nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο μεταπτυχιακό: Γενική - Οικογενειακή Ιατρική και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

 

Αθήνα 19.3.2010, 10:12

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Γενική - Οικογενειακή Ιατρική και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Το Πρόγραμμα οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ), μετά από σπουδές διάρκειας τεσσάρων ακαδημαϊκών εξαμήνων.

Το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 θα γίνουν δεκτοί στο ΠΜΣ 12 μεταπτυχιακοί φοιτητές, Ιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής πρέπει να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
- Αίτηση συμμετοχής (Έντυπο 1)
- Τίτλο ειδίκευσης (και επίσημη μετάφρασή του όταν πρόκειται για τίτλο αποκτηθέντα σε χώρα του εξωτερικού)
- Αντίγραφο Πτυχίου ιατρικής (και Πιστοποιητικό αντιστοιχίας και ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ, για πτυχιούχους πανεπιστημίων του εξωτερικού)
- Πιστοποιητικό Σπουδών με αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων
- Πιστοποιητικό γνώσης αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο Β2 (First Certificate)
- Βιογραφικό Σημείωμα στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, η επαγγελματική εμπειρία, η επιστημονική δραστηριότητα του υποψηφίου ή της υποψηφίας
- Κατάλογος δημοσιεύσεων ή επιστημονικών εργασιών (εφόσον υπάρχουν)
- Δύο συστατικές επιστολές
- Δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο ΠΜΣ

Τονίζεται ότι τα μαθήματα στη διάρκεια του πρώτου χρόνου είναι υποχρεωτικής παρακολούθησης, διάρκειας 108 ωρών ανά εξάμηνο οι οποίες θα κατανέμονται σε έξι διήμερα (Σάββατο πρωί έως Κυριακή απόγευμα).

Για το χειμερινό εξάμηνο 2010-2011 οι ημερομηνίες διεξαγωγής των μαθημάτων είναι οι εξής: 2 και 3 Οκτωβρίου 2010, 23 και 24 Οκτωβρίου 2010, 13 και 14 Νοεμβρίου 2010, 11 και 12 Δεκεμβρίου 2010, 8 και 9 Ιανουαρίου 2011, 29 και 30 Ιανουαρίου 2011.

Για το εαρινό εξάμηνο οι ημερομηνίες διεξαγωγής των μαθημάτων θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου.
         
Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει δύο στάδια αξιολόγησης. Υπογραμμίζεται ότι δεν θα εξεταστούν καθόλου υποψηφιότητες που δεν έχουν πλήρη φάκελο σύμφωνα με τα ανωτέρω δικαιολογητικά.

Κατά το πρώτο στάδιο γίνεται αξιολόγηση βιογραφικού σημειώματος και επιλογή αριθμού υποψηφίων. Τα βιογραφικά σημειώματα θα αξιολογηθούν με βάση τα εξής κριτήρια:
- Βαθμός πτυχίου
- Επαγγελματική σταδιοδρομία
- Πλήρεις δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά με κριτές
- Πιστοποιημένη μετεκπαίδευση σε αντικείμενα σχετικά με το ΠΜΣ
- Συστατικές επιστολές από Πανεπιστήμια και Επιστημονικές Εταιρείες Γενικής Ιατρικής της Ελλάδας και της Κύπρου

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει συνέντευξη και τελική επιλογή υποψηφίων. Καλούνται όσοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της σειράς κατάταξης μετά το πρώτο στάδιο αξιολόγησης. Στόχος της συνέντευξης είναι να διαπιστωθεί ποιοι υποψήφιοι είναι ικανοί να ανταποκριθούν ουσιαστικά στις απαιτήσεις του Προγράμματος.

Οι αιτήσεις συμμετοχής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν ταχυδρομικώς στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Γενική - Οικογενειακή Ιατρική και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας" του Τμήματος Ιατρικής (Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Ιατρικής, υπ' όψιν κ. Γαβριέλλας Ασπράκη, Τ.Θ. 2208, 71003 Ηράκλειο, τηλ.: 2810-394594) και το Έντυπο 1 να αποσταλεί και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση gaspraki@med.uoc.gr. Η ιστοσελίδα του Προγράμματος είναι: www.mastergeneralpractice.gr
 
Αιτήσεις υποψηφιότητας θα γίνονται δεκτές από τις  29 Μαρτίου 2010 έως τις 11 Ιουνίου  2010 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Η διαδικασία επιλογής των Μεταπτυχιακών Φοιτητών θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved