nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό στην οικονομική των επιχειρήσεων - χρηματοοικονομική και τραπεζική από το ΤΕΙ Κρήτης (28/2/08)


Αθήνα 28.2.2008, 13:23
Το τμήμα Χρηματοοικονομικής - Ασφαλιστικής και Λογιστικής του ΤΕΙ Κρήτης σε συνεργασία με το Portsmouth University της Μεγάλης Βρετανίας, διεξάγει για τρίτη συνεχή χρονιά το αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «MSc in Business Economics Finance and Banking» και ανακοινώνει ότι προκηρύσσονται 40 θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009.

Το πρόγραμμα προσφέρουν από το Φθινόπωρο του 2006 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης το Πανεπιστήμιο του Portsmouth (Business School) Αγγλίας, σε σύμπραξη με το TEI Κρήτης (Τμήμα Χρηματοοικονομικής - Ασφαλιστικής και Τμήμα Λογιστικής). Ο Μεταπτυχιακός τίτλος απονέμεται από το Business School του Πανεπιστημίου του Portsmouth και είναι άμεσα αναγνωρισμένος από το Ελληνικό Δημόσιο (ΦΕΚ 1670/14-11-2006). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρεται ήδη επί σειρά ετών με μεγάλη επιτυχία στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth και είναι ακριβώς το ίδιο που προσφέρεται και στην Κρήτη, με τα ίδια μαθήματα και απαιτήσεις για την απόκτησή του.

Προϋποθέσεις
Η διάρκεια του προγράμματος είναι ένα έτος για φοιτητές πλήρους φοίτησης (2 εξάμηνα διδασκαλίας και ένα στάδιο διατριβής) ή δύο έτη (4 εξάμηνα και η διπλωματική) για φοιτητές μερικής φοίτησης. Οι απαιτήσεις εισαγωγής και για τις δύο περιπτώσεις είναι οι ίδιες.

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Ανώτατων, Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών, Ιδρυμάτων με πτυχίο στην Οικονομική Επιστήμη, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Χρηματοοικονομική, στη Λογιστική, στην Τραπεζική ή σε συναφείς επιστημονικούς κλάδους. Μπορεί να επιτραπεί εισαγωγή στο πρόγραμμα και σε φοιτητές με άλλους τίτλους σπουδών, με καλό υπόβαθρο σε ποσοτικές μεθόδους, ή σε φοιτητές με εργασιακή εμπειρία συναφή με το αντικείμενο του Προγράμματος.

Επειδή όλα τα μαθήματα διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα, απαιτείται από όλους τους φοιτητές που εισάγονται στο πρόγραμμα να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, (απαιτείται απόδειξη επάρκειας γνώσης της Αγγλικής γλώσσας από πρόσφατη επιτυχή εξέταση ILTS level 6.5 ή TOEFL 600) ή την κατοχή τίτλου Advanced  ή Proficiency. Για όσους δεν κατέχουν κάποιον από τους παραπάνω τίτλους μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για να αποκτήσουν την πιστοποίηση του Τμήματος Ξένων Γλωσσών ΤΕΙ Κρήτης. Οι ενδιαφερόμενοι θα παρακολουθήσουν εντατικά μαθήματα και μετά το πέρας αυτών θα δώσουν εξετάσεις για την πιστοποίηση καλής  γνώσης αγγλικών. Η πιστοποίηση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί  μόνο στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.  Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα πιστοποίησης αγγλικής γλώσσας παρακαλούνται να υποβάλλουν την αίτηση τους για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα  το συντομότερο δυνατόν και να δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν  στα μαθήματα και στις εξετάσεις πιστοποίησης .

Δομή μαθημάτων
Το πρόγραμμα αποτελείται από τρία συνεχόμενα στάδια που το κάθε ένα έχει διάρκεια τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων ( ή δύο ημερολογιακών ετών για το Πρόγραμμα μερικής φοίτησης).
Στάδιο 1ο: Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο. Παρέχει τα θεμέλια των κανόνων και των θεωριών που χρειάζονται για προχωρημένες σπουδές στην Οικονομική των Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομική και Τραπεζική. Στο 1ο στάδιο δίδεται έμφαση σε δύο μέρη, στην ακαδημαϊκή ακρίβεια των κύριων θεωρητικών μαθημάτων και στην ανάπτυξη περισσότερων εφαρμοσμένων μαθημάτων, σχεδιασμένων να αναπτύξουν τις σχετικές χρηματοοικονομικές και επιχειρηματικές ικανότητες.
Στάδιο 2ο: Από τον Φεβρουάριο μέχρι Ιούνιο. Είναι σχεδιασμένο για να παρουσιάσει πιο προχωρημένες πλευρές των Οικονομικών των Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικών και Τραπεζικής Επιστήμης.
Στάδιο 3ο: Από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Περιέχει την διπλωματική εργασία που αποτελείται από 14.000 λέξεις.

Το πρόγραμμα μερικής φοίτησης έχει την ίδια φιλοσοφία και σειρά αντικειμένων με την πλήρη φοίτηση και οι υποψήφιοι φοιτητές πρέπει να διαλέξουν ποιο από τα αυτά τα εναλλακτικά προγράμματα τους ταιριάζει καλυτέρα, σύμφωνα με τις δικές τους συνθήκες ζωής.

Τα μαθήματα είναι τα εξής:
• Business Economics
• Quantitative Economics for Business
• Economics of Banking and Money
• Research Methods
• Applied Corporate Finance
• International Banking and Finance
• Time Series Analysis and Financial Forecasting
• One option unit(E-Banking and Finance)
• Dissertation July-October

Αιτήσεις
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στην Επιχειρησιακή Οικονομική, και τη Χρηματοοικονομική και να τις επεκτείνουν προς στην Τραπεζική, στην Εφαρμοσμένη Χρηματοοικονομική Διοίκηση, στη Χρηματοοικονομική Πρόβλεψη και Μοντελοποίηση, στη Διαχείριση Κινδύνων, κ.ά. και να επιτύχουν καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές. Επίσης απευθύνεται σε εργαζόμενους και σε στελέχη τραπεζών και επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε σύγχρονα χρηματοοικονομικά θέματα και να επιτύχουν καλύτερη επαγγελματική εξέλιξη. Το πρόγραμμα στοχεύει στο να προετοιμάσει τέτοιους φοιτητές για το προκλητικό περιβάλλον που σχετίζεται με θέσεις εργασίας στους χρηματοοικονομικούς και τραπεζικούς τομείς, καθώς και στον δημόσιο τομέα. Το συνολικό κόστος του μεταπτυχιακού θα είναι €6850,00 και θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις για το Τμήμα Full Time και σε τρεις για το Part Time.
Όσοι έχουν βαθμό πτυχίου 6,5 ή μεγαλύτερο και καλή γνώση της Αγγλικής, μπορούν από τώρα να υποβάλλουν αίτηση στο Τμήμα για αυτό το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Η έγκαιρη υποβολή της αίτησης αυξάνει τις πιθανότητες εισαγωγής στο πρόγραμμα.
Το έντυπο αίτησης βρίσκεται στην ιστοσελίδα: 
http://www.finance-ins.teicrete.gr/postgraduate/, ενώ πληροφορίες παρέχονται στο τηλ.: 28410-91108 ή στο e-mail: fvoulgari@finance-ins.teicrete.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved