nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παλαιότερα Σεμινάρια Επιστροφή    
Thace: Παιγνιοθεραπεία, δραματοθεραπεία και εικαστική θεραπεία (20/10/08)


Αθήνα 20.10.2008, 18:22
"Παιγνιοθεραπεία, δραματοθεραπεία και εικαστική θεραπεία ως μέσα διάγνωσης και θεραπείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων" είναι το θέμα πιστοποιημένου πρόγραμματος μετεκπαίδευσης που προσφέρει το THACE.

Μέσα από βιωματικές - εκπαιδευτικές ασκήσεις, οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν μη παρεμβατικές μεθόδους για να προσεγγίσουν τα παιδιά, τους εφήβους, τους ενήλικες. Αυτό στηρίζεται στην αρχή ότι μέσω του συμβόλου (παιχνίδι, ζωγραφική, ρόλοι, μουσική, παραμύθι) ή μέσω της φανταστικής πραγματικότητας το άτομο παίρνει την απαραίτητη απόσταση ώστε να μπορέσει να εκφράσει με ασφάλεια σκέψεις, συναισθήματα, δυσκολίες. Με αυτόν τον τρόπο του δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσει τις εσώτερες ανάγκες του, να μετασχηματίσει την εμπειρία του και να διευρύνει το προσωπικό του δυναμικό.

Μερικά ενδεικτικά θέματα του προγράμματος είναι τα εξής:
• Προσκόλληση και διαπροσωπικές σχέσεις από τη βρεφική ως την ενήλικη ζωή
• Συμβολισμός και Αντίληψη Πραγματικού, Δημόσιου, Ιδανικού Εαυτού
• Φαντασία και Πραγματικότητα
• Ανάπτυξη Δημιουργικής Έκφρασης και Εφεδρικές Πηγές Δύναμης
• Εφαρμογή Μύθων, Ιστοριών, Παραμυθιών στην Προσωπική Ιστορία του Ατόμου
• Ανάδυση Επιθυμιών και Συναισθηματική Ενδυνάμωση
• Οικογενειακές- Διαπροσωπικές Σχέσεις: πότε το πρόβλημα γίνεται λύση και το αντίστροφο
• Παρέμβαση στην κρίση
• Θυμός και διαχείριση επιθετικότητας
• Όρια - διεκδίκηση
• Φόβοι/ φοβίες
• Απώλεια - πένθος
• Κακοποίηση
• Ανάδυση ρόλων σε ομάδα
• Τοξικά και υγιή συναισθήματα
• Συναισθηματική νοημοσύνη

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
- επαγγελματίες από το χώρο της ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, εργοθεραπευτές, κ.λπ.) που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους, αλλά και να ενσωματώσουν τεχνικές από τις θεραπείες μέσω Τέχνης μέσα στην κλινική τους πρακτική
- εκπαιδευτικούς οι οποίοι έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους (δάσκαλοι, παιδαγωγοί) ώστε να μπορούν να τους κατανοούν καλύτερα και να συνεργάζονται αποτελεσματικότερα
- ανθρώπους της τέχνης (ηθοποιούς, σκηνοθέτες, ζωγράφους, λογοτέχνες, κ.λπ.) οι οποίοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν το δυναμικό τους
- φοιτητές που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις αλλά και να έχουν την εμπειρία συμμετοχής σε βιωματικά σεμινάρια.

Θα χρησιμοποιηθούν προβολικές δοκιμασίες, προβολικές - θεραπευτικές κάρτες, παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμοί, θεατρικό παιχνίδι, ανάλυση κλινικών περιπτώσεων, μύθοι, κατασκευή ιστοριών, κατασκευή αντικειμένων/ μασκών μεταξύ άλλων. Οι θεραπείες μέσω Τέχνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση, για πρόληψη, αλλά και για θεραπεία.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 60 ώρες και η ολοκλήρωσή του οδηγεί στην απόκτηση BTEC Professional Award in Art Therapies: Integrating Play, Drama, and Art Therapy, από τον παγκόσμια αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό φορέα της Μεγάλης Βρετανίας Edexcel. Η έναρξη του προγράμματος έχει προγραμματιστεί για την 18η  Νοεμβρίου.

Πληροφορίες παρέχει το ΤΗACE, Σόλωνος 108, 10681, Αθήνα, Τηλ.: 210-3801069, www.thace.edu.gr, e-mail: info@thace.edu.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 26410-53055, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2019  proslipsis.gr, All rights reserved