nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παλαιότερα Σεμινάρια Επιστροφή    
Σεμινάρια επιχειρηματικότητας από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου 16/4/09


Ηράκλειο 16.4.2009, 12:34
Δύο σεμινάρια επιχειρηματικότητας με τίτλο αντίστοιχα "τακτικές θωράκισης μιας επιχείρησης σε περιόδους κρίσης" και "επιχειρηματικό σχολείο", θα υλοποιήσει στο Ηράκλειο της Κρήτης το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

* Το σεμινάριο με θέμα: «Τακτικές θωράκισης μιας επιχείρησης σε περιόδους κρίσης» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, είναι διάρκειας 10 ωρών και θα διεξαχθεί στις 16-17 Μαΐου 2009.

Αποτελείται από τις παρακάτω ενότητες:
1. Οι λόγοι δημιουργίας της οικονομικής κρίσης.
2. Η διαμόρφωση του οικονομικού περιβάλλοντος σε περιόδους κρίσης
3. Στρατηγικές των επιχειρήσεων ανάλογα με τους οικονομικούς κύκλους
4. Αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού
5. Μεθοδικά βήματα χρηματοοικονομικής προστασίας της επιχείρησης και επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται.
6. Διεκδίκηση βραχυπρόθεσμου δανεισμού από τις τράπεζες. 
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων.
Βασικοί στόχοι του είναι η επιχείρηση:
- Να εφοδιαστεί με την απαραίτητη γνώση ώστε να εκτιμήσει την υφιστάμενη κατάσταση της σε σχέση με το οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνει η κρίση.
- Να κατανοήσει τις τακτικές αντιμετώπισης της κρίσης.
- Να αποκτήσει τα απαραίτητα εκείνα εργαλεία που θα την βοηθήσουν να σχεδιάσει την δική της εξειδικευμένη τακτική θωράκισης απέναντι στην κρίση.
- Να αποκτήσει τη δυνατότητα να διακρίνει τις πιθανές ευκαιρίες που δημιουργούνται από την κρίση.

Επιστημονικός Υπεύθυνος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, και εισηγητές ο Δρ. Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Δρ. Ατσαλάκης Γιώργος.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί διδακτικό υλικό αποτελούμενο από βιβλία και άρθρα καθώς και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Για αναλυτικές πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΚ, Κορωναίου 14, 4ος όροφος τηλ.: 2810-342136 και 302735, κ. Βενιχάκη Μαίρη, venihaki@katartisi.gr, ιστοσελίδα: www.katartisi.gr. Στο πρόγράμματα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τον χρόνο καταβολής του δικαιώματος συμμετοχής. Το κόστος συμμετοχής μπορεί να καλυφθεί από την εισφορά του 0,45% (λογαριασμός ΛΑΕΚ).

* Το σεμινάριο "Επιχειρηματικό Σχολείο", το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιούργησε το Επιμελητήριο Ηρακλείου και υλοποιείται από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές κατ’ απαίτηση των επιχειρήσεων - μελών του, ανοίγει και πάλι τις πύλες του με νέους κύκλους μαθημάτων που θα διαρκέσουν από 9 Μαρτίου έως 9 Νοεμβρίου 2009.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων αλλά και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια ευρύτερη εικόνα της επιχειρηματικής δράσης κάνοντας χρήση σύγχρονων επιστημονικών εργαλείων και τεχνικών βασισμένες σε καθημερινά παραδείγματα.

Στόχος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου είναι να καταρτίσει υφιστάμενα αλλά και υποψήφια μέλη του, για όλα τα θέματα που αφορούν στη σωστή οργάνωση και την αποτελεσματική λειτουργία μιας επιχείρησης, στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Οι εισηγητές του προγράμματος  αποτελούν ενεργά μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας και διαθέτουν πολύτιμη εμπειρία  στη λειτουργία της τοπικής αγοράς.

Το σεμινάριο αποτελείται συνολικά από πέντε κύκλους μαθημάτων ο καθένας από τους οποίους διαρκεί 20 ώρες και περιλαμβάνει διαλέξεις που καλύπτουν μία αυτοτελή θεματική ενότητα.

Η θεματολογία των 5 κύκλων έχει ως εξής:
1ος κύκλος - Ίδρυση και οργάνωση επιχείρησης (09 - 21/03)
• Επιλογή αντικειμένου και δραστηριότητας
• Μορφές επιχειρηματικής δραστηριότητας
• Επιλογή νομικής μορφής της επιχείρησης
• Πηγές χρηματοδότησης
2ος κύκλος - Λειτουργίες διαχείρισης (30/03 - 11/04)
• Διαχείριση προμηθειών
• Διαχείριση πωλήσεων
• Ταμειακή διαχείριση
• Οικονομική διαχείριση
3ος κύκλος - Προώθηση πωλήσεων (16/05 - 27/05)
• Marketing
• Πωλήσεις
• Ηλεκτρονικό εμπόριο
• Διαχείριση πελατών
4ος κύκλος - Διαχείριση προσωπικού (14/09 - 26/09)
• Επιλογή πρόσληψη προσωπικού
• Εκπαίδευση προσωπικού
• Υποκίνηση προσωπικού
• Αξιολόγηση απόδοσης - Αμοιβές
• Διαδικασίες μισθοδοσίας
5ος κύκλος - Λογιστική και φορολογική παρακολούθηση (26/10 - 09/11)
• Κώδικας βιβλίων και στοιχείων
• Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ)
• Φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων
• Φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων
• Λοιποί φόροι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν έναν ή περισσότερους κύκλους μαθημάτων στις εγκαταστάσεις του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα.

Για τις εγγραφές μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, από 9:00 έως 15:00 μ.μ,. Κορωναίου 14, 4ος όροφος, τηλ.: 2810-342136 και 331590, κ. Βενιχάκη Μαίρη,  venihaki@katartisi.gr.

Ταυτότητα
Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου είναι πιστοποιημένο ΚΕΚ Περιφερειακής Εμβέλειας από το 2001 και συνεχίζει, ύστερα από επαναπιστοποίηση του ΕΚΕΠΙΣ, έως το 2008 με εξειδίκευση στις παρακάτω θεματικές ενότητες:
- Περιβάλλοντος
- Υγείας και Πρόνοιας
- Πολιτισμού και Αθλητισμού
- Παιδαγωγικά
- Οικονομίας και Διοίκησης
- Πληροφορικής
- Τουριστικά και Παροχής Υπηρεσιών
- Αγροτικά
- Τεχνικά και Μεταφορών

Το ΚΕΚ δραστηριοποιείται σε τέσσερις κεντρικούς τομείς:
1. Την υλοποίηση έργων Κατάρτισης, τόσο σε επίπεδο συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΚΤ, όσο και σε επίπεδο διοργάνωσης αυτοχρηματοδοτούμενων ταχύρρυθμων προγραμμάτων.
2. Στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση ευρύτερων δράσεων ανάπτυξης ανθρώπινων πόρων, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά προγράμματα και πρωτοβουλίες (Enlarge, Leonardo κ.λπ.)
3. Στην ανάπτυξη και διαχείριση των, σημαντικών και υψηλού επιπέδου, υποδομών του επ' ωφελεία των επιχειρήσεων του Νομού Ηρακλείου αλλά και ευρύτερων κοινωνικών ομάδων.
4. Στην υποστήριξη του αναπτυξιακού και διαχειριστικού έργου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, καθώς απασχολεί έμπειρα στελέχη, τα οποία είναι σε θέση να παρακολουθούν τις δράσεις του Επιμελητηρίου.

Έχει διαμορφώσει ένα ευρύ πρόγραμμα αυτοχρηματοδοτούμενης κατάρτισης που βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή. Τα σεμινάρια αυτά είναι κατά βάση εξειδικευμένα διαδραστικά (interactive) και απευθύνονται σε στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες.

Οι Τεχνικές Σχολές είναι η αιχμή του δόρατος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε σχέση με την καινοτομικότητα, το σχεδιασμό της αναπτυξιακής προοπτικής του Επιμελητηρίου, τις προϋποθέσεις και τους όρους ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και της συνολικής βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Το ανθρώπινο δυναμικό τους, η υλικοτεχνική τους υποδομή, η αμέριστη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και το σημαντικό πλεονέκτημα που πηγάζει από αυτή ακριβώς την σχέση, εγγυώνται την ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση τους στο χώρο της κατάρτισης και της αγοράς εργασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 26410-53055, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2019  proslipsis.gr, All rights reserved