nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο Διιδρυματικό Μεταπτυχιακό: Συστηματική Φιλοσοφία

Proslipsis.gr | Αθήνα 25.9.2018, 00:21

Το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Συστηματική Φιλοσοφία» προκηρύσσει 25 θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών του πρώτου κύκλου σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Ιδρυτικά Τμήματα του ΔΠΜΣ είναι τα ακόλουθα: Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ (επισπεύδον Τμήμα), Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης. Proslipsis.gr

Υποψηφιότητα δικαιούνται να υποβάλουν πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Αίτηση δικαιούνται να καταθέσουν και τελειόφοιτοι φοιτητές και τελειόφοιτες φοιτήτριες, που οφείλουν να καταθέσουν το πτυχίο τους ή τη βεβαίωση περάτωσης σπουδών τους έως τις 22 Οκτωβρίου 2018, προκειμένου να αξιολογηθεί η υποψηφιότητά τους.

Στην αίτηση εισαγωγής οι υποψήφιοι θα προσδιορίζουν την ξένη γλώσσα (αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά) στην οποία επιθυμούν να εξεταστούν.


Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
1. Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές και η ενδεχόμενη διδακτική εμπειρία καθώς επίσης και η επιστημονική δραστηριότητα των υποψηφίων, εφόσον αυτή υφίσταται.
2. Αντίγραφο πτυχίου (για τους πτυχιούχους Τμημάτων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής απαιτείται η κατάθεση αντίγραφου αναγνώρισης της ισοτιμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ).
3. Αναλυτική βαθμολογία πτυχίου.
4. Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, έκτασης 200-300 λέξεων, στην οποία οι υποψήφιοι θα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να φοιτήσουν στο Δ.Π.Μ.Σ. «Συστηματική Φιλοσοφία».
5. Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν όποια άλλα στοιχεία κρίνουν κατάλληλα για την αξιολόγηση της υποψηφιότητάς τους (αντίγραφο άλλου πτυχίου, διπλώματος ξένων γλωσσών, δημοσιεύματα). Proslipsis.gr

Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατατίθενται στη Γραμματεία του Τομέα Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής (παλαιό κτήριο Φιλοσοφικής Σχολής, γραφείο αρ. 215) από 05 Σεπτεμβρίου 2018 έως 05 Οκτωβρίου 2018.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων γίνεται από αρμόδια Επιτροπή Επιλογής και Εξέτασης, με συνεκτίμηση των ακόλουθων κριτηρίων επιλογής:
Γενικός βαθμός πτυχίου 20%.
Μέσος όρος οκτώ τουλάχιστον φιλοσοφικών μαθημάτων 10%.
Προφορική συνέντευξη με συνεκτίμηση του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προφίλ του υποψηφίου 10%.
Βαθμός γραπτής εξέτασης στη μετάφραση ξενόγλωσσου φιλοσοφικού κειμένου, μέσω της οποίας αξιολογείται η γνώση της αγγλικής ή γερμανικής ή γαλλικής γλώσσας που προσδιορίζεται ως εξεταστέα από τους υποψηφίους στην αίτησή τους 10%.
Γραπτή θεματική εξέταση σε ύλη που ορίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή Επιλογής και Εξέτασης και βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δ.Π.Μ.Σ. «Συστηματική Φιλοσοφία» 50%.

Για την εισαγωγή στο Δ.Π.Μ.Σ. «Συστηματική Φιλοσοφία» είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του 50% του συνολικού αριθμού μορίων (δηλαδή τουλάχιστον 50 μόρια)· επίσης, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του 50% του ανώτατου αριθμού μορίων σε όλα τα επιμέρους κριτήρια, πλην του κριτηρίου (2).

Στο κριτήριο (2) τα μόρια προσμετρώνται σε υποψηφίους: Της Ειδίκευσης «Συστηματική Φιλοσοφία», εάν έχουν πτυχίο Φιλοσοφίας, βάσει του μέσου όρου βαθμολογίας τους στα φιλοσοφικά μαθήματα.

Οι γραπτές εξετάσεις και η προφορική συνέντευξη θα διεξαχθούν το πρώτο εικοσαήμερο του Οκτωβρίου 2018, σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί τουλάχιστον δέκα ημέρες νωρίτερα στις ιστοσελίδες των τριών συνεργαζόμενων Τμημάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πίνακας επιτυχόντων, αφού επικυρωθεί από την Ειδική Διατμηματική Επιτροπή του Δ.Π.Μ.Σ. «Συστηματική Φιλοσοφία», θα αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.
 Proslipsis.gr
Οι επιτυχόντες θα κληθούν, με διαδικτυακή ανακοίνωση, να εγγραφούν στη Γραμματεία του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής το αργότερο έως το τέλος Οκτωβρίου 2018.

Το έντυπο της αίτησης, η ύλη των εισαγωγικών εξετάσεων, ο Κανονισμός Λειτουργίας και όλα τα σχετικά έγγραφα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δ.Π.Μ.Σ. «Συστηματική Φιλοσοφία»: http://www.edlit.auth.gr/MA-syst-phil. Για περισσότερες πληροφορίες: 2310-997319.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved