nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο μεταπτυχιακό: Οικονομική και διοίκηση για μηχανικούς 10/4/09


Αθήνα 10.4.2009, 21:09
Το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο "Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς".

Το πρόγραμμα είναι ετήσιας διάρκειας και απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις κατευθύνσεις: α) της Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και β) της Μηχανικής της Διοίκησης.

Για την απόκτηση του απαιτούνται τα εξής: α) παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε 9 υποχρεωτικά μαθήματα που διεξάγονται κατά τη διάρκεια δύο διδακτικών εξαμήνων, καθώς και β) εκπόνηση διπλωματικής εργασίας, που πραγματοποιείται κατά τους τελευταίους έξι μήνες του προγράμματος. 

Για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 στο ΠΜΣ θα γίνουν δεκτοί, συνολικά και στις δύο προαναφερθείσες εξειδικεύσεις, 35 μεταπτυχιακοί φοιτητές, διπλωματούχοι Μηχανικοί Πολυτεχνικών Σχολών, πτυχιούχοι Θετικών και Οικονομικών Επιστημών, καθώς επίσης και πτυχιούχοι άλλων ισότιμων ιδρυμάτων της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, με τις γενικές προϋποθέσεις που περιγράφονται στους σχετικούς ισχύοντες νόμους.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν εμπρόθεσμα οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι είναι:
- Αίτηση υποψηφιότητας (παρέχεται από τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. ή από την ιστοσελίδα του
www.odim.aegean.gr.
- Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα.
- Επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών. Οι κάτοχοι τίτλων σπουδών της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση τίτλου τους από το ΔΟΑΤΑΠ. (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
- Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή Μ.Ο.).
- Επικυρωμένη φωτοτυπία δύο όψεων, της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου.
- Τέσσερις φωτογραφίες.
- Δύο συστατικές επιστολές.
- Αποδεικτικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας.
- Επιστημονικές δημοσιεύσεις και διακρίσεις (εάν υπάρχουν).
- Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν).

Τέλος, οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν κάθε άλλο στοιχείο που κατά τη γνώμη τους θα συνέβαλε, ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη.

Για την παρακολούθηση του ΠΜΣ προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 2.500 € ανά εξάμηνο, τα οποία θα καταβάλλονται εφάπαξ πριν από την έναρξη του αντίστοιχου εξαμήνου. Οι επιτυχόντες μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται να καταβάλουν το ποσό των 500,00€ για επικύρωση της συμμετοχής τους στο ΠΜΣ-Ο.ΔΙ.Μ εντός 15 ημερών από την ανακοίνωση του πίνακα επιτυχόντων. Ο χρόνος εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας δεν χρεώνεται με πρόσθετα δίδακτρα. Επίσης, για μεταπτυχιακούς φοιτητές που θα διακριθούν κατά τη φοίτησή τους στο εν λόγω ΠΜΣ, προβλέπεται χορήγηση ενός αριθμού υποτροφιών, κατόπιν σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές από τη Γραμματεία του ΠΜΣ (Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, Φωστίνη 31, Τ.Κ. 82100, Χίος), υπόψη κας Κ. Τζιώτζιου (τηλ.: 22710-35422, φαξ: 22710-35429, e-mail: odim_gram@chios.aegean.gr), το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου 2009 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Συμπληρωματικές προκηρύξεις θα πραγματοποιηθούν μόνο εφόσον δεν συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός φοιτητών του προγράμματος κατά την τρέχουσα διαδικασία επιλογής. Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές τους, αλλά προβλέπεται να έχουν ανακηρυχθεί πτυχιούχοι μέχρι την έναρξη του Προγράμματος τον Οκτώβριο 2009.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved