nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τριμερής για τον «ξαφνικό θάνατο» της εταιρείας πλαστικών «Pipe Life» στη Θήβα

Proslipsis.gr | Αθήνα 19.2.2021, 17:04

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19 Φεβρουαρίου, διαδικτυακή τριμερής διαδικασία με το Υπουργείο Εργασίας για την αιφνιαδιαστική αναγγελία του ξαφνικού κλεισίματος του εργοστασίου της εταιρείας πλαστικών «Pipe Life» στη Θήβα, ανακοινώνει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ).

Κατά την Ομοσπονδία, η αποχώρηση της εταιρείας και η απόλυση 70 εργαζομένων έρχεται σε μια στιγμή που -όπως όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν- υπάρχει σημαντικό παραγωγικό έργο και διασφαλισμένη βιωσιμότητα. «Την περίοδο 2010-2019, οι εργαζόμενοι της  «Pipe Life» πλήρωσαν το «μάρμαρο» της κρίσης και «έβαλαν πλάτη» με καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Από το 2019 έως σήμερα, όμως, η παραγωγική κανονικότητα στην επιχείρηση είχε αποκατασταθεί, ο όγκος εργασιών και παραγγελιών είχε αυξηθεί σημαντικά, οι εργαζόμενοι δουλεύουν με πλήρη απασχόληση σε 3 βάρδιες/24ωρη λειτουργία και τίποτε δεν προμήνυε αυτή την απόφαση, η οποία έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία». 

Το υπουργείο Εργασίας, πάντα σύμφωνα με την Ομοσπονδία, έκανε έκκληση στους εκπροσώπους της εταιρείας να επανεξετάσουν την απόφαση του «λουκέτου» και ζήτησε τα οικονομικά στοιχεία. Ταυτόχρονα, κατέστησε σαφές ότι οι επικείμενες ομαδικές απολύσεις θα συναντήσουν την άρνηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (Α.Σ.Ε.) αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις και δεν ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες, με βάση το εργατικό δίκαιο, διαδικασίες.

Η πλευρά των εργαζομένων –με τη συμμετοχή εκπροσώπων του επιχειρησιακού Σωματείου «Pipe Life», της Ο.Ε.Χ.Β.Ε., του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας, της ΓΣΕΕ, καθώς και των νομικών τους συμβούλων– καταδίκασαν την απόφαση της Εταιρείας για τον «ξαφνικό θάνατο» του Εργοστασίου και κάλεσαν την εργοδοτική πλευρά να μεταβάλλει τη στάση της. Παράλληλα, ανέδειξαν την υφιστάμενη κατάσταση βιωσιμότητάς της επιχείρησης όπως προκύπτει από το σοβαρό παραγωγικό της έργο και τα οικονομικά της στοιχεία που κάθε άλλο παρά τεκμηριώνουν την εν λόγω απόφαση ενώ επισήμαναν ότι θα εξαντλήσουν το σύνολο του κοινοτικού και εθνικού νομικού «οπλοστασίου». Τέλος, υπογράμμισαν την ανάγκη το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση να προστατέψει τις θέσεις εργασίας και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των εργαζομένων.

«Κοινός παρονομαστής, η απόλυτη στήριξη του Συνδικαλιστικού Κινήματος στον αγώνα των εργαζομένων της «Pipe Life» για διατήρηση του εργοστασίου και της δουλειάς τους, καθώς και η επιτακτική ανάγκη ανάσχεσης ενός ακόμη φαινομένου αποβιομηχάνισης και αποεπένδυσης», τονίζει η Ομοσπονδία. 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved