nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Το μεταπτυχιακό "Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη"

 

Αθήνα 3.2.2010, 18:02

Στον δωδέκατο χρόνο της λειτουργίας του εισέρχεται το Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη" του Πανεπιστήμίου Αθηνών και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα ιδρύθηκε με την υπουργική απόφαση Β7/459/1998 (ΦΕΚ 1073/τ. Β΄/ 14-10-1998) και άρχισε τη λειτουργία του κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 1998-1999, με την εισαγωγή των πρώτων φοιτητών του. Η ιδρυτική υπουργική απόφαση τροποποιήθηκε με τις υπουργικές αποφάσεις 65536/Β7 (ΦΕΚ 1196/τ.Β΄/26-8-2003),138274/Β7 (ΦΕΚ484/τ.Β΄/18-4-2006) και 54459/Β7 (1757/25-8-2009, σύμφωνα με τις οποίες και λειτουργεί.

Κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 1997 έως 31 Αυγούστου 2003 το ΠΜΣ λειτούργησε με πόρους από τα ΕΠΕΑΕΚ Ι και ΙΙ. Από 1 Σεπτεμβριου 2003 και μετά το ΠΜΣ λειτουργεί με πόρους από την καταβολή διδάκτρων και από ερευνητικά προγράμματα.

Στο πρόγραμμα αυτό συνεργάζονται τέσσερα Τμήματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και ένα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Συγκεκριμένα, τα τμήματα ΕΚΠΑ Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, Νοσηλευτικής, και ΟΠΑ Πληροφορικής. 

Αντικείμενο - σκοπός
Η Γνωσιακή Επιστήμη είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος διεπιστημονικός τομέας σπουδών, ο οποίος ασχολείται με τη μελέτη του νου και των γνωσιακών φαινομένων. Συνδυάζει προσεγγίσεις από τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και τη γλωσσολογία με τις νευροεπιστήμες και την πληροφορική και την πληρέστερη κατανόηση της ανθρώπινης σκέψης και νόησης. Ιδιαίτερος στόχος του προτεινόμενου ΠΜΣ είναι να ενοποιήσει τις υπολογιστικές προσεγγίσεις της νόησης με την έρευνα και το γενικότερο προβληματισμό σχετικά με τη νόηση στους ανθρώπους. Η έμφαση δίνεται στη διερεύνηση και προσομοίωση των μηχανισμών που υποστηρίζουν τις ανθρώπινες γνωσιακές διαδικασίες και ιδιαίτερα αυτές που έχουν να κάνουν με τη μάθηση. Η συνεργασία ανάμεσα στην πληροφορική και στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική για την εκπαίδευση νέων επιστημόνων που είναι εξοικειωμένοι με τις μεθόδους για τη διαμόρφωση και τον έλεγχο εμπειρικών θεωριών αλλά και με τις τεχνικές υπολογιστικής προσομοίωσης.

Εν συντομία, με το προτεινόμενο ΠΜΣ επιδιώκεται:
- Η αποτελεσματικότερη αλληλεπίδραση ανάμεσα στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες και την πληροφορική και τις νευροεπιστήμες.
- Η ανάπτυξη της συστηματικής, βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και προαγωγή της γνώσης σε θέματα που αφορούν την ανθρώπινη νόηση και μάθηση
- Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του Ελληνικού επιστημονικού δυναμικού στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου χώρου
- Η εκμετάλλευση του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής των επιμέρους τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στόχος του ΠΜΣ είναι η δημιουργία νέων επιστημόνων που θα στελεχώσουν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ερευνητικά Κέντρα, τους Δημόσιους Οργανισμούς και τις Επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα.

Τίτλοι σπουδών
Το ΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master of Arts) στη «Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη» σε μία από τις ακόλουθες περιοχές
I. Βασική Γνωσιακή Επιστήμη
II. Εφαρμογές της Γνωσιακής Επιστήμης
Ο μεταπτυχιακός τίτλος απονέμεται από κοινού από τα συνεργαζόμενα Τμήματα των δύο ιδρυμάτων των οποίων τα ονόματα εμφανίζονται εις τον χορηγούμενο τίτλο σπουδών.
      
Επικοινωνία
Για πληροφορίες σχετικές με την διοικητική οργάνωση του προγράμματος, τα προσφερόμενα μαθήματα, τους διδάσκοντες, τη διαδικασία εισαγωγής φοιτητών, την αξιολόγηση του προγράμματος, καθώς και άλλες δραστηριότητες του, οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του
http://www.cognitivescience-postgrad.phs.uoa.gr  ή να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία (κα. Κατσαρού, ώρες 3-6 μ.μ.), Πανεπιστημιούπολη Αθηνών, Άνω Ιλίσια, Τ.Κ. 15771, τηλ.: (+30) 210-7275566, φαξ: (+30) 210-7275530, e-mail: kkatsarou@math.uoa.gr,   cogsci@phs.uoa.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved