nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο μεταπτυχιακό: Επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών 12/5/09

Αθήνα 12.5.2009, 16:32
Τριάντα πέντε θέσεις φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην Επιστήμη και την Τεχνολογία Υπολογιστών, προσφέρει το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2009 - 2010.

Το πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στο πεδίο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας των Υπολογιστών στις παρακάτω θεματικές κατευθύνσεις:
Α. Υπολογιστικής επιστήμης
Β. Θεωρητικής πληροφορικής
Γ. Συστημάτων λογισμικού
Δ. Υλικού υπολογιστών και δικτύων.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια σπουδών για την απονομή του ΜΔΕ σε τρία εξάμηνα και για την απόκτησή του απαιτείται: α) παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε έξι υποχρεωτικά μαθήματα κατεύθυνσης που διεξάγονται κατά τη διάρκεια δύο διδακτικών εξαμήνων και β) εκπόνηση διπλωματικής εργασίας, που πραγματοποιείται κατά τους τελευταίους έξι μήνες του προγράμματος.

Για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2009 - 2010 στο πρόγραμμα θα λειτουργήσουν μόνον οι κατευθύνσεις (Β) Θεωρητικής Πληροφορικής και (Γ) Συστημάτων Λογισμικού.

Για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών της ημεδαπής ή ανεγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και Τμημάτων ΤΕΙ Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) με τις γενικές προϋποθέσεις που περιγράφονται στους σχετικούς ισχύοντες νόμους.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν εμπρόθεσμα οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι είναι:
1. Αίτηση υποψηφιότητας (παρέχεται από τη Γραμματεία του ΠΜΣ ή από την ιστοσελίδα του ΠΜΣ
http://pms.cst.uop.gr,
2. Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα,
3. Επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών. Οι κάτοχοι τίτλων σπουδών της
αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση τίτλου τους από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
4. Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή ΜΟ),
5. Επικυρωμένη φωτοτυπία δύο όψεων, της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου,
6. Δύο φωτογραφίες,
7. Δύο συστατικές επιστολές,
8. Αποδεικτικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας,
9. Επιστημονικές δημοσιεύσεις και διακρίσεις (εάν υπάρχουν),
10. Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν),
11. Τέλος, οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν κάθε άλλο στοιχείο που κατά τη γνώμη τους θα συνέβαλε, ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη.

Για την παρακολούθηση του ΠΜΣ προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 1.400 € ανά εξάμηνο, τα οποία θα καταβάλλονται πριν την έναρξη του κάθε εξαμήνου. Ο χρόνος εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας δεν χρεώνεται με πρόσθετα δίδακτρα. Οι επιτυχόντες μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται να καταβάλουν το ποσό που αντιστοιχεί στο 1ο εξάμηνο σπουδών εντός δεκαπέντε ημερολογιακών ημερών από την ανακοίνωση του πίνακα επιτυχόντων. Επίσης, για μεταπτυχιακούς φοιτητές που θα διακριθούν κατά τη φοίτησή τους στο εν λόγω ΠΜΣ, είναι πιθανό να χορηγηθεί ένας αριθμός υποτροφιών, κατόπιν σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές από τη Γραμματεία του ΠΜΣ (Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Τέρμα Καραϊσκάκη, 22100, Τρίπολη), υπόψη κας. Α. Τσαφαρά (τηλ.: 2710 372169, φαξ: 2710-372160, e-mail: cstpms-secr@uop.gr), το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου 2009 (για της αιτήσεις που θα σταλούν ταχυδρομικά λαμβάνεται υπ’ όψιν η σφραγίδα ταχυδρομείου).

Συμπληρωματικές προκηρύξεις θα πραγματοποιηθούν μόνο εφ’ όσον δεν συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός φοιτητών του Προγράμματος κατά την τρέχουσα διαδικασία επιλογής. Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές τους, αλλά προβλέπεται να έχουν ανακηρυχθεί πτυχιούχοι μέχρι την έναρξη του Προγράμματος τον Οκτώβριο 2009, στην οποία περίπτωση οφείλουν να προσκομίσουν τα σχετικά πιστοποιητικά κατά την εγγραφή τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved