nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο Μεταπτυχιακό: Φιλοσοφία: Κείμενα, Ερμηνείες, Πρακτικές

Proslipsis.gr | Αθήνα 25.9.2018, 00:02

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) «Φιλοσοφία: Κείμενα, Ερμηνείες, Πρακτικές» προκηρύσσει τριάντα θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών του πρώτου κύκλου σπουδών για το ακαδ. έτος 2018-19, 15 στην Ειδίκευση «Ιστορία της Φιλοσοφίας και 15 στην Ειδίκευση «Πολιτική, Ηθική, Δίκαιο».

Υποψηφιότητα δικαιούνται να υποβάλουν πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Αίτηση δικαιούνται να καταθέσουν και τελειόφοιτοι φοιτητές και τελειόφοιτες φοιτήτριες, που οφείλουν να καταθέσουν το πτυχίο τους ή τη βεβαίωση περάτωσης σπουδών τους έως τις 15 Οκτωβρίου 2018, προκειμένου να αξιολογηθεί η υποψηφιότητά τους. Proslipsis.gr

Στην αίτηση εισαγωγής οι υποψήφιοι θα προσδιορίζουν την Ειδίκευση στην οποία επιθυμούν να ενταχθούν («Ιστορία της φιλοσοφίας» ή «Πολιτική, ηθική, δίκαιο») και την ξένη γλώσσα (αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά) στην οποία επιθυμούν να εξεταστούν.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά
1. Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές και η τυχόν διδακτική εμπειρία ή/και η επιστημονική δραστηριότητα των υποψηφίων.
2. Αντίγραφο πτυχίου (για τους πτυχιούχους Τμημάτων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής απαιτείται η κατάθεση αντίγραφου αναγνώρισης της ισοτιμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ).
3. Αναλυτική βαθμολογία πτυχίου.
4. Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, έκτασης 200-400 λέξεων, στην οποία οι υποψήφιοι θα εκθέτουν τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να φοιτήσουν στο Δ.Π.Μ.Σ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν όποια άλλα στοιχεία κρίνουν κατάλληλα για την αξιολόγηση της υποψηφιότητάς τους (αντίγραφο άλλου πτυχίου, διπλώματος ξένων γλωσσών, δημοσιεύματα).

Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατατίθενται στη Γραμματεία του Τομέα Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής (παλαιό κτήριο Φιλοσοφικής Σχολής, γραφείο αρ. 215) από 1 έως 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων γίνεται χωριστά ανά Ειδίκευση από αρμόδια Επιτροπή Επιλογής και Εξέτασης, με συνεκτίμηση των ακόλουθων κριτηρίων επιλογής:
(1) Γενικός βαθμός πτυχίου (έως 10 μόρια).
(2) Μέσος όρος της βαθμολογίας σε προπτυχιακά μαθήματα συναφή με τα γνωστικά αντικείμενα του Δ.Π.Μ.Σ. (έως 10 μόρια).
(3) Προφορική συνέντευξη, με συνεκτίμηση του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προφίλ του υποψηφίου (έως 10 μόρια).
(4) Γραπτή εξέταση που περιλαμβάνει μετάφραση ξενόγλωσσου φιλοσοφικού κειμένου και αξιολογεί τη γνώση της αγγλικής ή άλλης διεθνούς γλώσσας που προσδιορίζεται ως εξεταστέα από τους υποψηφίους στην αίτησή τους (έως 10 μόρια).
(5) Γραπτή θεματική εξέταση σε ύλη που ορίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή Επιλογής και Εξέτασης (έως 40 μόρια) και βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δ.Π.Μ.Σ.

Για την εισαγωγή στο Δ.Π.Μ.Σ. είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του 50% του συνολικού αριθμού μορίων (δηλαδή τουλάχιστον 40 μόρια)· επίσης, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του 50% του ανώτατου αριθμού μορίων σε όλα τα επιμέρους κριτήρια, πλην του κριτηρίου (2). Στο κριτήριο (2) τα μόρια προσμετρώνται σε υποψηφίους: (α) της Ειδίκευσης «Ιστορία της Φιλοσοφίας», εάν έχουν πτυχίο Φιλοσοφίας, βάσει του μέσου όρου βαθμολογίας τους στα φιλοσοφικά μαθήματα· (β) της Ειδίκευσης «Πολιτική, Ηθική, Δίκαιο», εάν έχουν πτυχίο Φιλοσοφίας, Νομικής ή Πολιτικών Επιστημών, βάσει του μέσου όρου βαθμολογίας τους στα μαθήματα αυτών των αντικειμένων.
 Proslipsis.gr
Οι γραπτές εξετάσεις και η προφορική συνέντευξη θα διεξαχθούν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2018, σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί, τουλάχιστον είκοσι μέρες νωρίτερα, στις ιστοσελίδες των τριών συνεργαζόμενων Τμημάτων. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι δύο ξεχωριστοί (ανά Ειδίκευση) πίνακες επιτυχόντων, αφού επικυρωθούν από την Ειδική Διατμηματική Επιτροπή του Δ.Π.Μ.Σ., θα αναρτηθούν στους πίνακες ανακοινώσεων και στις ιστοσελίδες των τριών Τμημάτων. Οι επιτυχόντες θα κληθούν, με διαδικτυακή ανακοίνωση, να εγγραφούν στη Γραμματεία του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής το αργότερο έως το τέλος Οκτωβρίου 2018.

Το έντυπο της αίτησης, η ύλη των εισαγωγικών εξετάσεων, ο Κανονισμός Λειτουργίας και όλα τα σχετικά έγγραφα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δ.Π.Μ.Σ. Φιλοσοφίας: http://www.edlit.auth.gr/MA-phil). Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 997319.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved