nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ: Τα σούπερ μάρκετ της ανεργίας

Αθήνα 21.8.2010
Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Προκαλώντας άγρια το δημόσιο αίσθημα, σούπερ μάρκετ εκτοπίζουν από τα ράφια τους ακόμη και βασικά, ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, όπως τα οπωροκηπευτικά, αντικαθιστώντας τα με εισαγόμενα, συνήθως κακής ποιότητας.

Στα Καρφούρ, στο Βασιλόπουλο, στα Λιντλ και σε άλλα μεγαλοκαταστήματα, ο καταναλωτής υποχρεώνεται πλέον να επιλέξει ντομάτες Πολωνίας και Βελγίου, μαρούλια και καρότα Κίνας, ελιές Τουρκίας, αχλάδια Αργεντινής, πατάτες Αιγύπτου και μια σειρά άλλα εισαγόμενα προϊόντα, συνήθως κακής ποιότητας (το τονίζουμε).

Προϊόντα, δηλαδή, που παράγονται εν αφθονία στη χώρα μας και μάλιστα εξάγονται επί σειρά ετών σε πολλές χώρες του εξωτερικού, κατακτώντας τις τοπικές αγορές με την ανώτερη ποιότητά τους.

Με την τακτική τους αυτή τα σούπερ μάρκετ βάλλουν αφενός κατά του έλληνα καταναλωτή και αφετέρου κατά της παραγωγικής βάσης της χώρας, οδηγώντας πολλούς παραγωγούς στην απόγνωση, τη χρεωκοπία και την ανεργία.

Είναι το δεύτερο σημαντικό χτύπημα που επιφέρουν τα σούπερ μάρκετ στην εργασία και την οικονομία, μετά την ανεξέλεγκτη εξάπλωσή τους, που υποχρέωσε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείσουν και χιλιάδες εργαζόμενους να μείνουν στο δρόμο.

Η νέα πρόκληση δεν πρέπει να περάσει. Ο καταναλωτής έχει χρέος να αντιδράσει. Kαι χίλιους δυο λόγους να προτιμά τα ελληνικά προϊόντα. Ένας είναι η ανεργία.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ


Και "εισαγόμενοι" εργάτες
6 Σεπτεμβρίου 2010

Ορθό το άρθρο σας. Βέβαια οι έλληνες πάντα θα προτιμούν τα εισαγόμενα προϊόντα χωρίς να τους ενδιαφέρει η ποιότητα, αρκεί να τα πάρουν με τη μισή τιμή. Ούτε τα παιδιά τους δεν σκέφτονται. Θα μου πεις οι περισσότερες μανάδες τα ταϊζουν fast food και με τα ποιοτικά οπωροκηπευτικά θα ασχοληθούν!

Η ίδια λογική χαρακτηρίζει τους έλληνες εδώ και αρκετά χρόνια μέχρι και σήμερα και στην οικοδομή. Πληρώνουν και εκεί όσο όσο εισαγόμενους εργάτες για να τους κάνουν επισκευές πασαλείμματα στα σπίτια τους χωρίς να τους νοιάζει αν σε ένα χρόνο θα χρειαστούν πάλι μάστορα. Δυστυχώς και στην οικοδομή δεν βρίσκεις πλέον ποιότητα στις κατασκευές. Έτσι, πάρα πολλοί έλληνες οικοδόμοι, όπως και ο σύζυγός μου, αντιμετώπισαν την ανεργία λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού.

Κάθε φορά βέβαια που θίγουμε το θέμα των εισαγόμενων αλλοδαπών εργατών μας λένε ρατσιστές. Ελπίζω να μην κάνουν το ίδιο και με σας που θίγετε την κακή ποιότητα των εισαγόμενων αγαθών και προϊόντων.

Με εκτίμηση

Ε.Α.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved