nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Ειδικοί επιστήμονες Επιστροφή στις κατηγορίες αγγελιών

ATTIKH Ζωγράφου
Πρόσληψη Χημικού με Μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό στην Οργανική Χημεία
Στα πλαίσια υλοποίησης του ερευνητικού έργου «LUMIBLAST / A paradigm shift in cancer therapy – using mitochondria-powered chemiluminescence to non-invasively treat inaccessible tumours», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του Horizon 2020 και συγκεκριμένα του προγράμματος εργασίας Future and Emerging Technologies (FET-OPEN), προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος για μία θέση συνεργάτη, ο οποίος θα διεξάγει έρευνα με θέμα που αφορά στην Ανάπτυξη Νέων Οργανικών Μορίων για Μιτοχονδριακή Θεραπεία.

Το έργο LUMIBLAST στοχεύει στην ανάπτυξη μιας πρωτοποριακής θεραπείας που θα αντιμετωπίζει, με μη επεμβατικό τρόπο, δύσκολα προσεγγίσιμους καρκινικούς όγκους όπως το πολύμορφο γλοιοβλάστωμα (glioblastoma multiforme / κακοήθης όγκος εγκεφάλου). Η συγκεκριμένη θεραπεία, θα χρησιμοποιεί την ίδια την ενέργεια που παράγεται από τα μιτοχόνδρια των καρκινικών κυττάρων για την αυτοτροφοδοτούμενη καταστροφή τους. Στόχος της Ερευνητικής Ομάδας του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ο σχεδιασμός και η σύνθεση των οργανικών μορίων που θα επιτυγχάνουν την θεραπεία αυτή.

Ο Χημικός που θα επιλεγεί θα εργαστεί στο Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επιβλέποντα τον Επίκουρο Καθηγητή Γεώργιο Χ. Βουγιουκαλάκη. Η ολοκλήρωση της ερευνητικής αυτής εργασίας αναμένεται να οδηγήσει σε επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με υψηλούς δείκτες απήχησης και σε προϊόντα φαρμακευτικού και εμπορικού ενδιαφέροντος. Πέραν του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Δρ. Γ. Βουγιουκαλάκης), στο ερευνητικό πρόγραμμα LUMIBLAST συμμετέχουν το Oslo University Hospital (Prof. K. Berg), το Universitat Politècnica de València (Prof. M. Miranda), το University of Oslo – School of Pharmacy (Prof. H. H. Tønnesen) και η εταιρία Knight Scientific Limited από το Ηνωμένο Βασίλειο (Dr. J. Knight).

Ο ερευνητής που θα επιλεγεί αναμένεται να ξεκινήσει 1 Σεπτεμβρίου 2018.

Απαραίτητα Προσόντα
Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν Πτυχίο Χημείας και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης ή Διδακτορικό Δίπλωμα στην Οργανική Χημεία. Ερευνητική εμπειρία στο χαρακτηρισμό ενώσεων με φασματοσκοπία πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού (NMR), φασματοσκοπία ορατού-υπεριώδους (UV-Vis), φασματομετρία μαζών (MS) και φασματοσκοπία υπερύθρου (FTIR) θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα. Η άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (γραπτά και προφορικά – κατά προτίμηση επιπέδου Proficiency) είναι απαραίτητη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα τον Δρ. Γεώργιο X. Βουγιουκαλάκη: vougiouk@chem.uoa.gr

Γεώργιος Χ. Βουγιουκαλάκης, Ph.D.
Επίκουρος Καθηγητής Οργανικής Χημείας
Τμήμα Χημείας
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πανεπιστημιόπολη, 15771 Αθήνα, Ελλάδα
Τηλ: +30-210-7274230
Fax: +30-210-7274761
vougiouk@chem.uoa.gr
http://users.uoa.gr/~vougiouk/
Κωδικός: A075583       Δημοσίευση: 06-07-2018

Το γραφείο μελετών «Γ.Ζ. Ματθαίου» δραστηριοποιείται πλέον των 30 ετών στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και την εκπόνηση μελετών. Πιο συγκεκριμένα, εκπονεί Τεχνοοικονομικές Μελέτες, Μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες για φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Επίσης, δραστηριοποιείται στη διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Ζητάμε συνεργασία
Το γραφείο μας ζητά συνεργασία πλήρους απασχόλησης με επιστήμονες συναφών ειδικοτήτων (Πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και εμπειρία στην εκπόνηση των παραπάνω Μελετών.

Στοιχεία επικοινωνίας: e-mail: gm@gmatthaiou.gr, τηλ.: 210-2282636.
Κωδικός: A075465       Δημοσίευση: 02-07-2018

ΑΤΤΙΚΗ Βόρεια προάστια
Zητείται Λογοθεραπεύτρια, Ψυχολόγος, Δασκάλα με ειδίκευση στην ειδική αγωγή για παράλληλη στήριξη σε κοριτσάκι 10 ετών με λεκτική δυσπραξία. Βόρεια Προάστια νομού Αττικής.
Απαραίτητη η γνώση εξατομικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος και εμπειρίας τουλάχιστον 2 ετών στην αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών.
Συστάσεις απαραίτητες.
Αποστολή βιογραφικού στη διεύθυνση: karavri123@gmail.com.
Κωδικός: A075153       Δημοσίευση: 20-06-2018

     Σελίδα:      

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας
 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 213-0142306, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2018  proslipsis.gr, All rights reserved