nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στη «Symbiosis» το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για την Ελλάδα

Proslipsis.gr | Αθήνα 1.4.2021, 09:34

Στον οργανισμό «Symbiosis» απονέμεται για την Ελλάδα το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έτους 2020.

Η επιτροπή του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη πραγματοποίησε την ετήσια συνεδρίασή της στις 9 Φεβρουαρίου 2021 υπό την προεδρία της κ. Dita Charanzová, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και προέδρου της επιτροπής για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη.

Κατά την συνεδρίαση αυτή καταρτίσθηκε η παρακάτω κατάσταση των νικητών του βραβείου για το 2020. 

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στο πλαίσιο δημόσιων τελετών που θα πραγματοποιηθούν στα κράτη μέλη στα οποία κατοικούν οι βραβευμένοι και τις οποίες θα οργανώσουν τα Γραφεία Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι νικητές θα παραστούν επίσης σε κεντρική τελετή απονομής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο τον Νοέμβριο 2021. 

Ταυτότητα
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της «Symbiosis», βραβεύτηκε για τις δραστηριότητες της Σχολής Πολιτικών Σπουδών. Η Σχολή αυτή ιδρύθηκε από τη «Symbiosis» και το Συμβούλιο της Ευρώπης το 2014 και είναι μέλος του Δικτύου Σχολών Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σκοπός της Σχολής είναι η προώθηση της ανταλλαγής ιδεών και τεχνογνωσίας και η τόνωση της συνεργασίας και του διαλόγου μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών, των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, των εμπειρογνωμόνων και των μέσων ενημέρωσης.

Η «Συμβίωση» ιδρύθηκε τον Μάιο του 2011 με βάση τις συνεργασίες στα Βαλκάνια και την Ελλάδα στον τομέα της εκπαίδευσης, των δικαιωμάτων και της καταπολέμησης των διακρίσεων. Με βάση την προϋπόθεση ότι η άσκηση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ίση με το δημοκρατικό κράτος δικαίου, η συμβίωση επικεντρώνεται στην ενημέρωση και την εκπαίδευση, την ελευθερία της έκφρασης, την τεκμηρίωση και την ανάλυση, τον δημόσιο διάλογο και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, έτσι ώστε οι άνθρωποι και οι κοινότητες να εκφράζουν τις ανάγκες και τις ιδέες τους. Με βάση την ανάγκη για παγκόσμια πολιτική αγωγή του πολίτη, ιθαγένεια, κοινωνική ένταξη και πολιτική συμμετοχή, η Συμβίωση εργάζεται για τη δημοκρατική συμμετοχή σε πολιτικές διαδικασίες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμό, καθώς και για την ανάπτυξη της ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τις θεσμικές πρακτικές σχετικά με τα δικαιώματα.

Οι δραστηριότητες της συμβίωσης σχετίζονται με το άρθρο 10 (Ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας), το άρθρο 11 (Ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης), το άρθρο 13 (Ελευθερία των τεχνών και των επιστημών), το άρθρο 14 (Δικαίωμα στην εκπαίδευση), καθώς και το άρθρο 21 (απαγόρευση των διακρίσεων) του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συμβίωση τάσσεται υπέρ της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής συμμετοχής των μεταναστών και των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων. Ο οργανισμός συμμετέχει σε δίκτυα όπως το Δίκτυο του Ιδρύματος Άννα Λιντ, η Πλατφόρμα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, το Ελληνικό Δίκτυο Στέγασης, το Δίκτυο Επιλεγμένου Σεβασμού και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Θεσσαλονίκης (2012-19).


ΠΙΝΑΚΑΣ
Οι νικητές για το 2020

1. Βέλγιο: Generation Climate Europe 
2. Βουλγαρία: ίδρυμα «Music for Bulgaria» 
3. Βουλγαρία: Legal Art Centre 
4. Τσεχική Δημοκρατία: CIIRC CTU Τσεχικό Ινστιτούτο πληροφορικής, ρομποτικής και κυβερνητικής, Τσεχικό Τεχνικό 
Πανεπιστήμιο της Πράγας 
5. Γερμανία: Europäisches Jugendparlament in Deutschland e.V. 
6. Εσθονία: Tallinna Keskraamatukogu 
7. Ιρλανδία: Irish Girl Guides Europe Badge 
8. Ιρλανδία: Family Carers Ireland 
9. Ελλάδα: Symbiosis 
10. Ισπανία: Red de solidaridad vecinal Somos Tribu VK 
11. Γαλλία: Banlieue Santé 
12. Κροατία: Ένωση προσκόπων και οδηγών Κροατίας 
13. Ιταλία: 6023 APS 
14. Κύπρος: ICLAIM 
15. Κύπρος: Kostas Vichas 
16. Λετονία: Organizācija ManaBalss - Sabiedrības Līdzdalības Fonds 
17. Λιθουανία: «Burokelis ir krapas» ΕΠΕ 
19. Ουγγαρία: Oltalom Karitatív Egyesület 
20. Ουγγαρία: Laura Sarolta Baritz 
21. Μάλτα: Lockdown Festival 
22. Κάτω Χώρες: Stichting Geen Grens 
23. Αυστρία: Euro Babble 
24. Αυστρία: Caritas für Menschen in Not 
25. Πολωνία: Inicjatywa "Wolne Sądy" 
26. Πορτογαλία: Corpo Nacional de Escutas (CNE) - Escutismo Católico Português 
27. Ρουμανία: Dăruieşte Aripi Association 
28. Σλοβακία: OLYMP 
29. Φινλανδία: Φινλανδική ένωση για την προστασία της φύσης 
30. Σουηδία: Yalla Trappan 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved