ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Η ευρωβουλευτής κ. Ρόδη Κράτσα για το ευρωπαϊκό έτος κινητικότητας των εργαζομένων (23/2/06)

 

 

 

 

 


Η Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες)
και Ευρωπαίων Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Internet address:
http://www.epp-ed.org/press/el/pressdelegel.asp


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Βρυξέλλες, 23 Φεβρουαρίου 2006

Δήλωση της ευρωβουλευτού Ρόδης Κράτσα για το Ευρωπαϊκό Έτος Κινητικότητας των Εργαζομένων

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για το Ευρωπαϊκό Έτος Κινητικότητας. Στόχος τους είναι η ενημέρωση των ευρωπαίων πολιτών αλλά και των κυβερνητικών φορέων για τα δικαιώματα, τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες που προσφέρουν τόσο η γεωγραφική όσο και η επαγγελματική κινητικότητα.

Στην Ευρώπη παρατηρείται εργασιακή κινητικότητα κατά μέσο όρο ανά 10,6 έτη, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου οι εργαζόμενοι αλλάζουν εργασία ανά 6,7 έτη. Όσον αφορά την γεωγραφική κινητικότητα, μόλις το 1.2% του πληθυσμού της Ε.Ε. μετακόμισε σε μια άλλη χώρα σε σύγκριση με το 5.9% του πληθυσμού που μετακινήθηκε από μια περιοχή σε άλλη στις ΗΠΑ.

Η αύξηση της κινητικότητας έχει μεγάλη σημασία για την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε., για τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας και για την αποτελεσματική λειτουργία της ενιαίας εσωτερικής αγοράς.

Η αγορά εργασίας της Ε.Ε. χαρακτηρίζεται από μεγάλη ανεργία σε ορισμένες περιοχές και ορισμένους τομείς καθώς και έλλειψη δεξιοτήτων και εργασίας σε άλλους. Η κινητικότητα θα βοηθήσει ώστε να αντιμετωπισθούν αυτές οι ανάγκες.

Η Ελλάδα παρουσιάζει από τα χαμηλότερα ποσοστά κινητικότητας των εργαζομένων εντός της Ε.Ε. Το 41% των Ελλήνων δεν έχει αλλάξει εργοδότη τα τελευταία δέκα χρόνια ενώ μόνο το 5% των Ελλήνων έχει μετακομίσει για επαγγελματικούς λόγους σε άλλο κράτος - μέλος τα τελευταία δέκα χρόνια. Το παράδοξο είναι ότι, σύμφωνα με σχετική έρευνα, ένας στους δυο Έλληνες δεν θα είχε αντίρρηση να εργασθεί στο εξωτερικό.

Θα πρέπει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο να αντιμετωπισθούν οι ανασταλτικοί για την κινητικότητα παράγοντες που έχουν να κάνουν με τη γλώσσα, τις κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών, τη γραφειοκρατία, την ελλιπή αλληλο-αναγνώριση πτυχίων και επαγγελματικών δεξιοτήτων, τα νομικά και διοικητικά κωλύματα που προβάλλουν τα κράτη – μέλη, καθώς και την ανεπαρκή ενημέρωση των πολιτών.

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved