nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΓΣΣΕ: Το ψήφισμα της σημερινής απεργίας (15/3/06)


ΓΣΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 15.3.2006

KAΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 15/3/06 η 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με μαζική και αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων. Σε πολλούς εργασιακούς χώρους όπως, Βιομηχανία, Ορυχεία, Πετρέλαια,Τσιμέντα, οικοδομικές εργασίες, ΔΕΚΟ, Τράπεζες κλπ, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και έφθασε σχεδόν στο 100%.

Σ’ όλη τη χώρα,οι άνθρωποι της μισθωτής εργασίας, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, ένωσαν τις δυνάμεις τους και εξέφρασαν από κοινού την αγανάκτησή τους και την ριζική διαφωνία τους στην πολιτική λιτότητας, της ακρίβειας, της ανεργίας και των απολύσεων. Με την πρωτοφανή αγωνιστική και μαζική συμμετοχή στην απεργία που δεν είχε προηγούμενο, οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους, όσο συνεχίζεται η ασκούμενη αντεργατική πολιτική των απολύσεων, της ανατροπής και κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων, αμφισβήτησης των ΣΣΕ και της καταστολής των απεργιακών αγώνων των εργαζομένων.

Μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


* Σας επισυνάπτουμε το ψήφισμα της απεργίας και την ομιλία του προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρήστου Πολυζωγόπουλου

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
(15-3-2006)
Η απεργιακή συγκέντρωση του πραγματοποιήθηκε σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 15/3/06 της Γ.Σ.Ε.Ε. – ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο Αρεως, Αθήνα, αφού άκουσε τους ομιλητές, κατέληξε και ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα.

Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι που δεχόμαστε σφοδρότατη επίθεση στο σύνολο, των εργασιακών, οικονομικών, κοινωνικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τις αποφάσεις και ενέργειες της Κυβέρνησης.

Οι Συλλογικές μας Συμβάσεις αμφισβητούνται, υπονομεύονται και καταργούνται όπως στις Τράπεζες και στις ΔΕΚΟ. Το δικαίωμα της απεργίας ακυρώνεται και η πολιτική επιστράτευση χρησιμοποιείται ως μέτρο καταστολής των απεργιακών μας διεκδικήσεων.

Οι αντεργατικοί νόμοι της Κυβέρνησης διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Καταργούν το 8ωρο και υπονομεύουν το ωράριο, μειώνουν την αμοιβή των υπερωριών, ακυρώνουν κανονισμούς και συμβάσεις.

Η εισοδηματική πολιτική και ειδικότερα οι αυξήσεις 1,5%, αποτελούν εμπαιγμό για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους γιατί για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια είναι πολύ κάτω από τον τρέχοντα πληθωρισμό. Αυτό σε συνδυασμό με το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας, έχει μείωση δραματικά το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων.

Συνεχίζεται και εντείνεται η ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των ΔΕΚΟ. Η Δημόσια Υγεία, Παιδεία υποβαθμίζονται και εμπορουματοποιούνται.

Ταυτόχρονα επιχειρήσεις κλείνουν, καθημερινά και πετούν τους εργαζόμενους στο δρόμο και στην ανεργία.

Η ανάπτυξη υποχωρεί σημαντικά, νέες θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται και οι άνεργοι, ιδιαίτερα οι νέοι, ασφυκτιούν και δεν βρίσκουν διέξοδο με σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Η πρόταση των εργοδοτών για αυξήσεις αποδοχών 2,8% αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό. Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η υπερκερδοφορία των επιχειρήσεων, των οικονομικών και φορολογικών διευκολύνσεων που τους χορηγούνται είναι προκλητικές. Η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική ευνοεί μονομερώς και άδικα τους οικονομικά ισχυρούς, διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και την απόκλιση με τους εργαζομένους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γι’ αυτό Διεκδικούμε και Απαιτούμε:
- Να γίνουν σεβαστές οι συλλογικές συμβάσεις και να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους εργαζόμενους του Ιδιωτικού τομέα. Αντιδρούμε στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και στις αυξήσεις ψίχουλα. Νέο μισθολόγιο και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
- Να μπει φραγμός στο κύμα της Ακρίβειας και της κερδοσκοπίας της αγοράς ώστε να προστατευτούν τα εισοδήματα των καταναλωτών.
- Να σταματήσουν οι μαζικές απολύσεις, να ληφθούν μέτρα στήριξης των μονάδων της βιομηχανίας και να επιβληθούν «ποινές» σε όσους κερδοσκοπούν, επιδοτούνται και απολύουν εργαζόμενους.
- Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων ώστε να ανακουφισθούν από τις δραματικές επιπτώσεις της ανεργίας.
- Να σταματήσει η απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και η ανατροπή κάθε κανονισμού προστασίας της εργασίας.
-
Να υπάρξει ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για σταθερή απασχόληση και εργασιακές σχέσεις στον Ιδιωτικό τομέα. Μόνιμη, ενιαία σχέση εργασίας στο Δημόσιο.
- Μονιμοποίηση των Συμβασιούχων σύμφωνα με την πρόταση νόμου της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και την προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης.
-
Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που υπονομεύουν το ωράριο, μειώνουν την αμοιβή των υπερωριών, καταργούν κανονισμούς εργασίας, διαχωρίζουν τους νέους εργαζόμενους από τα δικαιώματα της παρούσας γενιάς.
- Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ στρατηγικού χαρακτήρα καθώς και των Δημοσίων Υπηρεσιών, οι ανατροπές των εργασιακών σχέσεων κα των ΣΣΕ. Να μην προωθηθούν οι συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
-
Υπερασπίζουμε το δικαίωμα της απεργίας Να καταργηθεί η πρακτική της υπονόμευσης της απεργίας και της αναγκαστικής εργασίας

Η σημερινή αγωνιστική διαμαρτυρία μας θα συνεχισθεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, όσο η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική έχει στο στόχαστρό της τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, τους μισθούς, τα ημερομίσθια, τις συντάξεις και εντέλει το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία. Θα αντισταθούμε στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και θα διεκδικήσουμε τα δίκαια και ώριμα αιτήματα μας.

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥΑΞΟΝΕΣ ΟΜΙΛΙΑΣ
Του Χρήστου Πολυζωγόπουλου, Προέδρου της ΓΣΕΕ, στην απεργιακή συγκέντρωση της 15/3/06.

Σήμερα, Όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας απεργούν.
Απεργούν, διαδηλώνουν και βροντοφωνάζουν, μαζί με τους ανέργους, μαζί με τους συνταξιούχους, μαζί με τους νέους, τις νέες.
- Η αντοχή εξαντλήθηκε.
- Η ανοχή εξανεμίσθηκε.
- Δεν πάει άλλο!!
- Ήλθε το τέλος της αντοχής.
- Ήλθε το τέλος της ανοχής.

Δεν αντέχουν άλλο τη δυσβάσταχτη ακρίβεια.
Δεν αντέχουν άλλο τις απολύσεις, την ένταση και τη διάρκεια της ανεργίας.
Δεν αντέχουν άλλο την ανασφάλεια, την επισφάλεια και τη δοκιμασία.
Δεν αντέχουν άλλο οι πλάτες τους μια άγρια ταξική αναδιανομή που γίνεται σε βάρος τους.
Δεν αντέχουν μία φορολογία ταξική που τα παίρνει από τους πολλούς και τα δίνει στους λίγους.
Δεν αντέχουν άλλο τ’αποτελέσματα μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που απαξιώνει συνεχώς την εργασία, την υποβαθμίζει και την ενοχοποιεί ως υπεύθυνη για κάθε πρόβλημα που υπάρχει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Δεν ανεχόμαστε άλλο ψεύτικες υποσχέσεις, μεγάλα λόγια και προκλητικές προτάσεις.
Η θερμή επιλογή και απόφαση της δήθεν απογραφής οδηγήθηκε στη δύση της.
Αφησε πίσω της όμως κοινωνικά και οικονομικά αποκαΐδια.
Χρησιμοποιήθηκε σαν ένα μεγάλο άλλοθι για να μη τηρηθούν οι υποσχέσεις.
Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
Για να μη διατεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την επιδότηση των ανέργων.
Για να μην εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις του Κράτους στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ώστε να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί το σύστημα κοινωνικής Ασφάλισης και οι συντάξεις.

Δεν έφθαναν όμως αυτά.
Είχαμε τους νόμους που πολιτογραφήθηκαν σαν μεταρρυθμίσεις.
Μεταρρύθμιση στα εργασιακά.
Αποτέλεσμα: μείωση των θέσεων εργασίας και αφαίρεση μεγάλου τμήματος του εισοδήματος των εργαζομένων υπέρ των βιομηχάνων και των οικονομικά ισχυρών.
Μεταρρύθμιση στις ΔΕΚΟ.
Αποτέλεσμα; Διαχωρισμός των εργαζομένων σε παλιούς και νέους.
Διεύρυνση της επισφάλειας, ένταση της ανασφάλειας και απαξίωση της εργασίας των νέων μας, των παιδιών μας. Χτυπήθηκαν μας λένε τα ρετιρέ, οι προνομιούχοι, οι τεμπέληδες που απομυζούν τον πλούτο του κοσμάκη.
Μεταρρύθμιση διαρκείας.
Αρση της μονιμότητας, όχι για να ενισχυθεί όπως ισχυρίζονται η αποτελεσματικότητα του Δημοσίου αλλά για να απολύονται πιο εύκολα μέχρι και αυθαίρετα οι εργαζόμενοι.
Μεταρρύθμιση για το Ασφαλιστικό.
Ένα ατέλειωτο επικοινωνιακό παιχνίδι.
Εγκατάλειψη των Ασφαλιστικών Ταμείων
Στόχος; Πλήρης αποσταθεροποίηση κάθε έννοιας κοινωνικής Ασφάλισης μέσα από την ενίσχυση της αναξιοπιστίας ώστε:
- να αυξηθούν τα όρια ηλικίας,
- να μειωθούν οι συντάξεις
- και να κατεδαφιστούν κοινωνικές παροχές.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, σήμερα απαντούν με όλη τη δύναμη της φωνής τους, με όλη τη δύναμη της ψυχής τους.
Δεν υπάρχει άλλη ανοχή.
Οι εργαζόμενοι δε θα δεχθούν αμφισβήτηση, υπονόμευση και ανατροπή των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων.
Θα ανατρέψουμε την εισοδηματική πολιτική.
Η Εθνική Σύμβαση, οι κλαδικές συμβάσεις και κάθε κοινωνική διαπραγμάτευση δε θα μπουν στον προκρούστη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους δε θα το επιτρέψουν.

Σήμερα απ’όλες τις συγκεντρώσεις, απ’όλη την Ελλάδα, όλοι οι εργαζόμενοι, με πρωτοφανή συμμετοχή και δυνατή φωνή,
- απορρίπτουν τις προτάσεις των βιομηχάνων ως εντελώς απαράδεκτες και προκλητικές.
- απαιτούν ουσιαστικές αυξήσεις,
- απορρίπτουν την εισοδηματική πολιτική.
- απαιτούν πλήρη αναθεώρησή της.
- απορρίπτουν και καταδικάζουν την στάση των τραπεζιτών και όσων άλλων αρνούνται τη συλλογική διαπραγμάτευση.

Απαιτούν:
- Κλαδικές, ομοιοεπαγγελματικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, σύμφωνα με τις προτάσεις των συνδικάτων και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
- Απορρίπτουν και καταγγέλλουν κάθε αντιδημοκρατικό και κατασταλτικό μέτρο που περιορίζει τη δημοκρατική λειτουργία και συνδικαλιστική δράση.
- Απαιτούν την άρση της πολιτικής επιστράτευσης εδώ και τώρα.
- Απορρίπτουν αυτές τις πολιτικές που παράγουν φτώχεια, ανεργία και ανασφάλεια.
- Απαιτούν ένα άλλο σχέδιο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.
- Απορρίπτουν κάθε πολιτική και καταδικάζουν κάθε φωνή που αξιοποιείται για την αποδυνάμωση και την κατεδάφιση της κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι απόψεις και προτάσεις του κ. Μητσοτάκη έχουν δοκιμασθεί και έχουν δώσει τ’ αποτελέσματά τους στην κοινωνία και τη χώρα.
Επώδυνα για τους μισθωτούς.
Δυσβάσταχτα για τους συνταξιούχους.
Έδωσαν ακόμη, ανασφάλεια και αβεβαιότητα για τους νέους και τις νέες. Καλούμε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί καθαρά.
Τις υιοθετεί;
Θα τις εφαρμόσει;
Οι απαντήσεις του τύπου «δεν το σχολιάζω» δεν πείθουν κανένα. Γιατί τα ίδια έλεγαν και πριν από 1 ½ χρόνο για τις προτάσεις του για την οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις και τις εφήρμοσαν στο ακέραιο και σε βάρος των εργαζομένων.

Τελειώνοντας, χαιρετίζω αυτήν την Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία, όλους τους αγωνιστές απεργούς και δηλώνω ότι θα ανταποκριθούμε πλήρως στις ευθύνες που έχουμε έναντι των εργαζομένων για να εκφράσουμε την αγωνία τους να υποστηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους.
Σήμερα γεννήθηκε μία νέα αγωνιστική συμμαχία.
Μία συμμαχία αντίστασης σ’αυτές τις πολιτικές της Κυβέρνησης και των βιομηχάνων.
Μία συμμαχία διεκδίκησης μίας άλλης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.

Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ μαζί και η ΑΝΟΧΗ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ!!

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved