nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Νέο μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως στην Οικογενειακή Ιατρική

Αθήνα 1.10.2015, 21:12

Η Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Κύπρο, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του St George’ς, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου ,προσφέρουν δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (ΜΠΣ) στην Οικογενειακή Ιατρική: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Post Graduate Diploma – 60 ECTS) και Μάστερ (MSc - 90 ECTS). 

Το ΜΠΣ ξεκινά στα τέλη Οκτωβρίου (καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015) και απευθύνεται σε ιατρούς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ως στόχο έχει να προετοιμάσει τους αποφοίτους για σημαντικούς ρόλους στην εξέλιξη των συστημάτων Υγείας. 

Ειδικότερα, σε μια εποχή ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλο τον κόσμο, το ΜΠΣ στην Οικογενειακή Ιατρική έχει σχεδιαστεί από κλινικούς ιατρούς για κλινικούς ιατρούς, για να ενισχύσει την πρακτική της Οικογενειακής Ιατρικής και να εμπλουτίσει τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις, προωθώντας παράλληλα τις κλινικές τους δεξιότητες και αναπτύσσοντας τον επαγγελματισμό τους για μια ολοκληρωμένη, ολιστική και τεκμηριωμένη προσέγγιση στην Οικογενειακή Ιατρική.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε 12 ενότητες και το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες για τις κύριες ικανότητες/δεξιότητες του ιατρού Οικογενειακής Ιατρικής, όπως αυτές ορίζονται από την WONCA. 

Το πρόγραμμα διαρκεί 18 μήνες (τρία εξάμηνα), με ευέλικτη επιλογή μερικής παρακολούθησης μέχρι και τέσσερα ακαδημαϊκά έτη. Τα δύο πρώτα εξάμηνα αποτελούνται από 8 κλινικές ενότητες, ενώ το τρίτο  εξάμηνο επικεντρώνεται στην έρευνα. Οι φοιτητές που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στο τρίτο εξάμηνο θα λάβουν Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Post Graduate Diploma) στην Οικογενειακή Ιατρική αφού θα έχουν συμπληρώσει με επιτυχία τα δύο πρώτα εξάμηνα.

Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος προσφέρεται -αξιοποιώντας την τεχνολογία της εξ’ αποστάσεως μάθησης (e-learning)- από το σπίτι ή το χώρο εργασίας.  Το μέρος της διδασκαλίας το οποίο απαιτεί πρόσωπο με πρόσωπο κλινικά εργαστήρια, διαρκεί μόνο μια εβδομάδα ανά εξάμηνο.  

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι απόφοιτοι του ΜΠΣ στην Οικογενειακή Ιατρική θα λάβουν δύο πτυχία: ένα από  την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ένα από την Ιατρική Σχολή του St George’ς, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Οι  απόφοιτοι του Μάστερ ή του διπλώματος, με επαρκή κλινική εμπειρία, θα μπορούν να παρακαθίσουν στην εξέταση MRCGP [INT] του Βασιλικού Κολεγίου Γενικών Ιατρών της Μεγάλης Βρετανίας (RCGP) και, εάν επιτύχουν, να υποβάλουν αίτηση για διεθνή ιδιότητα μέλους του RCGP.  Εγγεγραμμένα διεθνή μέλη θα μπορούσαν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν τον τίτλο MRCGP [INT].

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε κατόχους πτυχίου ιατρικής και διδάσκεται στην Αγγλική.  Λόγω των έκτακτων οικονομικών συνθηκών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προσφέρει Υποτροφία 50% επί των διδάκτρων, σε όλους τους αιτούντες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Μάστερ στην Οικογενειακή Ιατρική αλλά και τα υπόλοιπα μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.unic-greece.gr ή να απευθυνθούν στα τηλέφωνα των επίσημων εκπροσώπων στην Ελλάδα  801 1000 709 (από σταθερό) ή στο 6972 406560 (από κινητό / σταθερό).


* Δείτε στην Proslipsis.gr, την πληρέστερη πηγή για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών:


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved