nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΓΣΕΕ: Οι αριθμοί ευημερούν, οι άνεργοι αυξάνονται. Παραλήρημα ΣΕΒ (16/3/06)


ΓΣΣΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
16.3.2006

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ – ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ – Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ
Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται αλματωδώς το κλείσιμο των επιχειρήσεων, οι μειώσεις προσωπικού, οι απολύσεις εργαζομένων.
Μόνο το τελευταίο 3μηνο χιλιάδες εργαζόμενοι απολύθηκαν από επιχειρήσεις που έκλεισαν ή μείωσαν το προσωπικό (Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσ/νίκης, Υαλουργία «ΓΙΟΥΛΑ», Ναυπηγεία, Coca Cola, Κλωστ. Ναούσης, κατασκευαστικός και μεταποιητικός κλάδος κ.λ.π.), όπως και μια σειρά βιομηχανίες που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας όπως: ΚΕΡΑΝΗΣ, ΡΑΔΙΟ-ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ, PETIT ELEPHANT κλπ. Με αβέβαιο και επιβλαβές το μέλλον για τους εργαζόμενους.
Παρά τις στατιστικές αλχημείες, τις μεθοδευμένες «μετρήσεις», τις επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις προγραμμάτων κατάρτισης (stage), η σκληρή πραγματικότητα σε όλη την χώρα είναι άλλη. Όλο αυτό το διάστημα πόσες νέες βιομηχανίες ιδρύθηκαν, πόσες νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν, πόσοι άνεργοι βρήκαν δουλειά; Πώς λοιπόν αυξάνεται η απασχόληση;
Η ανεργία στην χώρα μας και ιδιαίτερα στους νέους και στις γυναίκες, είναι η υψηλότερη στην Ε. Ένωση και αντί για «επικοινωνιακές ασκήσεις θάρρους» καλό και ωφέλιμο θα ήταν η κυβέρνηση να προωθήσει μέτρα και πολιτικές που θα απαντούσαν σε αυτή την κρίσιμη κοινωνική αναγκαιότητα.

Η ΓΣΕΕ που αντιμετωπίζει καθημερινά αυτά τα δραματικά γεγονότα των απολύσεων και των ανέργων, έχει καταθέσει συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας.

Οι προτάσεις μας αυτές κατατέθηκαν πρόσφατα στην Επιτροπή Απασχόλησης και στην Επιτροπή για την Ανταγωνιστικότητα, και δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση και συζήτηση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Για αυτό είμαστε αναγκασμένοι να εντείνουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα ώστε να μην μετατραπεί η χώρα μας σε μια χώρα απέραντης ανεργίας και εγκατάλειψης της περιφέρειας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

--------------------------------------------

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΕΒ
Μετά την χθεσινή μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση θα περίμενε κανείς, να έχουν αντιληφθεί όλοι οι αρμόδιοι και κυρίως οι εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής, ανοχής και υπομονής.

Σε συνέχεια των δηλώσεων γνωστών παραγόντων του Δημόσιου Βίου, ήρθε σήμερα ο ΣΕΒ να κλιμακώσει των αντεργατική επίθεση διευρύνοντας την ατζέντα των απαιτήσεων του, ώστε να προωθηθεί η πλήρης κατεδάφιση των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η υπερ-κερδοφορία των Τραπεζών και των επιχειρήσεων αλλά και η συνεχιζόμενη αποβιομηχάνιση και διεύρυνση των απολύσεων, κλιμακώνεται χωρίς η κυβέρνηση να παίρνει θέση. Έτσι ούτε η κοινωνική συνοχή προωθείται, ούτε η ανάπτυξη των πολιτών διασφαλίζεται, ούτε η αναγκαία σύγκλιση μισθών και ημερομισθίων με την Ε. Ένωση επιτυγχάνεται.

Εκείνοι που επικαλούνται την Ευρώπη για την διεύρυνση των προνομιών τους, οφείλουν να αναγνωρίζουν και τις υποχρεώσεις τους στους μισθούς, τα ημερομίσθια και τις κοινωνικές κατακτήσεις των Ευρωπαίων Εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι που βιώνουν την ακρίβεια, την ανεργία και τη δραματική επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου, δεν έχουν άλλη επιλογή από την συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved