nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Αλλαγές στο μεταπτυχιακό «Επικοινωνίες Δεδομένων» του ΤΕΙ Πειραιά (7/1/07)


Αθήνα 7.1.2007, 22:45
Αλλάζει ονομασία και τροποποιείται εν μέρει το διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επικοινωνίες Δεδομένων» (MSc in Data Communications), που λειτουργεί το Τμήμα Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του ΤΕΙ Πειραιά σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο του Kingston του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο τίτλος μετατρέπεται σε «Δίκτυα και Επικοινωνίες Δεδομένων» (MSc in Networking and Data Communications), ενώ μετά την τροποποίηση το Π.Μ.Σ. έχει σκοπό να παρέχει σε πτυχιούχους Ανώτατης Εκπαίδευσης εξειδίκευση στον τομέα των Συστημάτων Επικοινωνιών Δεδομένων και ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο, νέες γνώσεις, εμπειρία και δεξιότητες για την υιοθέτηση βέλτιστων λύσεων στον Τομέα των Δικτύων - Επικοινωνιών Δεδομένων και στην ανάπτυξη εξελιγμένων εφαρμογών, για επιτυχή σταδιοδρομία στον ιδιωτικό, δημόσιο και ακαδημαϊκό τομέα στο αντικείμενο αυτό.

Το Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) με τίτλο Δίκτυα και Επικοινωνίες Δεδομένων (MSc in Networking and Data Communications) εφόσον ο μεταπτυχιακός φοιτητής έχει επιτυχή εξέταση στα προβλεπόμενα από το οικείο πρόγραμμα μαθήματα σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του στο σύνολο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο πρόγραμμα και στον κανονισμό Σπουδών του Πανεπιστημίου του Kingston και στην συμφωνία των δύο Ιδρυμάτων.

Οι τίτλοι Σπουδών απονέμονται από το Πανεπιστήμιο του Kingston και αναγνωρίζονται και ισοτιμώνται από το αρμόδιο όργανο με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις όπως οι τίτλοι του αντίστοιχου προγράμματος του Πανεπιστημίου του Kingston, που πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στην έδρα του Πανεπιστημίου χωρίς τη σύμπραξη του ΤΕΙ.

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Ανώτατης Εκπαίδευσης Ιδρυμάτων εσωτερικού ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, αφού προσκομίσουν ισοτιμία του τίτλου τους από το αρμόδιο όργανο, ειδικοτήτων συναφών με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ. Κατά προτίμηση γίνονται δεκτοί οι απόφοιτοι Τμημάτων Σχολών Τεχνολογικών - Πολυτεχνικών, Θετικών Επιστημών ή άλλων ισοτίμων Σχολών. Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν αποδεδειγμένα την αγγλική γλώσσα. Ο αριθμός εισακτέων ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε 35 φοιτητές, η επιλογή των οποίων θα γίνεται σύμφωνα με τα κριτήρια του Πανεπιστημίου του Kingston.

Πρόγραμμα σπουδών
Το πρόγραμμα σπουδών είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του Πανεπιστημίου του Kingston του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα θέματα των εξετάσεων και οι ώρες διεξαγωγής τους είναι κοινές ενώ η πρόοδος των φοιτητών ελέγχεται από κοινού σε τακτικά συμβούλια που προγραμματίζονται κάθε περίοδο στην έδρα του ενός εκ των δύο Ιδρυμάτων. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική και η διδασκαλία γίνεται στην Αγγλική γλώσσα.

Το Πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει τα παρακάτω μαθήματα και την εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας:
A. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ
1. Δίκτυα TCP/IP (TCP/IP Networks)
2. Επικοινωνίες Πολυμέσων (Multimedia Communications)
3. Ψηφιακές Επικοινωνίες(Digital Communications)
4. Ανάπτυξη Αντικειμενοστραφών Λύσεων (Developing Object Oriented Solutions )
5. Ερευνητικές Μέθοδοι(Research Methods)

Β. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
I. ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ (NETWORK DESIGN) ΜΑΘΗΜΑΤΑ:
1. Σχεδίαση και Διαχείριση Δικτύων (Network Design and Management)
2. Ασφαλής και Εξαρτώμενος Προγραμματισμός (Secure and Dependable Computing)
II. ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ (BROADBAND WIRELESS NETWORKS)
ΜΑΘΗΜΑΤΑ:
1. Ασύρματη Διαδικτύωση (Internet Wireless Networks)
2. Ασύρματες Επικοινωνίες (Wireless Communications)
IIΙ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΚΤΥΩΝ (NETWORK SECURITY)
ΜΑΘΗΜΑΤΑ:
1. Ασφάλεια Δικτύων (Network Security)
2. Ασφαλής και Εξαρτώμενος Προγραμματισμός (Secure and Dependable Computing)

Γ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ:
1. Προγραμματισμός Java (Java)
2. Προγραμματισμός Java για την ανάπτυξη ιστοτόπων (Java for Web Developers)

Ο σπουδαστής θα πρέπει να ολοκληρώσει τα υποχρεωτικά μαθήματα, να επιλέξει μία από τις κατευθύνσεις Ειδίκευσης και ένα από τα μαθήματα επιλογής ή ένα από τα μαθήματα των άλλων κατευθύνσεων. Για την απόκτηση του τίτλου «MSc in Networking and Data Communications» θα πρέπει να εκπονήσει διπλωματική εργασία. Σε περίπτωση που δεν εκπονήσει τη διπλωματική εργασία του απονέμεται το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Post Graduate Diploma).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved