nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Υπουργικές δηλώσεις για φθηνό ίντερνετ στους φοιτητές (14/3/06)


ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,
ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα, 14 Μαρτίου 2006

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΟΥΦΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΥΦΑΣ: «Μαζί με την Υπουργό Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου, ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό και την Κυβερνητική Επιτροπή ότι, στις 27 Μαρτίου ξεκινά η οριστική εφαρμογή του Προγράμματος ‘’Δίοδος’’, που αφορά τη φθηνή πρόσβαση των φοιτητών και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, με ευρυζωνικό τρόπο, στο σύστημα.

Θα ενθυμίστε ότι, στις 30 Νοεμβρίου, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Λιάπης, η κα Γιαννάκου και ο ίδιος, είχαμε ανακοινώσει τη δοκιμαστική έναρξη συμμετοχής των φοιτητών και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στο σύστημα ADSL.

Η δοκιμαστική περίοδος έληξε επιτυχώς. Στις 27 Μαρτίου ξεκινάει κανονικά η εφαρμογή, με τη συμμετοχή των παρόχων του συστήματος αυτού, των φοιτητών, της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και βεβαίως με τη συμμετοχή του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας, που θα εξυπηρετεί το όλο σύστημα, για να έχουν οι φοιτητές μας και η Πανεπιστημιακή Κοινότητα φθηνό Internet
».

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: «
Εγώ, αφού ευχαριστήσω τους δύο συναδέλφους υπουργούς, θέλω να απευθυνθώ στους φοιτητές, και να πω ότι η χρησιμοποίηση ευρυζωνικών δικτύων με το σύστημα ADSL είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα. Οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται και πάρα πολύ φθηνή πρόσβαση. Αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία, μαζί με τη διδασκαλία και τα βιβλία τους, να επεκτείνουν το χώρο των γνώσεών τους.

Πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση, καθώς και σε επίπεδο σχολικών δικτύων (school net), σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας, έχουμε ήδη εκπονήσει Πρόγραμμα, για δύο χρόνια, ώστε και το σχολικό δίκτυο, που σήμερα κινείται σε πολύ χαμηλές ταχύτητες, με το ίδιο ακριβώς σύστημα, να μπει στις υψηλές ταχύτητες των ευρυζωνικών δικτύων. Θεωρούμε ότι είναι μια πάρα πολύ καλή προοπτική για το σύνολο της Εκπαίδευσης και της Παιδείας
».

Οι υπουργοί Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου και Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, έκαναν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«
Σε συνέχεια της από 30/11/2005 κοινής δήλωσής μας σχετικά με το πρόγραμμα ΔΙΟΔΟΣ (προνομιακή ευρυζωνική πρόσβαση των φοιτητών στο Διαδίκτυο), ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

1. Έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η πιλοτική λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων που θα υποστηρίζουν την εφαρμογή του προγράμματος ΔΙΟΔΟΣ, με τη συμμετοχή πολλών Παρόχων, του ΕΔΕΤ, και ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

2. Έχουν ήδη προσκληθεί οι Πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου να υπογράψουν σύμβαση με την Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) ΑΕ του Υπουργείου Ανάπτυξης, για να αποκτήσουν το δικαίωμα πρόσβασης στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, για τη σύναψη προνομιακών φοιτητικών συνδρομών ADSL, στο πλαίσιο του ΔΙΟΔΟΣ.

3. Οι συμμετέχοντες Πάροχοι θα δημοσιοποιούν τις δεσμευτικές προσφορές τους στο Πληροφοριακό Σύστημα ΔΙΟΔΟΣ (http://diodos.net.gr), μέσω του οποίου θα μπορούν να ενημερώνονται και να εγγράφονται οι δικαιούχοι φοιτητές.

4. Η κανονική λειτουργία του όλου προγράμματος για τους φοιτητές-χρήστες θα γίνει σταδιακά, ξεκινώντας από την 27/03/2006. Ανάλογα με την πρόοδο των εγγραφών και την ανταπόκριση των συστημάτων, θα επιδιωχθεί η ομαλότερη και ταχύτερη δυνατή κάλυψη όλων των ελληνικών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

5. Λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης των φοιτητών παρέχονται στην ιστοσελίδα
http://diodos.net.gr».

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved