ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο μεταπτυχιακό: Συμβουλευτική ψυχολογία και Συμβουλευτική στην εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία 16/3/09


Αθήνα 16.3.2009, 14:23
Αιτήσεις υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: "Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία, την Εργασία", δέχεται το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Πρόγραμμα είναι Διαπανεπιστημιακό- Διατμηματικό και θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το ανωτέρω ΠΜΣ είναι διετές με κατευθύνσεις: «Συμβουλευτική Ψυχολογία» και «Συμβουλευτική» και έχει εγκριθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το Υπουργείο Παιδείας (Υπουργική Απόφαση: αρ. 93941/Β7 δημοσιευμένη στο ΦΕΚ 2455/2-12-2008 τ. Β΄και τις διατάξεις του ν.3685/2008, ΦΕΚ 148/6-7-2008). 

Για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 προβλέπεται η εισαγωγή 20 φοιτητών, 10 για την κατεύθυνση "Συμβουλευτική Ψυχολογία" και 10 για την κατεύθυνση "Συμβουλευτική".

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται για πληροφορίες και παραλαβή των εντύπων αίτησης και υπεύθυνης δήλωσης: α) τη Γραμματεία του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ναυαρίνου 13α, Ισόγειο, γραφείο 8 και β) την ιστοσελίδα του Τμήματος στη διεύθυνση: www.ecd.uoa.gr

Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν:
1) Για την κατεύθυνση στη «Συμβουλευτική Ψυχολογία»: α) πτυχιούχοι των Τμημάτων Ψυχολογίας Ελληνικών Πανεπιστημίων και β) πτυχιούχοι Τμημάτων Ψυχολογίας αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, οι οποίοι γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα.
2) Για την κατεύθυνση στη «Συμβουλευτική»: α) πτυχιούχοι των Τμημάτων ΦΠΨ με κατεύθυνση Ψυχολογία, Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση Κοινωνική Εργασία, Νοσηλευτικής, Παιδαγωγικών και γενικά Τμημάτων Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών των ΑΕΙ της ημεδαπής και των αντίστοιχων τμημάτων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής , οι οποίοι γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα, καθώς και πτυχιούχοι των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των Τ.Ε.Ι., σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 5 παρ. 12γ του Ν. 2916/2001 (ΦΕΚ 114 τ.Α΄)
3) Σε λίγες περιπτώσεις, που καθορίζονται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του προγράμματος, μπορούν να γίνουν δεκτοί πτυχιούχοι και άλλων Τμημάτων (π.χ. άτομα με αξιόλογη εμπειρία και σημαντικό έργο στον τομέα της Συμβουλευτικής, κ.ά.).

ΠΜΣ οδηγεί στη χορήγηση μεταπτυχιακών τίτλων στις κατευθύνσεις:  1) «Συμβουλευτική Ψυχολογία», 2) «Συμβουλευτική» και 3) σε διδακτορικό δίπλωμα. Η χρονική διάρκεια για την απονομή ΜΔΕ ορίζεται σε 4 διδακτικά εξάμηνα και η μέγιστη σε 6.  Η χρονική διάρκεια για την απονομή του διδακτορικού διπλώματος ορίζεται σε 6 διδακτικά εξάμηνα πλέον της κτήσης του ΜΔΕ και η μέγιστη σε 10.

Υποψηφιότητες
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας έως και την 3 Απριλίου 2009, ταχυδρομικά με συστημένη αποστολή και με ημερομηνία ταχυδρομικής σφραγίδας, έως και την 3 Απριλίου 2009 στη Διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γραμματεία ΤΕΑΠΗ, Ναυαρίνου 13α Ισόγειο (υπόψη κ. Βίκυς Κουράτου), Τ.Κ. 106 80, Αθήνα.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
1. Aίτηση υποψηφιότητας (με φωτογραφία μικρού μεγέθους) σε ειδικό έντυπο, το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από τη Γραμματεία του Τ.Ε.Α.Π.Η. ή από την ιστοσελίδα:
www.ecd.uoa.gr.
2
. Βιογραφικό σημείωμα το οποίο θα περιλαμβάνει τεκμηριωμένα στοιχεία για τις σπουδές, τη διδακτική, την επαγγελματική και την ερευνητική εμπειρία, τη γνώση της χρήσης Η/Υ και την επιστημονική και κοινωνική δραστηριότητα.
3. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου/ίων ή βεβαίωση της σχολής ή του Τμήματος για την περάτωση των σπουδών τους, συνοδευόμενη από πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.
4. Βεβαίωση ισοτιμίας πτυχίου από τον αρμόδιο φορέα αναγνώρισης τίτλων (ΔΟΑΤΑΠ) για όσους προέρχονται από Πανεπιστήμια του εξωτερικού.
5. Επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού κατοχής της αγγλικής γλώσσας και για τους ξενόγλωσσους υποψήφιους πιστοποιητικό κατοχής της ελληνικής γλώσσας.

Αποδεικτικά πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας είναι:
- CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH (CPE) του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE
-CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH του Πανεπιστημίου
MICHIGAN - TOEFL
με βαθμολογία άνω των 230 (computer based) ή 570 (paper based) ή 88
(internet based)
- LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 5 –PROFICIENT
COMMUNICATION του EDEXCEL
- INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE ΤESTING SYSTEM (IELTS)
από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES)- The British Council-IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 7,5 και άνω
- Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2
6. Δημοσιεύσεις και βεβαιώσεις διδακτικής, ερευνητικής ή επαγγελματικής εμπειρίας (εφόσον υπάρχουν).
7. Υπεύθυνη δήλωση του/της υποψήφιου/ας ότι μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της υποχρεωτικής φοίτησης σύμφωνα με αυτήν τη προκήρυξη και αναλαμβάνει το κόστος των σπουδών για όλα τα εξάμηνα.
8. Δύο συστατικές επιστολές. Οι συστατικές επιστολές πρέπει να φέρουν πρωτότυπη υπογραφή και να υποβληθούν σε κλειστό φάκελο υπογεγραμμένο από τον αποστολέα.

Τα δικαιολογητικά που καταθέτουν οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι επικυρωμένα αντίγραφα και δεν επιστρέφονται.

Η επιλογή 
Η επιλογή γίνεται από επιτροπή επιλογής που συγκροτείται από καθηγητές των τμημάτων και ειδικούς επιστήμονες που συμμετέχουν στο ΠΜΣ και γίνεται σε τρία στάδια. Κατά το πρώτο στάδιο εξετάζονται οι φάκελοι των υποψηφίων, όπου θα ληφθούν υπόψη ο γενικός βαθμός πτυχίου, η επίδοση σε συναφή προς το ΠΜΣ προπτυχιακά μαθήματα, η γνώση υπολογιστών, η τυχόν υπάρχουσα ερευνητική, διδακτική και επαγγελματική εμπειρία, οι συστατικές επιστολές και η γενικότερη εκπαιδευτική εμπειρία των υποψηφίων. Για την κατεύθυνση «Συμβουλευτική» οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν διδαχθεί τουλάχιστον τέσσερα βασικά μαθήματα Ψυχολογίας στο πρώτο πτυχίο.

Στο δεύτερο στάδιο, οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε γραπτή εξέταση σε δύο γνωστικά αντικείμενα:
1. Μεθοδολογία Κοινωνικής Έρευνας
Η προτεινόμενη ύλη είναι η εξής:
- Mason, J. (2003). Η διεξαγωγή της ποιοτικής έρευνας. Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα 
- Κυριαζή, Ν. (2002). Η Κοινωνιολογική έρευνα. Αθήνα: Ελληνικά γράμματα.
- Σταλίκας, Α. (2005). Μέθοδοι έρευνας στην Ψυχολογία. Αθήνα: Ελληνικά γράμματα.
- Robson, C. (2007) Η έρευνα του πραγματικού κόσμου Ένα μέσον για κοινωνικούς επιστήμονες και επαγγελματίες ερευνητές. Αθήνα: Gutenberg. 
2. Συμβουλευτική: Θεωρητικές προσεγγίσεις και εφαρμογές.
- McLeod, J. (2005). Εισαγωγή στη συμβουλευτική. Αθήνα: Μεταίχμιο
- Κανδυλάκη, Α. (2008). Η συμβουλευτική στην κοινωνική εργασία. Δεξιότητες και τεχνικές. Αθήνα: Τόπος
- Ναυρίδης, Κ. (2006). Ψυχολογία των ομάδων. Κλινική ψυχοδυναμική προσέγγιση. Αθήνα: Παπαζήσης
- Μαλικιώση-Λοΐζου, Μ. (1993). Συμβουλευτική Ψυχολογία. Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα.

Στο τρίτο στάδιο, οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν από τα δύο προηγούμενα στάδια, θα κληθούν σε συνέντευξη προκειμένου να συνεκτιμηθούν η συνολική συγκρότηση και επιστημονική επάρκειά τους σε σχέση με το αντικείμενο του ΠΜΣ, το κίνητρο και το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα.

Υποχρεώσεις
Για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου απαιτείται επιτυχής εκπλήρωση των υποχρεώσεων σε θεωρητικά μαθήματα, εργαστήρια, πρακτικές ασκήσεις και εποπτεία, καθώς και η εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας, όπως αυτά ορίζονται στον Οδηγό και κανονισμό σπουδών. Η παρακολούθηση των μαθημάτων, των πρακτικών ασκήσεων και των εργαστηρίων είναι υποχρεωτική και ως εκ τούτου, η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας από την εργασία αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής στο ΠΜΣ. Επίσης, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να επιλέξουν και να παρακολουθήσουν μαθήματα προπτυχιακού επιπέδου σπουδών προκειμένου να καλύψουν βασικές τους ανάγκες ή προσωπικά τους ενδιαφέροντα.

Οι φοιτητές φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των δαπανών καταβάλλοντας ποσό των 4.000 € ετησίως (2.000 € για κάθε εξάμηνο φοίτησης, τα οποία καταβάλλονται στην έναρξη κάθε εξαμήνου).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved