nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο μεταπτυχιακό: Περιβαλλοντική και οικολογική μηχανική 10/4/09Αθήνα 10/4/2009, 18:55
Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη, οργανώνει και λειτουργεί για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Θεοφράστειο ΠΜΣ : Περιβαλλοντική και Οικολογική Μηχανική».

 Το πρόγραμμα οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης με ειδικότητα στους τομείς:
- Εφαρμοσμένη Οικολογία και
- Περιβαλλοντική Τεχνολογία και Μηχανική

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απόκτηση ΜΔΕ αναλογεί σε 12 μήνες πλήρους φοίτησης. Τα μαθήματα, η διδακτική και ερευνητική απασχόληση, οι πρακτικές ασκήσεις και οι κάθε άλλου είδους εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες για την απονομή του ΜΔΕ κατανέμονται στις ακόλουθες τρεις θεματικές ενότητες:
Α. Οικολογία - Διαχείριση Οικοσυστημάτων
Β. Περιβαλλοντική Επιστήμη - Τεχνολογία
Γ. Μαθήματα Υποδομής
Για την απόκτηση του ΜΔΕ απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση 75 πιστωτικών μονάδων σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του φοιτητή στο σύνολο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του προγράμματος, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο πρόγραμμα και στον κανονισμό μεταπτυχιακών σπουδών (σύμφωνα με τον Ν. 2083/92, άρθρο 12, παρ. 4 και την Φ5/89656/Β3 Υ.Α (ΦΕΚ 1466, τ.Β, 13-08-07)).
Η επιλογή θα γίνει βάσει των ακολούθων κριτηρίων:
1. Βαθμός Πτυχίου,
2. Επίδοση σε προπτυχιακά μαθήματα σχετικά με την ειδίκευση,
3. Επάρκεια της Αγγλικής (επιπρόσθετη προσμέτρηση άλλης ξένης γλώσσας),
4. Προηγούμενη ερευνητική δραστηριότητα,
5. Αξιολόγηση συστατικών επιστολών,
6. Κάθε άλλο στοιχείο σχετικό με τα προσόντα των υποψηφίων που αποδεικνύεται από τα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν. Επισημαίνεται ότι, από τους ακαδημαϊκούς τίτλους και την ερευνητική δραστηριότητα, θα προσμετρηθεί ιδιαίτερα η επαγγελματική εμπειρία.
7. Απόδοση κατά την προσωπική συνέντευξη
Η προφορική συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως από τη Γραμματεία στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ
http://www.aegean.gr/theofrasteio. Το Α΄ εξάμηνο ξεκινά αρχές Οκτωβρίου 2009.

Στο ΠΜΣ μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα πτυχιούχοι ΑΕΙ, Πολυτεχνικών Σχολών και Θετικών Επιστημών, της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι των αντίστοιχων τμημάτων ΤΕΙ, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 5 του Ν.2916/2001.
Για την παρακολούθηση προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 2.000 € για κάθε έτος, τα οποία θα καταβάλλονται σε τρεις δόσεις: 500,00 € 15 ημέρες από την ανακοίνωση των επιτυχόντων, 750,00 € κατά την εγγραφή και 750,00 € κατά την έναρξη του εαρινού εξαμήνου.

Δικαιολογητικά
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι:
1. Αίτηση προς το ΠΜΣ
2. Αναλυτικό Βιογραφικό σημείωμα
3. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος
4. Επικυρωμένο αντίγραφο Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (απαραίτητο στην υποψηφιότητα για Δ.Δ.)
5. Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή Μ.Ο.)
6. Επικυρωμένο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας μεταπτυχιακών μαθημάτων (απαραίτητο στην υποψηφιότητα για ΔΔ)
7. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας,
8. Δύο συστατικές επιστολές, εκ των οποίων η μια τουλάχιστον να προέρχεται από καθηγητή ο οποίος έχει διδάξει τον υποψήφιο.
9. Αποδεικτικό Αγγλικής Γλώσσας (Lower-Cambridge ή Michigan ή TOEFL (213 και πάνω στο computer-based testing) ή IELTS (5,5 και πάνω)), τα αποτελέσματα των οποίων κατοχυρώνονται για τέσσερα έτη, ή εάν υπάρχει, αποδεικτικό λήψης πτυχίου από Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο ή πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας
10. Επιστημονικές Δημοσιεύσεις, Διακρίσεις (εάν υπάρχουν),
11. Αποδεικτικά Επαγγελματικής Εμπειρίας (εάν υπάρχουν).
12. Αναλυτική έκθεση για τα επιστημονικά και επαγγελματικά ενδιαφέροντά τους και τους λόγους για τους οποίους ενδιαφέρονται για Μεταπτυχιακές  - Διδακτορικές Σπουδές.
Τέλος, ο υποψήφιος μπορεί να καταθέσει κάθε άλλο στοιχείο που, σύμφωνα με την γνώμη του, θα συνέβαλε ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη άποψη.

Σε περίπτωση που οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από ΑΕΙ του εξωτερικού, θα πρέπει να υποβληθούν και σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ (τέως ΔΙΚΑΤΣΑ).

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, Λόφος Πανεπιστημίου, ΤΚ 81100, υπόψη κα Μπρεζετού Ε., τηλ.: 22510-36246, φαξ: 22510-36209, e-mail: msctheofr@env.aegean.gr, το αργότερο μέχρι 26 Ιουνίου 2009 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved