nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Ελληνογαλλικό μεταπτυχιακό: Πληθυσμός, ανάπτυξη και προοπτικές (27/2/07)


Αθήνα 27.2.2007, 09:02
Tην εισαγωγή κατά το ακαδημαϊκό έτος 2007 - 2008 μεταπτυχιακών φοιτητών στο ελληνογαλλικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών PODEPRO (Population, Developpement, Prospective), προκηρύσσει το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Πρόγραμμα, που διεξάγεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Montesquieu-Bordeaux της Γαλλίας, απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στη Δημογραφία και στα Οικονομικά της Ανάπτυξης και της Ολοκλήρωσης, στην κατεύθυνση «Πληθυσμός, Ανάπτυξη και Στρατηγικές προοπτικές». Ε
ίναι μονοετούς διάρκειας και δεν έχει δίδακτρα. Περιλαμβάνει δύο εξάμηνα με 4 θεματικές ενότητες. Ακολουθούν η πρακτική άσκηση και η εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου διεξάγονται στη Γαλλία (στο Πανεπιστήμιο Montesquieu-Bordeaux IV), ενώ αυτά του δευτέρου εξαμήνου στο Βόλο (Παν. Θεσσαλιας,ΤΜΧΠΠΑ). Η διδασκαλία και οι εξετάσεις γίνονται στη γαλλική γλώσσα και η βασική βιβλιογραφία είναι στην γαλλική (και δευτερευόντως στην αγγλική). Η πολύ καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας είναι επομένως προαπαιτούμενο για την εγγραφή στο Πρόγραμμα αυτό.

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί Έλληνες και ξένοι φοιτητές, απόφοιτοι Τμημάτων τετραετούς η πενταετούς φοίτησης ελληνικών Πανεπιστημίων ή και πανεπιστημίων της αλλοδαπής, καθώς και Τμημάτων Τ.Ε.Ι. (αρθρ. 5. παρ. 12γ του Ν. 2916/2001).

Οι υποψήφιοι πρέπει να αποστείλουν από 1 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου 2007 πλήρη φάκελο υποψηφιότητας, στην διεύθυνση: Παν. Θεσσαλίας, ΤΜΧΠΠΑ, ΕΔΚΑ PODEPRO, Πεδίον Άρεως, 38334, Βόλος. Οι φοιτητές που χρειάζονται πιστοποιητικό προεγγραφής για την υποβολή αίτησης υποτροφίας σε ιδρύματα ή φορείς της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, μπορούν να αποστείλουν τον φάκελο υποψηφιότητάς τους στην γραμματεία του PODEPRO νωρίτερα. Στην περίπτωση αυτή ο φάκελος υποψηφιότητάς τους θα εξετάζεται άμεσα και αν προεπιλεγούν θα λάβουν άμεσα μια βεβαίωση προεγγραφής.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
1. Αίτηση σε έντυπο που διατίθεται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα
2. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος.
3. Αναλυτικές βαθμολογίες.
4. Συνοπτικό κείμενο στα γαλλικά στο οποίο οι υποψήφιοι θα αναπτύσσουν τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα σπουδών του PODEPRO (lettre de motivation)
5. Βιογραφικό σημείωμα (συμπλήρωση αποκλειστικά του διαθέσιμου στην ιστοσελίδα, άλλου τύπου βιογραφικό δεν θα γίνει δεκτό), συνοδευόμενο από τα απαιτούμενα αποδεικτικά των αναφερομένων σε αυτό, καθώς και από οποιοδήποτε υποστηρικτικό της υποψηφιότητας στοιχείο.
6. Αποδεικτικό καλής γνώσης της γαλλικής γλώσσας.
7. Δύο συστατικές επιστολές (διατίθενται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα και άλλου τύπου συστατικές επιστολές δεν θα γίνουν δεκτές). Κάθε μια από τις επιστολές αυτές θα πρέπει να αποσταλεί ταχυδρομικά από αυτόν που την συμπλήρωσε (σε σφραγισμένο φάκελο που να φέρει την υπογραφή του) στη Γραμματεία του PODEPRO (Δ/νση: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πολυτεχνική Σχολή, ΤΜΧΠΠΑ, Πεδίον Άρεως, Βόλος, 38334).

Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί από ελληνογαλλική επιτροπή διδασκόντων το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Πληροφορίες παρέχονται στην Γραμματεία του PODEPRO, Πεδίον Αρεως, 38334 Βόλος, κα Δήμητρα Πέτρου, καθημερινά 9h - 14h. τηλέφωνο: 24210-74442, e-mail: dipetrou@uth.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved