nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί: Είμαστε σε απόγνωση (29/3/06)


ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/3/06

Σήμερα Τετάρτη 29/3/06 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου του Συντονιστικού Ωρομισθίων Π.Ε. και Συλλόγων Π.Ε. (Κ. Σωτηρίου, Αθηνά, Αριστοτέλης , Παρθενώνας, Α΄ Αθήνας). Στη συνέντευξη πήραν, ακόμη, μέρος η ΔΟΕ και ωρομίσθιοι όλων των ειδικοτήτων.

Οι ωρομίσθιοι δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε σε απόγνωση γιατί αποτελούμε στο χώρο της εκπαίδευσης το ζωντανό παράδειγμα του εργαζόμενου χωρίς δικαιώματα, που θέλουν να εισάγουν οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης στις ΔΕΚΟ και ευρύτερα στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, ο νόμος Ντε Βιλπέν στη Γαλλία και οι αλλαγές στην εργασία, σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη.

Από την εισαγωγή των Ωρομισθίων στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση το 2002, από την προηγούμενη κυβέρνηση, μέχρι σήμερα βλέπουμε την εργασιακή μας κατάσταση να χειροτερεύει συνεχώς στην εκπαίδευση ενώ αναγκαζόμαστε να γινόμαστε λάστιχο σε δύο και τρεις δουλειές για να επιβιώσουμε. Ταυτόχρονα απαξιώνεται και το εκπαιδευτικό έργο που παρέχεται στη δημόσια παιδεία με αυτούς τους όρους.

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς βρεθήκαμε αντιμέτωποι:

1. Με την μείωση των προσλήψεων με αποτέλεσμα πάνω από 2000 ωρομίσθιοι που δούλευαν πέρσι να μείνουν ΑΝΕΡΓΟΙ.

2. Οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 30% από 10 ευρώ καθαρά την ώρα σε 7 ευρώ. Επιστρέψαμε έτσι στην αμοιβή που ισχύει για το ωρομίσθιο, από το μισθολόγιο1996 και παραμένει παγωμένο, ΧΩΡΊΣ ΚΑΜΊΑ ΑΥΞΗΣΗ , εδώ και 10 χρόνια!!!

3. Είμαστε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ εδώ και πάνω από 5μηνες!!! Ούτε τα ψίχουλα των 300 ευρώ το μήνα που συνολικά είναι η αμοιβή μας ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ.

4. Αυξάνουν τις απαιτήσεις από εμάς στα σχολεία με καθήκοντα που μας υποχρεώνουν να εκτελούμε ενώ δεν προβλέπονται από τη σύμβασή μας και δεν πληρωνόμαστε γι αυτά.(οργάνωση εκδηλώσεων, συμμετοχή σε παρελάσεις, εφημερίες κλπ)

5. Νιώθουμε ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ , χωρίς καμιά προοπτική για σταθερή και μόνιμη δουλειά.. αντιμετωπίζουμε μειώσεις ωρών στη διάρκεια της χρονιάς και απολύσεις τα προηγούμενα χρόνια ενώ η δουλειά μας είναι εντελώς απαξιωμένη και ένας χρόνος δουλειάς αντιστοιχεί με 3μήνες περίπου πραγματικής προϋπηρεσίας. Δηλαδή πρέπει να δουλεύουμε 4-5 σχολικά έτη για να συμπληρώσουμε 1χρόνο πραγματικής προϋπηρεσίας.

Απέναντι σε όλα αυτά διεκδικούμε:

· ΤΩΡΑ την ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ και την υπογραφή ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ που να κατοχυρώνει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που μας στερούν.

· Την κατάργηση του θεσμού του Ωρομίσθιου και την μετατροπή μας σε αναπληρωτές.

· Την σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες, που θα προκύψουν από την αύξηση της Φ.Α. σε τρεις ώρες την εβδομάδα, την εισαγωγή της θεατρικής Αγωγής και την επέκταση των εικαστικών και της μουσικής στο κανονικό πρόγραμμα.

· Ακόμα θέσεις που θα προκύψουν από την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη σε 1/20 και 1/15 στην Α΄ και Β΄ τάξεις και την εξίσωση του ωραρίου της Α΄βάθμιας με αυτό της Β΄βάθμιας.

Για όλα τα παραπάνω

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την ΠΕΜΠΤΗ 6/4/06 στις 10πμ, στο ΥΠΕΠΘ

Θα προχωρήσουμε σε καταγγελίες στις επιθεωρήσεις εργασία για την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας.

Θα καθορίσουμε νέες κινητοποιήσεις, μετά το Πάσχα και εν΄ όψη της απόλυσής μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Π.Ε.
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : Μαγκανά Σοφία (ωρομ. Γυμνάστρια) 6934775697, Αθανασιάδη Γιώτα(ωρομ. Αγγλικών) 6974198584, Μήτσουρα Ηλέκτρα (ωρομ. Θεατρικής Αγωγής) 6972816838, Γκέρτσος Ζήσης (ωρομ. Πληροφορικής) 6947403172.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved