nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στα μεταπτυχιακά του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

 

Αθήνα 1.3.2010, 14:32

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς επίσης και εκπαιδευτικά - επιμορφωτικά προγράμματα σύντομης διάρκειας, με τη μέθοδο της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα είναι τα εξής:
- Διοίκηση Μονάδων Υγείας
- Επιστήμες της Αγωγής
- Πληροφοριακά Συστήματα
- Μεταπτυχιακό Αυτοχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατευθύνσεις: "Διοίκηση Επιχειρήσεων" και "Τραπεζική - Χρηματοοικονομική".

Αιτήσεις για το Ακαδημαϊκό Έτος 2010-2011 γίνονται δεκτές από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και τη 15η Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατά το στάδιο των αιτήσεων οι υποψήφιοι δεν αποστέλλουν οποιαδήποτε δικαιολογητικά ή πιστοποιητικά.

Η επιλογή των φοιτητών γίνεται μέσω σειράς κατάταξης, η οποία δημιουργείται με βάση αυτοματοποιημένα κριτήρια, τα οποία μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας, για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά, στην ενότητα Προγράμματα Σπουδών.

Μέχρι τα μέσα Απριλίου ανακοινώνονται τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, σύμφωνα με όσα έχουν καταχωρηθεί στις αιτήσεις και καλούνται όσοι έχουν κριθεί επιλέξιμοι ή επιλαχόντες να στείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στη συνέχεια το Πανεπιστήμιο κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους για να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητα και η ορθότητα των όσων έχουν καταχωρηθεί στις αιτήσεις και στα τέλη Μαΐου, μετά την επιβεβαίωση της ορθότητας των πιστοποιητικών ανακοινώνονται τα τελικά αποτελέσματα και καλούνται οι φοιτητές για εγγραφή.

Η πρώτη κατανομή των θέσεων ολοκληρώνεται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη. Οι φοιτητές καλούνται από 1-10 Ιουνίου, να επιλέξουν Θεματικές Ενότητες και να προχωρήσουν στην αποπληρωμή του αντίστοιχου ποσού για την κάθε Θ.Ε. Μόνο μετά την καταβολή των διδάκτρων (ή του διαχειριστικού τέλους) τότε θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή του φοιτητή. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου ολοκληρώνεται και η τελευταία κατανομή, η οποία πρέπει να έχει διεκπεραιωθεί η όλη διαδικασία εγγραφών.

Μετά και την ολοκλήρωση των εγγραφών, ο τομέας σπουδών σε συνεργασία με τους ακαδημαϊκούς υπεύθυνους, προχωράει με τις διαδικασίες τμηματοποίησης και ενημερώνει τους φοιτητές με χρονοδιαγράμματα Ο.Σ.Σ., εργασιών και εξετάσεων. Στη συνέχεια αποστέλλεται το έντυπο υλικό και στις αρχές Οκτώβρη ξεκινάει επίσημα το ακαδημαϊκό έτος, με τις πρώτες Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις.

Βάσει της Νομοθεσίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, για τα μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, κάθε φοιτητής καταβάλλει δίδακτρα, ανά Θεματική Ενότητα, το ύψος των οποίων έχει καθοριστεί από τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου στα 1.350 ευρώ ανά Θ.Ε. Για τα αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα το ύψος των διδάκτρων ανέρχεται στα 1.750 ευρώ ανά Θ.Ε.

Δημιουργούνται τμήματα για την κάθε Θ.Ε. (συνήθως 20-25 φοιτητές στο κάθε τμήμα). Είναι πιθανό σε μία Θ.Ε. να δημιουργηθούν 2 ή και περισσότερα τμήματα. Το κάθε τμήμα έχει το δικό του διδάσκοντα  επιβλέποντα, ο οποίος συντονίζει το τμήμα του, απαντάει σε ερωτήματα - απορίες των φοιτητών, διορθώνει τις εργασίες και γενικά παρακολουθεί την πρόοδο του φοιτητή. Κατά τη διάρκεια των σπουδών οι φοιτητές καλούνται κατά διαστήματα σε 5 Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (Ο.Σ.Σ.) για την κάθε Θ.Ε., οι οποίες πραγματοποιούνται σε καθορισμένο χρόνο και χώρο και, όπου είναι δυνατό, στον τόπο διαμονής των φοιτητών. Οι Ο.Σ.Σ. συντονίζονται από τους διδάσκοντες και κύριος σκοπός τους είναι να αποσαφηνισθούν δυσνόητα σημεία και να κατανοήσουν οι φοιτητές πληρέστερα το γνωστικό αντικείμενο κάθε Θ.Ε. Η παρουσία στις Ο.Σ.Σ. είναι μεν προαιρετική, αλλά αρκετά βοηθητική. Για κάθε Θ.Ε. οι φοιτητές εκπονούν τρεις, τέσσερεις ή και περισσότερες (ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο) γραπτές εργασίες που αξιολογούνται από το διδάσκοντα. Οι γραπτές εργασίες είναι υποχρεωτικές για όλους τους φοιτητές και πρέπει να αποστέλλονται σε προκαθορισμένες ημερομηνίες με βάση το χρονοδιάγραμμα μελέτης και γραπτών εργασιών. Οι γραπτές εργασίες δραστηριοποιούν το φοιτητή και τον βοηθούν να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα μελέτης, πληροφορούν το φοιτητή σχετικά με την πρόοδο που έχει κάνει και βοηθούν στην καθιέρωση εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ διδάσκοντα και διδασκόμενου. Στα πλαίσια κάθε Θ.Ε. οι φοιτητές συμμετέχουν υποχρεωτικά, με τη φυσική τους παρουσία, σε τελικές γραπτές εξετάσεις. Η γραπτή εξέταση στο τέλος της ακαδημαϊκής περιόδου αποτελεί την τελική και πλέον ουσιαστική αξιολόγηση του φοιτητή για κάθε Θ.Ε.

Πληροφορίες παρέχει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λεωφόρος Διγενή Ακρίτα 13-15, Αδαμάντειο Μέγαρο, 1055 Λευκωσία, Κύπρος. Τηλ.: +357 22 411600 Φαξ: +357 22 411601, www.ouc.ac.cy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved