ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο Μεταπτυχιακό: Ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Αθήνα 22.4.2015, 23:54

Θέσεις στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» για το ακαδ. έτος 2015 - 2016 προκηρύσσει το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχον είναι το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ.

Το Πρόγραμμα οδηγεί στη χορήγηση Μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Σημειώνεται, ότι αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ της Κυβερνήσεως της αναμόρφωσης του εν λόγω Προγράμματος για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, σύμφωνα με τη νέα Πρυτανική Απόφαση.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για 15 θέσεις στο ΔΠΜΣ έχουν πτυχιούχοι από όλα τα Ανώτατα Ιδρύματα της ημεδαπής, καθώς και πτυχιούχοι αντιστοίχων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων
των ΤΕΙ.

Τα κριτήρια επιλογής (και το ειδικό βάρος καθενός εξ’αυτών) σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3685/08 και την απόφαση της ΕΔΕ είναι τα ακόλουθα:
1. Γενικός βαθμός πτυχίου, έως 10 μόρια.
2. Βαθμός συναφών με την ειδίκευση προπτυχιακών μαθημάτων, έως 10 μόρια.
3. Βαθμολογία σε συναφή με την ειδίκευση πτυχιακή εργασία και/ή συναφή ερευνητική δραστηριότητα, έως 10 μόρια.
4. Επαγγελματική εμπειρία και/ή τυχόν άλλες μεταπτυχιακές σπουδές ή άλλες σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έως 10 μόρια.
5. Για τη συμμετοχή των υποψηφίων στη διαδικασία επιλογής κρίνεται απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας, η επάρκεια της οποίας πιστοποιείται είτε με βάση αναγνωρισμένο δίπλωμα επιπέδου Proficiency είτε με γραπτές εξετάσεις.

Πρόσθετα κριτήρια επιλογής των υποψήφιων μεταπτυχιακών φοιτητών ορίζονται:
1. Γραπτή μελέτη ειδικής περίπτωσης, έως 40 μόρια.
2. Ατομική συνέντευξη για την εκτίμηση της επιστημονικής κατάρτισης και της γενικότερης συγκρότησης του υποψηφίου, έως 20 μόρια. Proslipsis.gr

Ο ανώτατος αριθμός μορίων που μπορεί να συμπληρώσει ο υποψήφιος είναι 100.

Επειδή κρίνεται απαραίτητη η γνώση της αγγλικής, η επάρκειά της πιστοποιείται είτε με αντίστοιχο πτυχίο πανεπιστημίου είτε με αναγνωρισμένα διπλώματα επιπέδου proficiency. Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν διαθέτουν κάτι από τα παραπάνω, υποβάλλονται σε γραπτή εξέταση στην αγγλική γλώσσα.

Αμέσως μετά θα επακολουθήσει η συγγραφή γραπτής μελέτης ειδικής περίπτωσης (1500-2000 λέξεις) της οποίας το θέμα θα ανακοινωθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία, με υποχρέωση περαίωσής της σε διάστημα 7 ημερών. Για να προχωρήσει στη διαδικασία της συνέντευξης, ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 20 μόρια στη γραπτή μελέτη ειδικής περίπτωσης (άριστα 40). Τα γραπτά εξετάζονται από δύο εξεταστές. Αν η διαφορά μεταξύ των δύο εξεταστών είναι μεγαλύτερη του 3 τότε το γραπτό αναβαθμολογείται από τρίτο μέλος ΔΕΠ το οποίο ορίζεται από την Επιτροπή Επιλογής Εισακτέων.

Οι υποψήφιοι κατατάσσονται από την Επιτροπή Επιλογής Εισακτέων με βάση το συνολικό αριθμό μονάδων που θα συγκεντρώσουν. Ο πίνακας επιτυχόντων εγκρίνεται από την Συντονιστική Επιτροπή και επικυρώνεται από την ΕΔΕ. Ο επικυρωμένος πίνακας των επιτυχόντων ατόμων ανακοινώνεται από τη Γραμματεία του επισπεύδοντος Τμήματος και τα άτομα που πέτυχαν καλούνται να εγγραφούν στο επισπεύδον Τμήμα εντός τακτής προθεσμίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν στη Γραμματεία του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 54124 Θεσσαλονίκη, από 6 Απριλίου έως και τις 5 Μαΐου 2015 και ώρα 12:00-13:00, στο δεύτερο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής, τα εξής δικαιολογητικά:
1. Αίτηση υποψηφιότητας.
2. Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα στο οποίο να αναφέρονται οι σπουδές, η επαγγελματική, επιστημονική και κοινωνική τους δραστηριότητα(με όλα τα αποδεικτικά-πιστοποιητικά στοιχεία).
3. Αντίγραφο πτυχίου (επικυρωμένο).
4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών σπουδών.
5. Πιστοποιητικό επάρκειας ξένης γλώσσας. Proslipsis.gr
6. Σε περίπτωση που οι τίτλοι έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται και αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
7. Δύο συστατικές επιστολές.

Σημείωση: Είναι απαραίτητη η παρακολούθηση των μαθημάτων που θα διεξάγονται σε απογευματινές ώρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για τη διευκόλυνση των εργαζομένων. Ωστόσο, κάποια από τα μαθήματα θα διεξάγονται σε «κύκλους» κατά την Παρασκευή απόγευμα, Σάββατο και Κυριακή [υπολογίζονται 8 (οκτώ) τέτοιοι «κύκλοι» για το πρώτο εξάμηνο σπουδών και 8 (οκτώ) για το δεύτερο] ενώ και ορισμένα σεμινάρια θα λαμβάνουν χώρα κατά τα σαββατοκύριακα.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν εντός του Μαΐου του 2015 σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από την Γραμματεία του Επισπεύδοντος Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΤΕΠΑΕ) (Εγνατίας με 3ης Σεπτεμβρίου, 2ος όροφος Πύργου Παιδαγωγικής).

Πληροφορίες δίνονται από τη Γραμματεία του Επισπεύδοντος Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης: Τηλ. 2310-995058, 59, 64.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved