επιχειρήσεις μέσω της εργοδοτικής εισφοράς 0,45% του ΟΑΕΔ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://laek.oaed.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το EMSc, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Προγράμματος http://www.lums.lancs.ac.uk/postgraduate/emsc/. Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε e-mail στο emsc@uom.gr, apply.emsc@lancaster.ac.uk ή να τηλεφωνήσετε στα: +30-2310-891687 (στην Ελλάδα) και +44-1524-593628 (στην Μεγάλη Βρετανία).

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved