nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Νέο μεταπτυχιακό: Ολυμπιακές σπουδές, ολυμπιακή παιδεία, οργάνωση και διαχείριση ολυμπιακών εκδηλώσεων 30/3/09

Αθήνα 30.3.2009, 20:17
Ανακοινώθηκε σήμερα και επίσημα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο συνεδριακό κέντρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), η έναρξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων», που οργανώνεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με την χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το Πρόγραμμα θα λειτουργήσει το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2009 - 2010 στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία στην Αρχαία Ολυμπία και στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στη Σπάρτη και θα απευθύνεται σε στελέχη Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και φοιτητές που μελετούν τους άξονες δράσης του Ολυμπιακού Κινήματος και της Ολυμπιακής Εκπαίδευσης.

Την έναρξη του Προγράμματος χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος, η κυρία Μαριάννα Λάτση και ο υπουργός Παιδείας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος. Τη λειτουργία της ΔΟΑ και του νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος παρουσίασαν με ομιλίες τους ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και Επίτιμος Κoσμήτορας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Κωνσταντίνος Γεωργιάδης. Στην εκδήλωση παρέστησαν προσωπικότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και της αθλητικής και ολυμπιακής οικογένειας.

O Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος στην ομιλία του τόνισε ότι κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι να διδάξει τις ηθικές αρχές του αθλητισμού και του ολυμπιακού πνεύματος. "Οι πιο πολλοί φοιτητές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα είναι αλλοδαποί, οι οποίοι και θα γνωρίσουν τον πολιτισμό και την παράδοση της χώρας μας και θα γίνουν ικανοί πρεσβευτές της πατρίδας μας στη χώρα καταγωγής τους".

"Η συνεργασία αυτή αναβιώνει το αρχαίο γυμνάσιο της «αρετής» στην Αρχαία Ολυμπία και τη Σπάρτη που είναι τόποι ταυτισμένοι με την αγωγή, τον άθλο και τη φρόνηση. Στο νέο γυμνάσιο της αρετής θα επιμορφώνονται οι φορείς της Ολυμπιακής Παιδείας, νέοι από κάθε γωνιά της γης για να μεταφέρουν αναλλοίωτο το μήνυμα της Ολυμπιακής Ιδέας στις πατρίδες τους", ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης του Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Επίτιμος Κοσμήτορας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Κωνσταντίνος Γεωργιάδης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα μπορεί να καλύψει κοινωνικά, ηθικά και πνευματικά κενά που υπάρχουν στις μέρες μας, μέρες δύσκολες για τη νεολαία μας. Οι Ολυμπιακές Σπουδές, η Ολυμπιακή Παιδεία η Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων, οι τομείς δηλαδή που θα καλύπτονται από το πρόγραμμα αυτό, μπορούν να προσφέρουν όχι μόνον τη γνώση και την τεχνογνωσία αλλά και το ήθος και την καλλιέργεια που έχουν ανάγκη οι νέοι άνθρωποι σήμερα, που βρίσκονται σε μια έντονη αναζήτηση αξιών και ιδανικών.

"Αποτελεί καθήκον μας να στηρίξουμε το νεοϊδρυθέν Πρόγραμμα, το οποίο έρχεται να καλύψει ένα κενό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση γύρω από το γνωστικό αντικείμενο της Ολυμπιακής φιλοσοφίας και παιδείας και την αναγκαιότητα να δημιουργήσουμε ως χώρα εξειδικευμένο προσωπικό που θα διαθέτει το απαραίτητο επιστημονικό υπόβαθρο σε θέματα του Ολυμπισμού και του αθλητισμού, τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Παιδείας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Μήνυμα απέστειλε και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Jacques Rogge: "Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το νέο πρόγραμμα, το οποίο είναι σε απόλυτη αρμονία με τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού Κινήματος, θα προσφέρει την απαραίτητη γνώση και εκπαίδευση προκειμένου να επιμορφώσει υπεύθυνους πολίτες που θα επιδείξουν μέσω της αμοιβαίας κατανόησης, πνεύμα φιλίας, αλληλεγγύης και ευ αγωνίζεσθαι".

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved